Refleksoterapija uporablja akupunkturne točke stopal

Gre za več kot 5000 let staro refleksno-consko masažo stopal in dlani. Uporablja se lahko v terapevtske in sprostitvene namene, za uravnovešanje življenjske energije ter izboljšanje splošnega zdravja.

Zaradi različnih dejavnikov, se na živčnih končičih stopal nabirajo kristalčki sečne kisline in kalcijevih soli, ki zavirajo normalno delovanje organov. Terapevt to zazna kot drobnozrnat pesek, klient pa kot bolečino, ki je pogost pokazatelj, da je organ, ki ustreza boleči coni oslabljen. Z vztrajno obdelavo kristalčki na stopalu razpadejo, se absorbirajo v limfni sistem ter telo zapustijo z znojem in sečem. Refleksologi pri svojem delu uporabljajo nekakšne zemljevide dlani in stopal, ki prikazujejo katere točke so povezane s katerim delom telesa. Z masažo in pritiskanjem na občutljivo točko sprostimo energijski kanal, spodbudimo pretok energije in izboljšamo svoje zdravje.

Postopek masaže poteka tako, da terapevt stopalo prime v roke ter s palcem pritiska na točke po njegovi celotni površini. Prične pri prstih in nadaljuje proti peti. Ko zazna občutljivo točko, nanjo pritisne za pol minute, nato pa na dele okoli nje. Celoten postopek ponavlja, dokler neprijeten občutek ne izgine. Ko zaključi z masažo prvega stopala, nadaljuje z drugim.

Podpora refleksno conske masaže med nosečnostjo je v zadnjem času postala zelo cenjena in popularna, saj zelo hitro pripomore k izboljšanju tako fizičnega kakor psihičnega stanja mame in otroka v maternici. Najpogostejši razlogi zanjo so navadno sproščanje nosečnice, preprečevanje morebitnih zdravstvenih zapletov zaradi pogostega bruhanja, bolečin v hrbtu in vensko-limfnega zastoja v nogah, po porodu pa lahko pomagajo pri oteženem dojenju ali celo njegovi nezmožnosti.

Morda ti bo všeč tudi...