Skiro – skiro za otroke/čelada za vašo varnost/rezervna kolesa

Gre za prevozno sredstvo, ki je v zadnjem času ponovno pridobilo na popularnosti in postalo pravi hit. Zakaj? Iz povsem jasnih razlogov. To je idealen način transporta v urbanih središčih, zaseda mesto med kolesarjenjem in hojo. Je hitrejše od hoje in udobnejše ter enostavnejše od kolesarjenja, primerno za vse vrste premikov na krajše relacije. Vendar pa je poleg načina transporta tudi način preživljanja prostega časa za družine, zlasti otroke, ki vožnjo s skirojem zlahka in hitro osvojijo, ter so na njem varnejši kot na kolesu, saj je njegov sistem zaviranja sila preprost, stojišče pa nizko pri tleh, tako da lahko kadarkoli skočijo z njega in se ustavijo.

Gladkost in hitrost vožnje s skirojem sta pogosto odvisni od tega kakšna kolesa uporabljamo. Ta se lahko razlikujejo tako po materialu, kot po velikosti ter so prilagojena namembnosti skiroja, starostni skupini za katero je namenjen, izkušenosti in cenovnemu razredu. Lahko so plastična, silikonska, ali celo napihljiva. Poznamo skiroje z dvema, tremi ali štirimi kolesi.

Čeprav ni zakonsko določena, se pri vožnji s skirojem zaščitna čelada toplo priporoča, saj gre zato, da bi si ob morebitnem padcu zavarovali glavo. Čelade za vožnjo s skirojem so izdelane iz lahkih, varnih materialov. Imajo sistem za nastavitev, ki omogoča optimalno prileganje glavi.

Freestyle skiroji

Morda ti bo všeč tudi...