Moderne sedežne garniture iz usnja – veste, kako jih izbrati?

Moderne sedežne garniture so dobesedno preplavile trg. So takšne in drugačne – velike, majhne, enobarvne, večbarvne, s počivalniki ali brez, zato vsakdo najde tisto pravo zase. Ker pa je lahko izbira moderne sedežne garniture prav zaradi velike ponudbe zelo težka, moramo vedeti, česa si želimo, razmisliti pa moramo tudi o prostoru, v katerega jo bomo namestili. Danes so med ljudmi še posebej priljubljene tiste iz usnja, saj njihove cene niso več vrtoglave, kot so bile nekoč. Pred nekaj leti so bile nekakšen simbol prestiža in bogastva, privoščili pa so si jih zgolj tisti z debelejšo denarnico. Danes najdemo moderne sedežne garniture iz usnja v praktično skorajda vsaki dnevni sobi. Usnje je namreč zelo trpežen material, ki ima dolgo življenjsko dobo, je enostavno za vzdrževanje, poleg tega pa v vseh letnih časih ohranja prijetno temperaturo. K temu pripišimo še cenovno dostopnost in ugodje, ki nam ga kot material nudi. Ena izmed mnogih prednosti nakupa takšne moderne sedežne garniture pa je je njihov eleganten videz, ki ga ni mogoče spregledati. So stilsko dovršene in brez kančka dvoma zavidanja vredne, brez težav pa bodo postale center dnevne sobe. Na voljo so v različnih slogih – tako klasičnem, kot rustikalnem. Izbiramo lahko med kosi pohištva 3+2+1, odlična izbira pa so trosedi, ki nudijo vso potrebno udobje, nekateri pa imajo celo ležišče. Med gledanjem televizije, prebiranjem napete knjige ali kramljanjem s prijatelji si zaslužimo udobje! Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako izbrati tisto pravo.

Moderne sedežne garniture 3+2+1

Moderne sedežne garniture ne kupujemo vsak dan

To moramo imeti v mislih med samim nakupom. Izberimo tisto, ki ustreza našim potrebam. Najprej je potrebno razmisliti o velikosti, saj se mora nov kos pohištva z vidika dimenzij podati v izbran prostor. Dobro premerimo prostor, da ne bomo kupili prevelike ali premajhne moderne sedežne garniture iz usnja, ki bo zato manj funkcionalna ali celo nefunkcionalna. V prostorih kjer je pohištvo razstavljeno, nas oči hitro prevarajo in se zato odločimo za nakup kosa pohištva, ki nima pravih dimenzij. Morda bo moderna sedežna garnitura v trgovini videti mnogo manjša kot je v resnici. Pozorni moramo biti tudi pri nakupu trosedov in kompletov – sedežne garnitura 3+2+1. Pri izbiri velikosti se vprašajmo, koliko družinskih članov bod dejansko sedelo na moderni sedežni garnituri. Imamo pogosto obiskovalce in v kuhinji zanje nimamo prostora? V tem primeru je smiselno izbrati malce večje dimenzije, v kolikor nam to dopušča prostor. Izbrati moramo še primeren material – usnje ali tkanino. Ko smo določili primerno velikost, pomislimo še na slog. Kadar se v obstoječi dnevni sobi nahajajo starinske omare in drugo pohištvo, je v tak prostor nesmiselno postaviti usnjeno sedežno garnituro. Bolje je izbrati en sam slog, če pa se že odločimo za dva, se predhodno posvetujmo z oblikovalcem. V sodobno opremljenih prostorih ne moremo zgrešiti z usnjem.

Nikoli ne pozabimo na vzdrževanje in čiščenje

Različni materiali zahtevajo različne načine vzdrževanja. Izmed vseh je usnje najbolj preprosto vzdrževati. Če se po moderni sedežni garnituri polije pijača, jo preprosto obrišemo s površine. To je še posebej pomembno takrat, kadar v hiši prebivajo majhni otroci. Preden se dokončno odločimo in pripeljemo nov kos pohištva domov, pomislimo še na čiščenje tal pod kosom pohištva – bomo morali novi kavč premikati po prostoru, da bomo lahko posesali prostor pod njim? Najpogostejša napaka, ki jo napravimo pri samem nakupu je »razmišljanje z očmi« – ne izberemo tistega, kar je praktično, temveč tisto, kar nam je vizualno všeč. Ker pa je nakup moderne sedežne garniture dolgotrajna naložba, saj pohištva ne menjujemo vsako leto, si je najbolje vzeti dovolj časa za premislek in zares izbrati tisto pravo. Nikar ne pozabimo na ceno, čeprav tudi ta ne sme prevzeti glavne vloge. Večina kakovostnih kavčev na trgu je na voljo po dostopni ceni.

Sedežne garniture usnjene

Sodobno opremljena dnevna soba si zasluži moderno sedežno garnituro

Je vaša dnevna soba opremljena v skladu s trendi in sodobnimi smernicami na področju opremljenosti doma? Odlično, potem ne boste imeli težav pri izbiri prave moderne sedežne garniture iz usnja. Prav tako se hitro najdejo prave rešitve za vse ljubitelje rustikalnega sloga. Nikar ne izgubljajte preveč časa z ogledovanjem pohištva, saj bo potem izbira precej težja. Oglejte si nekaj kosov, poiščite pravo razmerje med kakovostjo in ceno, izberite željen slog in ustrezne dimenzije, nato pa sedite in si v miru privoščite počitek na vaši novi pridobitvi. Ker vsakdo želi pri nakupu prihraniti, si lahko ogledate tudi trenutne akcije. V podjetju Emok smo za vas pripravili akcijsko ponudbo modernih sedežnih garnitur različnih kategorij, še posebej ponosni pa smo na kose pohištva v rustikalnem slogu. Ukvarjamo s proizvodnjo in prodajo rustikalnih sedežnih garnitur ter klubskih mizic iz plemenitega lesa hrast v kombinaciji z naravnim usnjem ali tapetniškimi tkaninami. Z veseljem vam bomo pomagali izbrati pravo!

Morda ti bo všeč tudi...