Pnevmatsko orodje se lahko pohvali z dolgo uporabno dobo

Pnevmatsko orodje postaja vse bolj priljubljeno tako med »domačimi mojstri« kot tudi pri profesionalnih delavcih v različnih industrijskih obratih, kjer se tovrstno orodje uporablja. Za razliko od električnega orodja je zelo varčno, delo z njim pa varno. Pnevmatsko ročno orodje deluje s pomočjo stisnjenega zraka. Tega zagotavlja kompresor. Če ga primerjamo z električnim orodjem, je pnevmatsko orodje tudi močnejše in predvsem lažje, zato je tudi delo z njim veliko lažje in hitreje opravljeno. Ker je čas v današnjih časih zelo dragocen, boste verjetno veseli, da boste delo opravili prej in imeli čas za druge obveznosti in aktivnosti. Pnevmatsko orodje je nepogrešljivo v marsikateri delavnici ali industrijskemu obrati, varilske in avtomobilske delavnice si dela brez takšnega orodja skoraj ne morejo predstavljati. Zelo prav pa pride tudi v domači delavnici, ko je treba postoriti kaj v ali v okolici hiše. Med pomembne prednosti pnevmatskega orodja štejemo njegovo varnost pri delu. Ker deluje na stisnjen zrak, ni nevarnosti električnega udara ali celo eksplozije. To je še eden od razlogov, ki priča o tem, da lahko z njim delamo kjerkoli, tudi v bolj mokrem ali vlažnem okolju. Pnevmatsko orodje skoraj ne potrebuje popravil in vzdrževanja, njegova uporabna doma pa je kljub temu zelo dolga. Vsak mojster, tako »hišni« kot tudi profesionalni, se bo strinjal, da je pnevmatsko orodje najboljša rešitev za vse.

pnevmatsko orodje

Delovanje pnevmatskega orodja

Pnevmatsko ročno orodje je različnih vrst. Med njimi so tudi premi brusilnik, pnevmatska polirka, iglični čistilec in ostalo orodje. Kot smo že omenili, je delovanje tovrstnega orodja enostavno, delo z njim pa varno. Deluje s pomočjo stisnjenega zraka, ki ga proizvaja kompresor. Nekatero orodje pa deluje tudi s pomočjo plina, in sicer CO2, ki je shranjen v majhnem hranilniku. Za vse, ki z orodjem delate veliko oziroma dalj časa, pa je odlična novica tudi to, da se ne more preobremeniti oziroma tudi če se preobremeni, se ne bo uničilo, saj pri tem ne prihaja do pregrevanja motorja. Edino, kar morate paziti je, da ga redno mažete. Ob dobri skrbi za vaše orodje lahko pričakujete, da bo dolgo delovalo brezhibno. Orodje, ki deluje s pomočjo stisnjenega zraka, je nepogrešljivo v različnih industrijah, redno je v uporabi v pohištveni, gradbeni, avtomobilski in ostalih industrijah.

Ponudba pnevmatskega orodja

Podjetje Mtool d. o. o. se ukvarja s prodajo profesionalnega orodja, strojev in avtodvigal. Prav vso orodje iz našega prodajnega asortimaja se lahko pohvali z brezhibnim delovanjem, veliko zanesljivostjo in vzdržljivostjo ter posledično dolgo življenjsko dobo. Naše podjetje že od samega začetka deluje tako, da se trudimo svojim strankam zagotoviti najboljše orodje priznanih proizvajalcev. Naša posebnost je delo na terenu, ki nam omogoča neposreden stik s svojimi obstoječimi in prihodnjimi strankami. Zanimanje za pnevmatsko orodje je zelo veliko, zato je tudi naš prodajni program temu primerno zasnovan. V njem se nahaja naslednje orodje: pnevmatski vijačnik, pnevmatski udarni privijači, žage, vrtalke, raglje, tračne brusilke, premi brusilnik, orbitalne brusilke, iglični čitalec, izpihovalke, manometri, pnevmatska polirka, zakovičarji in ostalo. Ponudbo tega orodja dopolnjuje tudi električno in baterijsko orodje ter delovne luči. Ponudbo lahko preverite tudi na naši spletni strani, kjer so vam na voljo tudi informacije o izdelkih. Za več informacij pa nas lahko kadarkoli kontaktirate ali nam pošljete povpraševanje preko spletnega obrazca in poslali vam bomo ponudbo v najkrajšem možnem času.

pnevmatsko ročno orodje

Katere vrste pnevmatskega orodja poznamo?

Glede na namen uporabe ločimo različne vrste orodja. Premi brusilnik je le eden od njih. V naši ponudbi boste našli celo paleto premih brusilnikov, ki so na voljo v različnih velikostih in znamkah priznanih proizvajalcev. Pri nas boste dobili tako mini premi brusilnik kot tudi mini kotni premi brusilnik, ki je primeren za uporabo na manjših in težko dostopnih mestih. Premi brusilnik je opremljen z ergonomsko oblikovanim ročajem, zato bo delo z njim enostavno in udobno. Med ponudbo orodja boste našli tudi iglične čistilci. Pnevmatski iglični čistilci predstavljajo učinkovito in temeljito sredstvo za odstranjevanje različnih premazov različnih vrst, nanosov barv, tudi rje in zvarov. Uporabljamo jih lahko za ravne in neravne oziroma krive površine. To je zanesljivo pnevmatsko orodje, s pomočjo katerega boste uspešno pripravili površino za nadaljnji nivo obdelave. V ponudbi je tako običajni iglični čistilec kot tisti v pištolski izvedbi.

V avtomobilski industriji so nepogrešljive polirke

Pnevmatska polirka je nepogrešljivo orodje v avtomobilski industriji, prav tako tudi v industriji kompozitov. Zaradi svoje oblike in ergonomske oblikovanosti je enostavna za delo. Opremljena je z ročajem, ki ga je mogoče namestiti na levo ali desno stran orodja, lahko pa ga tudi snamete. To nam omogoča, da z orodjem dosežemo tudi najbolj nedostopne prostore. Pnevmatska polirka je kompaktno in robustno orodje, z njo lahko dolgo delamo brez strahu, da bi se pregrele. Omenjeno pnevmatsko orodje je v uporabi predvsem v avto ličarstvu, lahko pa jih uporabljate za različna dela. Naša ponudba orodja je pestra in raznolika, zato smo prepričani, da boste v njej našli to, kar potrebujete.

Morda ti bo všeč tudi...