Smučarska oblačila

Zimske temperature so že pred časom potrkale na vrata, zdaj pa se počasi odpirajo tudi smučišča, kar pomeni tudi čas, ko morajo nekateri poskrbeti za nova smučarska oblačila. Pri tem pa se veliko ljudi sprašuje, kako pravzaprav izbrati smučarska oblačila, da bomo z njimi zadovoljni?

Najpomembnejša stvar pri smučarskih oblačilih je, da so le ta vodoodporna, hkrati pa morajo ”dihati” in tako pusti, da pot odide izza jakne in nam tako omogočati prijetno smučanje. Poleg samega vodoodpornega materiala ima večina smučarskih oblačil dan danes še ”zaključni sloj”, ki omogoča, da voda enostavno zdrsi po smučarskem oblačilu navzdol, oblačila pa nam tako zagotavljajo popolno udobje in suho smuko, tudi ko zunaj sneži. Seveda pa morajo biti smučarska oblačila sešita iz materialov, ki dobro ohranjajo toploto in tako zagotavljajo tudi toplo smuko.

Še eden od dejavnikov, ki postaja vedno pomembnejši, je sama teža smučarskega oblačila. Teža smučarskega oblačila je neizbežno povezana z materiali, ki so pri izdelavi uporabljeni. Prav zato podjetja, ki smučarska oblačila izdelujejo, investirajo velike vsote denarja v razvoj novih materialov, ki so vse lažji, poleg tega pa se lahko pohvalijo z vse boljšimi karakteristikami. Hkrati se morajo smučarska oblačila tudi dobro prilagajati telesu med gibanjem, zato ne smejo biti pretesna in se morajo med gibanjem dobro podajati telesu. Samo tako bomo dosegli, da bo smučanje udobno, prijetno in zabavno hkrati.

Pestra ponudba moških in ženskih smučarskih oblačil v trgovinah Mana

Tudi v trgovinah Mana vam ponujamo pestro kolekcijo smučarskih oblačil. Izbirate lahko tako med ženskimi smučarskimi oblačili kot tudi med moškimi smučarskimi oblačili. Vsa smučarska oblačila so trpežna in obstojna, poleg tega pa se lahko pohvalijo z dolgo življenjsko dobo. Poleg tega so smučarska oblačila tudi udobna in topla. Seveda pa v Mani nismo pozabili niti na moderen izgled smučarskih oblačil.

Za ženske smo tako pripravili različne komplete modernih in udobnih smučarskih oblačil, ki bodo omogočala uživanje v športu in naravi tako v prijetnih sončnih dneh kot tudi v tistih malo bolj sneženih in vetrovnih. Tudi moški lahko izbirajo med različnimi moškimi smučarskimi jaknami in hlačami.

Smučarska oblačilaMoška smučarska jakna

 

Dobre smučarske rokavice predstavljajo nujen del smučarske opreme

V Mani pa se zavedamo tudi tega, da zgolj smučarska jakna in smučarske hlače ne predstavljajo popolnega kompleta smučarskih oblačil pač pa moramo, če želimo da nas ne zebe poskrbeti tudi za smučarske rokavice. Pri ljudeh – sploh dekletih – ki jih rado zebe, priporočamo, da se odločijo za smučarske rokavice na en prst, saj le-te bolje ohranjajo toploto. V Mani pa ponujamo tudi smučarske rokavice na pet prstov, s katerimi smo nekoliko bolj okretni in spretni. Dobre smučarske rokavice so vodoodporne, da preprečijo vstop vlage v notranjost rokavice, saj nas tako zazebe veliko počasneje oz. nas sploh ne zazebe. Poleg tega pa morajo biti smučarske rokavice tudi dobro podložene, da nam mraz ne pride do živega.  Velikokrat se ljudje odločajo tudi za nakup kap za smučišče, vendar je veliko bolje, če se odločimo za nakup čelade, saj nas bo le-ta grela, hkrati pa bo zagotovila varnost tudi med padci in morebitnimi trki.

Poskrbeli smo tudi za pestro ponudbo otroških smučarskih kompletov

Seveda pa zime ne obožujemo samo mi odrasli, še posebej se je veselijo naši najmlajši, ki zunaj prebijejo tudi največ časa, pa naj bo to zaradi tega ker se podijo po snegu, se kepajo, gradijo zimske gradove ali snežake, ali pa tudi zato ker se odpravijo na bližnje smučišče. V vsakem primeru jim moramo zagotoviti topla zimska smučarska oblačila, ki jih bodo grela in jih varovala pred vlago vetrom in mrazom. V ta namen smo v Mani pripravili tudi pestro ponudbo otroških smučarskih kompletov nad katerimi bodo vaši najmlajši naravnost navdušeni. Izbirate lahko med različnimi modeli in barvami, poskrbeli pa smo tudi, da so otroški smučarski kompleti prijazni otroški koži ter dobro prilagodljivi, tako da otrok ne ovirajo med različnimi aktivnostmi. Pri izbiri otroških smučarskih oblačilih je nujno, da se otroku natančno prilegajo in mu tako omogočajo nemoteno gibanje – premajhni smučarski komplet bo otroka pri aktivnosti namreč oviral, prevelik pa mu bo zlezel dol ali gor in mu tako več ne bo nudil zadostne zaščite pred mrazom in vlago. Dobro je, da ima otroški smučarski komplet na rokah in nogah patente, saj s tem preprečimo, da bi otroku sneg zlezel za oblačilo.

Vas zanima več o ponudbi smučarskih oblačil, ki smo jo pripravili za vas? Obiščite našo spletno stran ter se prepričajte o široki in kakovostni ponudbi ženskih in moških smučarskih oblačil, ob tem pa ne spreglejte smučarskih kompletov za otroke. Veseli vas bomo tudi v eni izmed naših poslovalnic, kjer si lahko vsa oblačila tudi ogledate in se prepričate o tem, katera številka vam odgovarja. Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem pomagali.

Morda ti bo všeč tudi...