Rolo zavese predstavljajo stik z zunanjim svetom, že veste katere izbrati?

Rolo zavese oziroma rolete se morda zdijo kot nepomemben element pohištva, a v resnici temu ni tako. Predstavljajo namreč stik med notranjostjo in zunanjostjo vašega doma, stik med notranjim in zunanjim svetom.

Kdaj uporabljamo rolo zavese in kaj so njihove prednosti?

Rolo zavese so pomembne, saj omogočajo zaščito pred vročino. Preprečujejo segrevanje steklenih površin in s tem notranjosti objekta. Omogočajo varčevanje z energijo, saj se potreba po dodatnem hlajenju poleti občutno zniža. Prav tako prispevajo k dobri zvočni izolaciji, saj so polnjene s poliuretansko peno, ki ojača izolativnost. Rolo zavese so trajna in na vremenske razmere neobčutljiva senčila za okna, ki ne potrebujejo vzdrževanja. Obenem pa omogočajo tudi protivlomno varnost, za še večjo zaščito pa se lahko oskrbite še z dodatnimi protivlomnimi ključavnicami.

rolo-zavese-za-zatemnitev

Izbirate lahko med predokenskimi, podometnimi in nadokenskimi rolo zavesami. Kako pa se te med seboj razlikujejo? Predokenske se vgradijo na že obstoječo fasado, roletna omarica je vidna. Podometne rolo zavese se vgradijo pred izdelavo fasade, omarica pa ni vidna. Nadokenske rolo zavese se vgradijo skupaj z oknom, roletna omarica je vidna z notranje strani. Izbirate pa lahko tudi med rolo zavesami, ki delujejo na ročno ali pa na motorno upravljanje.

Čemu so namenjena zunanja senčila za okna in kako jih vzdrževati?

Senčila za okna skrbijo za zaščito proti soncu, vetru in dežju. Poleti odlično senčijo, pozimi pa močno izolirajo, so izjemno vetrno stabilna, preprečujejo bleščanje in ohranjajo zdravo svetlobo. Primerna so tudi za zaščito velikih površin pred soncem, vetrom in dežjem. Senčila za okna imajo izjemno prilagodljiv sistem, primeren za nadometno in podometno vgradnjo.

Zunanja senčila za okna, ki so v ponudbi podjetja Dekor senčila, so znana po skrbno izbranih tehničnih lastnostih ter naprednih in sodobnih rešitvah. Nudijo učinkovito zaščito čez vso leto – pozimi nudijo izolacijo, poleti pa preprečujejo segrevanje prostora. Vzdrževanje zunanjih senčil za okna je zelo enostavno in obsega brisanje z mehko ali grobo krtačo ter izpiranje z vodo in neagresivnimi čistilnimi sredstvi. Po uporabi čistilnih sredstev se platno temeljito spere z vodo in osuši na zraku.

In še kot zanimivost, v njihovem spletnem konfiguratorju si lahko sami oblikujete senčila za okna. Ob zaključku svojega designa, si lahko ogledate končno ceno in kar preko spleta naročite meritev.

sencila-za-okna

Tende za balkon, katera je najbolj primerna za vas in za vaš dom?

Izbiramo lahko med klasično, kasetno in strešno tendo za balkon. Klasična omogoča osnovno izvedbo brez omarice. Montira se pod balkon, ki zloženi tendi nudi zaščito pred vremenskimi vplivi. Pri kasetni tendi omarica nudi dodatno zaščito platnu, zato se lahko montira na mesta, ki so bolj izpostavljena vremenskim razmeram. Strešno tendo uporabljamo za senčenje obstoječih nadstreškov, steklenih streh in zimskih vrtov.

Močna konstrukcija je izdelana iz ekstrudiranega aluminija in dodatno ojačana z verigami v rokah. Mehanizem zagotavlja stabilnost ob rahlem vetru. Tende za balkon so torej odporne na veter, ki pa ne sme biti preveč ekstremen. Imajo tudi senzor za veter, ki poskrbi, da se tenda v primeru vetra zapre sama. Narejene so iz visoko kakovostnih akrilnih platen, ki so vodoodporna in imajo impregnacijski sloj ter UV zaščito. Tende za balkon se odpirajo in zapirajo ročno, torej s palico. Možno pa je tudi upravljanje z motorjem na stikalo ali radijsko oziroma daljinsko upravljanje. Ob nakupu vam nudijo 5 letno garancijo, vam pa redno in pravilno vzdrževanje zagotavljajo uporabo okovja za več kot 10 let.

tende-za-balkone

Izbrati zunanje žaluzije za balkon ali rolo zavese?

Zunanje žaluzije za balkon omogočajo, da v svojem domu ohranite zdravo svetlobo, tudi ko ste zaščiteni pred soncem. Preprečujejo namreč segrevanje steklenih površin in s tem notranjosti objekta. Z naklonom lamel omogočajo izbiranje prave mere svetlobe in sence, skrbno ravnanje in varčevanje z energijo ter vizualno dopolnijo vaš objekt z modernim izgledom.

Če ne veste kaj izbrati, se vprašajte, kakšno stopnjo zatemnjenosti potrebujete v izbranih prostorih. Če potrebujete popolno zatemnitev (kot na primer v spalnih prostorih), so primernejša izbira rolo zavese. V bivalnih prostorih, kjer se čez dan želite zaščititi pred soncem ali prostor izolirati pozimi, pa je bolj primerna izbira žaluzij. Lahko pa tudi izberete kombinacijo obojega.

zunanje-žaluzije-za-balkon

Dekor senčila – za vse, ki iščejo pravo mero sonca

Rolo zavese in ostala tako notranja kot zunanja senčila za okna najdete v pestri ponudbi okenskega pohištva pri Dekor senčila. V njihovi spletni ponudbi lahko izbirate med pestro izbiro in prejmete 10% popust na označene izdelke. Ne zamudite zimskega znižanja in izberite pravo okensko pohištvo za vas, za vaše potrebe in za pravo mero sonca.

Na njihovi spletni strani se lahko prijavite na elektronske novice, kjer boste prejemali obvestila o novih izdelkih in znižanjih. Sledite pa jim lahko tudi na socialnih omrežjih. Preverite njihovo pestro ponudbo še danes in si zagotovite najvišjo kakovost izdelkov za najboljšo ceno!

 

Morda ti bo všeč tudi...