Silikonski pekač

Silikonski pekač vam pomaga speči čudovite in slastne torte, pecivo in piškote. Ne glede na izbiro recepta s silikonskim pekačem ne morete zgrešiti. Kako izbrati najbolj okusen recept za tisto vrsto peciva, ki bo vam in vašim dragim najbolj teknila? Prvi korak za začetek je izbira recepta. Lahko se držite klasike in izberete kakšen sočen biskvit ali presenetite goste s klasičnim receptom za vaniljevo torto ali torto s čokoladno glazuro. Tako boste vedno elegantno izpopolnjeni, s silikonskim pekačem pa boste vedno dovršeni peki. Lahko tudi izberete nekoliko bolj zahtevne ali dopolnjene recepte za sestavljena peciva, kot je čokoladna torta s čokoladno kremo ali slasten črni gozdiček. Če niste ljubitelj glazure, lahko poskusite peči nemško čokoladno torto, ki se prav tako odlično obnese v silikonskem pekaču. Možnosti za njegovo uporabo so skoraj neskončne, vedno pa ga odlikuje izjemna trajnost, obstojnost in tehnična dovršenost enostavne uporabe. Prav zato smo v našem podjetju eni največjih ponudnikov vseh vrst pekovskih pripomočkov za domačo in profesionalno uporabo. Vse vrste in oblike silikonskih pekačev, modelov in dodatkov za peko raznolikih sladkosti vas pričakujejo tako na spletnih kot prodajnih policah.

Peka v silikonskih modelih je varna in enostavna

Izbira pekača je pomemben del uspešnosti pečenja, zato izberite silikonske modele za pečenje. Ti so varni in nestrupeni ter jih je nemogoče zažgati. Treba je izbrati pravo velikost, zato vam priporočamo ogled naše spletne trgovine ali prodajnih mest po Sloveniji, kjer najdete silikonske pekače vseh oblik in vrst. Mnogi recepti zahtevajo okrogle posode, zlasti če pečete torte. V naši trgovini nikoli ne ostanete brez primernega modela. Sicer lahko glede na recept nekatere velikosti tudi prilagajate in zamenjujete, vendar morate vedeti, da se včasih čas pečenja zato podaljša. Prav tako lahko uporabljate kvadratne in okrogle silikonske modele, dokler so prave velikosti, navedene v receptu.

Silikonski pekačPeka v silikonskih modelih

Silikonski modeli in recepti za peko

Ker so nekatere kuharske knjige nekoliko starejše, se silikonski modeli v receptih pojavljajo razmeroma pozno, in sicer v zadnjih desetih letih. Če imate kakšen starejši recept, mu torej lahko mirno sledite, silikonski pekač pa zgolj dodate. Pri peki je pomembno, da se sestavine segrejejo na sobno temperaturo, saj to daje pecivu dodatno aromo in obstojnost. Mnogi recepti zahtevajo, da nekatere sestavine za peko, recimo jajca in maslo, že nekaj časa prek peko postavite iz hladilnika, kar pripomore k boljšemu mešanju sestavin. Maslo se lažje vmesi v druge sestavine, jajca v prostoru pa povečajo volumen. Priporočamo pa vam, da raje ne uporabljate stopljenega masla, kadar se v receptu zahteva mehko maslo, saj lahko to uniči teksturo torte ali peciva.

Izjemna primernost silikonskih modelov za zamrzovanje

V današnjem hitrem tempu lahko veliko peciva ali ostalih živil pripravimo vnaprej in tako s pridom izkoristimo silikonske modele za zamrzovanje. Ker so obstojni na temperaturne spremembe in prožni v velikem temperaturnem razponu, so tudi izjemno uporabni za shranjevanje vseh vrst jedi. Tako lahko tudi prek zamrzovanja ohranimo vlažnost in okusnost jedi domače priprave. Obenem pa prihranimo in optimiziramo čas, ki ga je vedno premalo. Ko pripravljate pecivo za silikonski model, je važno pomisliti tudi na ustrezno ohranjanje vlažnosti peciva pri peki. Vlažna sestava je posledica ustreznih uporabljenih sestavin, načina pečenja in temperature. Ko pečete, sledite navodilom iz recepta. Različne tekočine, ki se pojavljajo v receptih, služijo ohranjanju vlažnosti, denimo mleko, smetana ali voda. Primerni so za različne vrste peciv. Tudi maščoba služi ohranjanju prožnosti in vlažnosti mase peciva. V različnih tortah in piškotih se pojavljajo razne vrste maščobe, denimo maščoba rastlinskega olja, maslo ali mast. Poskrbite, da boste uporabili pravo maslo in ne nadomestka rastlinskega izvora, kadar se v receptu zahteva maslo. Nadomestki namreč vsebujejo vodo, ki ne bo dala enake nežne teksture kot maslo. Pazite, da sledite natančnim pripravljalnim korakom v receptu, kar pomeni tudi čas mešanja. Ta je namreč odločilen za rahlost peciva.

V naši ponudbi tudi novost: silikonski modeli za praline

Silikonski modeli za praline so novost, ki smo jo uvedli v predprazničnem času. Vemo, da v tem mirnem in posebnem obdobju radi skupaj z domačimi, znanci in prijatelji posedimo v toplem vzdušju ob odlični kapljici in okusnem prigrizku. Sem spada tudi rahlo pecivo in kakšen priboljšek. Praline, zlasti domači, so tudi odlično izvirno darilo, primerno tudi za poslovne partnerje. Zanje izberite zgolj najboljše sestavine, da boste izkoristili možnosti, ki vam jih ponujajo silikonski pekači za peko. V naši ponudbi najdete vse ostale potrebne pripomočke, ki  ne smejo manjkati v nobeni kuhinji, zlasti veseli pa bodo najmlajši. Zanje imamo namreč celo vrsto raznobarvnih priboljškov, ki se lahko uživajo kot dodatek ali samostojno, in vam bodo polepšali praznike ali pa tudi vsakdan. Oglasite se pri nas prek spleta, telefona ali osebno in spoznajte vse majhne sladkosti velikih pekovskih mojstrov. Naša vrata so odprta vsak dan, cel dan na spletni strani, kjer je tudi spletna trgovina z vsemi opisi in fotografijami. Dostava v znesku nad 80 evrov je brezplačna. Dobrodošli pa tudi v naših trgovinah po Sloveniji.

Morda ti bo všeč tudi...