Razsvetljava

Razsvetljava Elektro PečaverŠe pomislimo ne, kako pomembna za naše udobno in kakovostno bivanje je ustrezna, a tudi pravilno projektirana razsvetljava. Ta ima poleg svojega osnovnega namena izboljšanja vidljivosti v prostoru tudi številne druge arhitekturne funkcije. Ena od njih je zagotovo vizualna, saj s pravilno zastavljenim sistemom razsvetljave v prostoru podkrepimo želene elemente, ustvarimo sence in prostoru dodamo ali odvzemamo razsežnost in globino.

Pravilna izbira razsvetljave, za katero se lahko zanesete na izkušene strokovnjake in mojstre v našem podjetju, ima razen estetskega tudi velik ergonomski pomen, saj si želimo, da bi s projektirano razsvetljavo v našem domu dosegli osvetlitev kar največjega prostora s kar najmanjšim številom svetilnih teles. S tem ne le znižujemo stroške, zmanjšujemo okoljski odtis in povečujemo energetsko učinkovitost, temveč poskrbimo tudi za to, da v prostoru ni potrebno za vsak kotiček postaviti lastnega svetilnega telesa.

Projektiranje razsvetljave v industriji

Ustrezna barva in jakost razsvetljave sta krona vsakega prostora

Pri razsvetljavi je prav tako treba posvetiti veliko pozornosti tudi temu, da izberemo ustrezno barvo in jakost svetlobe, ki jo bo posamezno svetilno telo oddajalo, saj ne ustreza vsaka barva in jakost svetlobe čisto vsakemu značaju prostora in bi lahko vzdušje v ambientu z nepremišljeno izbiro svetilne barve popolnoma izničili. Druga pomembna vloga premišljenega projektiranja razsvetljave velja tudi zato, ker niso vsi barvni odtenki svetlobe primerni za vse dnevne situacije oziroma dejavnosti. Posebno pozornost je pri razsvetljavi treba posvetiti barvam svetlobe v otroških sobah, saj je znano, da hladna modra svetloba pri otrocih lahko povzroči motnje v razvoju zaradi zaviranja sproščanja rastnih hormonov. V ta namen je koristno, da se za projektiranje razsvetljave, ki vas bo osrečevala in osvetljevala še dolgo po postavitvi, obrnete na tiste, ki imajo pri tem dolgoletne izkušnje – zato našim strankam in vsem, ki opremljate svoje domove, toplo priporočamo, da se zanesete na znanje in nasvete našega izkušenega osebja.

Varčna razsvetljava v industriji je pri velikih energetskih porabnikih je še toliko bolj pomembno, zato pri našem podjetju poleg razsvetljave za bivanjske prostore vam ponujamo tudi projektiranje varčne razsvetljave v industrijskih kompleksih, ki bo vaši dejavnosti dodala še pridih trajnostne ozaveščenosti in vas postavila v veliko družino okoljsko odgovornih podjetij.

Morda ti bo všeč tudi...