Sončna elektrarna za vikend zagotavlja samooskrbo z elektriko

Sončna elektrarna za vikend je v zadnjem obdobju v velikem porastu, saj se vse več ljudi odloča za samooskrbo z elektriko, bodisi na bivalnih objektih ali objektih, ki služijo zgolj za oddih. Delovanje sončne elektrarne je izjemno enostavno, saj sončne celice na vaši strehi ali fasadi zagotavljajo pridobivanje energije s pomočjo sonca, obenem pa se energija shranjuje, tako da imate vseskozi energijo shranjeno in jo lahko izkoristite, ko potrebujete elektriko. V podjetju Sol navitas nudimo postavitev sončnih elektrarn za samooskrbo po celotni Sloveniji, ne glede na pokrajino, kjer živite, izbirate pa lahko med postavitvijo na ključ, kar pomeni, da za vse poskrbimo mi, vključno z dokumenti, ki jih potrebujete in celotno gradnjo, lahko pa se odločite, da vam dobavimo samo potreben material in se gradnje, ter vsega povezanega z njo lotite sami. Sončne elektrarne za vikend morajo biti postavljene v skladu z uredbami, ne smejo biti prevelike in so lahko postavljene zgolj na fasadi ali strehi objekta, ki se bo samooskrboval z energijo, drugače je potrebno gradbeno dovoljenje, ki pa s seboj prinese veliko večje stroške. Pri samooskrbi s sončnimi elektrarnami gre za ekološko delovanje, zato nudi država tudi določene subvencije, s katerimi lahko privarčujete pri nakupu. Pridružite se našim zadovoljnim strankam, ki imajo pozitivne izkušnje s sončnimi elektrarnami in verjamemo, da boste zadovoljni tudi vi.

Sončna elektrarna za vikend

Sončna elektrarna za vikend – solarni moduli slovenskega proizvajalca

Sončna elektrarna za vikend zagotavlja samooskrbo z električno energijo oz. net metering, ki poskrbi, da s pomočjo sonca pridobite toliko električne energije, kot jo potrebujete, v koliko gre za presežek jo morate vrniti. S takšnim ekološkim načinom pridobivanja energije so sončne elektrarne za vikend izjemno priljubljene predvsem na manjših objektih v naravi, ki zagotavljajo kakovostno in udobno bivanje s spoštovanjem okolja. V našem podjetju nudimo sončne elektrarne za vikend z razsmerniki in optimizatorji Solard Edge, lahko pa se odločite tudi za mikro inverterje slovenskega proizvajalca Letrika Sol. Ne glede na izbiro vam zagotavljamo kakovost, obenem pa so vsi produkti v skladu s Pravilnikom o tehničnih zahtevah naprav za samooskrbo s električno energijo iz obnovljivih virov energije. Pri vseh gradnjah uporabljamo solarne oz. fotonapetostne module slovenskega proizvajalca Bisol serije Premimum mono, v kolikor želite, pa vam lahko vgradimo tudi druge module svetovnih proizvajalcev, ki prav tako zagotavljajo učinkovito samooskrbo z električno energijo. Moduli na strehi morajo imeti konstrukcijo, kamor bodo pritrjeni in tudi tukaj imamo rešitev – lastno aluminijasto kontrukcijo Sol Alu, primerno za vse vrste kritin obenem pa zagotavljamo 10-letno garancijo. Delovanje sončnih elektrarn je izjemno enostavno ter obenem ekološko, kar je ključ za kvalitetno bivanje in skrb za okolje.

Sončna elektrarna za vikend s priključno močjo manjšo od 41 kW

Sončna elektrarna za vikend se lahko, kot smo že omenili, postavi zgolj na streho ali fasado stavbe, ki se bo oskrbovala z energijo, v nasprotnem primeru potrebujete gradbeno dovoljene. Sončno elektrarno lahko postavi vsak gospodnijski ali mali poslovni odjemalec, kateri ima manjšo prikljčno moč kot 41 kW in je obenem tudi lastnik merilnega sistema v stavbi. Pomembno je vedeti, da moramo pred priklučitvijo sončne elektrarne za vikend pridobiti soglasje za priključitev pri distribucijskem operaterju, v nasprotnem primeru se ne moremo samooskrbovati z električno energijo. Lastnik sončne elektrarne mora po uredbi z dobaviteljem skleniti pogodobo o samooskrbi, kjer se dogovorita, da se oddana električna energija in prevzeta električna energija kompenzirata na letni bazi, kjer se vse številke poračunajo s pomočjo naprave za enotarifno merjenje električne energije. Vsaka elektrarna mora zaradi varnosti oz. preprečitve električnega udara omogočati izklop iz distribucijskega omrežja v vsakem trenutku, obenem pa mora biti napetost ob izključitvi največ 50 V izmenične napetosti in največ 120 enosmerne napetosti. Naše stranke imajo zolj pozitivne izkušnje z našimi sončnimi elektrarnami saj smo eno najbolj izkušenih in usposobljenih podjetij za postavitev sončnih elektrarn v Sloveniji. Mi smo pravi naslov za vas.

sončne elektrarne delovanje

Delovanje sončne elektrarne je enostavno in ekološko

Sončne elektrarne za vikend za delovanje uporabljajo obnovljiv vir iz okolice – sonce, ki se vseskozi obnavlja in ne more priti do prevelikega izkoriščanja, obenem pa je, kar ni zanemarljivo – zastonj. Tako z delovanjem sončne elektrarne privarčujemo pri stroških, obenem pa poskrbimo tudi za okolje, v katerem živimo. Sončna elektrarna za vikend je navzgor omejena z velikostjo 11 kW, pomembno pa je vedeti, da boste višek energije prenesli dobavitelju brezplačno, zato je smiselna postavitev elektrarne, ki bo na letni ravni proizvedla ravno toliko energije, ko jo porabite. Za sončne elektrarne za vikend lahko dobite tudi subvencije, ki bodo zmanjšale začetno investicijo. V kolikor imate glede delovanja sončne elektrarne ali česa drugega kakršnokoli vprašanje nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali. Naš cilj je izdelava celovitih sistemov na področju sončnih elektrarn s poudarkom na kakovosti, obenem pa dajejo naše elektrarne investitorjem najvišji donos na vložena sredtsva in zmanjšujejo tveganja. Obiščite nas in se prepričajte. .

Morda ti bo všeč tudi...