Sončna elektrarna za vikend je odlična in pametna investicija

Sončna elektrarna za vikend predstavlja odlično rešitev za kraje, kjer je onemogočen priklop na elektrodistribucijsko omrežje, vse več ljudi pa se odloča za samooskrbo z električno energijo tudi zaradi manjših stroškov in okolju prijazne energije. Sončna elektrarna za kamp prikolice, koče, počitniške hišice – vse več sončnih elektrarn vidimo vsepovsod. Nekateri smatrajo, da je priklop na obstoječe elektrodistribucijsko omrežje predrag oziroma so stroški pridobivanja električne energije na takšen način predragi, nekateri pa si želijo biti energijsko neodvisni. Ne glede na vaše razloge, mi smo pravi naslov za postavitev sončnih elektrarn. Mogoče vaša elektrarna ne bo ravno največja sončna elektrarna v Sloveniji, bo pa zagotovo za vas najbolj donosna. Sončna elektrarna v Sloveniji postaja vse bolj priljubljena, investicija pa se povrne v hitrem času. Odlična novica za vse pa je tudi, da za postavitev ne potrebujete gradbenega dovoljenja, če bo fotovoltaična elektrarna postavljena na strehi ali fasadi hiše.

sončna elektrarna gradbeno dovoljenje

Prednosti sončnih elektrarn so številne

Kar nekaj je prednosti sončnih elektrarn. Ena od njih je samooskrba oziroma vaš lasten vir energije. Dolgoročno je sončna elektrarna za vikend oziroma samooskrbo odlična rešitev tudi z vidika stroškov, saj bo dolgoročno prispevala k zmanjšanju stroškov za električno energijo. Fotovoltaična elektrarna je sicer lahko malo večja investicija, ki pa se vam bo zagotovo povrnila v doglednem času. Za postavitev sončne elektrarne lahko tudi pridobite subvencijo, ki bo ceno vaše investicije v sončno elektrarno tudi znižala. Elektrarna ima dolgo življenjsko dobo, vzdrževanje pa je enostavno. Za to lahko poskrbimo tudi v našem podjetju. Izberite pametno – izberite najboljšo sončno elektrarno za samooskrbo.

Ponudba mini sončnih elektrarn za vikend

V podjetju Sol navitas d. o. o. se trudimo strankam ponuditi najboljše in najbolj kakovostne fotovoltalične sisteme. To lahko naredimo tako, da vgradimo samo najboljše materiale svetovno priznanih proizvajalcev. Pri svojem delu smo izredno natančni in zanesljivi, velik poudarek pa dajemo kakovosti, saj želimo investitorjem izboljšati donos na vložena sredstva in hkrati zmanjšati tveganja ter zagotovite nemoteno in učinkovito delovanje vseh 30 let. Prepričani smo, da smo pravi naslov za vas, če je sončna elektrarna za vikend ali samooskrbo tisto, kar potrebujete. Pri nas so zaposleni najboljši strokovnjaki, ki imajo na področju projektiranja, energetike, informatike in zakonodaje ogromno izkušenj. To pa je za investitorja zagotovo pravo zagotovilo, da bo njihov fotovoltaični sistem izveden v skladu z vsemi predpisi. Ponujamo vam tri osnovne sete mini sončnih elektrarn: MINI (možna priključitev porabnikov do 300 W – hladilnik, televizija, varčne sijalke itd.), MIDI (možna priključitev do 500 W – hladilnik, televizija, varčne sijalke, radio itd.) in MAKSI (možna priključitev porabnikov do 1000 W – hladilnik, televizija, varčne sijalke, radio, črpalka za vodo itd.). Za vse informacije o sončnih elektrarnah za vikend v Sloveniji smo vam na voljo preko telefona, lahko pa nam pošljete povpraševanje in poslali vam bomo ponudbo s ceno.

Postavitev sončne elektrarne in gradbeno dovoljenje

Zmotno je prepričanje, da je postopek pridobitve vse potrebne dokumentacije za postavitev sončne elektrarne dolgotrajen in naporen. Če se odločite za nas oziroma nas izberete za izvajalca, bomo poskrbeli za vse, vključno z dokumentacijo. To pomeni, da vam ponujamo kakovostno in celovito storitev na ključ. Naj vas samo spomnimo, da za postavitev sončne elektrarne ne potrebujete gradbenega dovoljenja, če bo sončna elektrarna za vikend ali samooskrbo na strehi ali fasadi objekta. Največja sončna elektrarna v Sloveniji je bila postavljena v samo dveh mesecih, vaša pa bo na vaši strehi veliko prej. Če potrebujete več informacij o sončnih elektrarnah, gradbenemu dovoljenju, delovanju in ceni investicije, vas vabimo, da na nas naslovite svoja vprašanja in z veseljem vam bomo pomagali z odgovori.

Sončna elektrarna za vikend

Sončne elektrarne na strehi ali na fasadi

Najbolj pogosto se posamezniki odločajo, da bo sončna elektrarna za vikend ali za samooskrbo stala ravno na strehi. To je predvsem za to, ker za postavitev na strehi ne potrebujete gradbenega dovoljenja, kar močno zniža tudi ceno same elektrarne. Pred samo postavitvijo je zelo pomembno, da se opravijo tudi natančni izračuni, ki bodo določili, kolikšno elektrarno potrebujete. Tudi če fotovoltaična elektrarna na strehi ali fasadi ne zahteva gradbenega dovoljenja, pa morate pri postavitvi na strehi ali fasadi pridobiti soglasje distribucijskega operaterja za priključitev naprave na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo stavbe.

Kakšno sončno elektrarno postaviti?

Kot je znano, lahko sončno elektrarno postavi gospodinjski ali mali poslovni odjemalec, ki je hkrati tudi lastnik merilnega mesta v stavbi, ki se samo oskrbuje z elektriko. Velikost oziroma moč fotovoltaične elektrarne je navzgor omejena na 11 kW, v kolikor pa proizvede več energije, je potrebno višek energije dobavitelju prenesti brezplačno. Najbolj optimalna rešitev je torej, da je sončna elektrarna za vikend ali samooskrbno takšna, da bo proizvedla ravno toliko ali malo manj elektrike, kot jo porabite letno. Če se boste tudi vi odločili, da vam mi postavimo sončno elektrarno, vam nudimo tudi redno vzdrževanje, s katerim poskrbimo za nemoteno delovanje in obratovanje elektrarne, optimalno proizvodnjo električne energije, dolgo življenjsko dobo in hitrejše vračilo investicije.

Morda ti bo všeč tudi...