Rezkalni stroj za kovino (večji ali manjši, 3 ali 4-osni) in vrtalno rezkalni stroj

Rezkalni stroj je nepogrešljiv v marsikateri industriji, dela brez njega pa si ne moremo predstavljati predvsem v orodjarstvu. Poznamo različne rezkalne stroje, med drugim tudi vrtalno rezkalni stroj. Poznamo večji ali manjši rezkalni stroj, ki ga izberete glede na vaš namen dela. Obdelovalni stroji oziroma obdelovalni centri so znani kot stroji, ki proizvajajo stroje. Ti stroji so prispevali k razvoju industrije kot bistveni stroj, ki omogoča proizvodnjo industrijske izdelke. Med obdelovalne centre štejemo tudi rezkalne stroje in stružnice. Glede na zahtevnost izdelave lahko izberete stroj za rezkanje s tremi, štirimi ali petimi osmi. 4 osni rezkalni stroj, kot tudi ostali stroji in stružnice iz naše ponudbe, so kakovostni, zanesljivi in omogočajo odlične rezultate dela. V podjetju Robomac d. o. o. se ukvarjamo s prodajo cnc obdelovalnih strojev in EDM strojev. Dolgoletne izkušnje na področju cnc strojev nam dajejo dovolj samozavesti, da svojim strankam ponudimo kakovostno svetovalno izkušnjo in svetovanje pri izbiri najboljšega cnc stroja za potrebe njihovega dela. Sodelujemo le z najboljšimi ponudniki oziroma proizvajalci cnc obdelovalnih strojev. Smo uradni distributer strojev FANUC Robomachine, ZIMMER & KREIM, HWACHEON in TAKAMAZ v Sloveniji ter na celotnem področju bivše Jugoslavije.

Rezkalni stroj cena
Vrste rezkalnih strojev

Cnc rezkanje je postopek odrezovanja kovin, pri katerem opravlja rezkalo rotacijsko glavno gibanje. V grobem se rezkanje deli na vertikalno in horizontalno, v sodobno opremljenih delavnicah pa se delo opravlja s pomočjo računalniško krmljenih cnc rezkalnih strojev, ki jih programira in nadzira v ta namen usposobljen delavec. Postopek se uporablja za rezkanje zobnikov, cevi, utorov itd. Glede na naravo vašega dela in rezultat, ki ga želite doseči, morate izbrati primeren stroj. Pri tem vam lahko svetujemo tudi zaposleni v našem podjetju, ki se na obdelovalne stroje spoznamo in vam bomo znali svetovati, ali potrebujete večji ali manjši rezkalni stroj, vrtalno rezkalni stroj, 4 osni rezkalni stroj itd. Poleg vsega naštetega pa vam ponujamo tudi kakovosten servis cnc strojev in cnc stružnic.

Horizontalni stroj za rezkanje

Naša ponudba zajema kakovostne horizontalne rezkalne stroje Hwacheon in Kafo. Rezkalni stroj za kovino, les in umetne mase je nepogrešljiv stroj v orodjarstvu in drugih panogah industrije. S pomočjo horizontalnega rezkalnega stroja za kovino lahko izdelamo tudi najbolj zahtevne produkte, znatno zmanjšamo postopek izdelave. Vse to ugodno vpliva tudi na optimizacijo proizvodih stroškov. Z izbiro ustreznega rezkalnega stoja lahko učinkovito zmanjšate stroške dela, izboljšate kakovost izdelkov in dolgoročno izboljšate proizvodnjo in poslovanje vašega podjetja. Horizontalni stroji Hwacheon so izredno kakovostni stroji za kovino, ki ponujajo odlične rezultate dela in pripomorejo k boljši proizvodnji. Podjetje Kafo, katerih stroje za rezkanje boste našli v našem prodajnem asortimaju, že več let opravlja temeljite raziskave in skrbi za razvoj izboljševanja kakovosti in tehnologije. S pomočjo CAD/CAM programske opreme poskušajo izpopolniti raznolike potrebe kupcev in okrepiti razvojno učinkovitost. Rezkalni stroji Kafo so kakovostni stroji za kovino, s katerimi bo delo v vsaki industriji lažje.

Vrtalno rezkalni stroj za kovino
Vertikalni rezkalni stroji

Tudi vertikalni rezkalni stroj je, podobno kakor horizontalni, nepogrešljiv stroj v orodjarstvu in ostalih industrijah. Tehnologija je na področju cnc strojev zelo napredovala, zato sodobni in tehnično izpopolnjeni stroji za obdelavo kovin omogočajo izredno dobre rezultate dela, hitrejšo proizvodnjo in zmanjšanje stroškov dela. V naši ponudbi je kakovosten vertikalni stroj Franuc, in sicer model: Fanuc RoboDrill. Zaradi svoje vsestranskosti se omenjeni vertikalni stroj za kovino uporablja na mnogih področjih: v avtomobilski industriji, urarski in draguljarski industriji ter v orodjarstvu. Gre za izredno zanesljiv stroj, ki se ponaša z dolgo življenjsko dobo. Zaradi visoke hitrosti so omenjeni stroji primerni za obdelavo elektronskih delov in ostalih manjših delov, zaradi zelo precizne obdelave pa so primerni tudi za delo z aluminijem in nerjavečim jeklom.

Hitra in natančna proizvodnja izdelkov z vrtalno rezkalnim strojem

Vrtalno rezkalni stroj je zelo praktičen in vsestranski. Prav zaradi svoje vsestranskosti se lahko ta stroj uporablja na različni področjih, od orodjarstva pa vse do avtomobilske in urarske industrije. Bistvena lastnost vrtalno rezkalnega stroja je hitrost. Poleg tega pa so ti stroji zelo zanesljivi. Za odlično opravljeno delo morajo imeti velike hitrosti oziroma morajo imeti glavno vreteno z visokim številom vrtljajev in hitre hode, da lahko obdelujejo tudi tako trde materiale, kot je na primer kovina. Omenjen stroj ima zanesljiv mehanizem za menjavo orodja, kar je odlična novica predvsem z vidika časa proizvodnje. Poleg tega pa so cnc vrtalno rezkalni stroji tudi enostavni za programiranje in upravljanje.

Kakšen cnc rezkalni stroj potrebujem?

Rezkalni stroji so, kot smo že omenili, nepogrešljivi v orodjarstvu in ostalih industrijskih panogah. Razlikujejo se glede na namen obdelovanja in po sami sestavi. Glede na zahtevnost proizvodnje lahko izberete rezkalni stroj s tremi ali petimi osmi. V ponudbi pa je tudi 4 osni rezkalni stroj. Rezkalni stroji s petimi osmi so namenjeni izdelavi najbolj zahtevnih produktov, medtem ko je stroj s tremi osmi namenjen izdelavi bolj preprostih izdelkov. Pri izbiri primernega stroja za rezkanje vam bomo v veliko pomoč zaposleni v podjetju Robomac d. o. o.

Morda ti bo všeč tudi...