Sončna elektrarna za vikend je v Sloveniji pametna naložba

Sončna elektrarna za vikend je smiselna investicija v primeru, da priklop na javno električno omrežje ni mogoče. Uporablja se za proizvodnjo električne energije za lastne potrebe. Otočni sistemi se največkrat uporabljajo za naprave kot so mali gospodinjski aparati, žarnice, računalniki, hladilniki, televizije in druga zabavna elektronika. Sončna elektrarna za vikend deluje tako, da fotonapetostni moduli polnijo akumulatorske baterije s pomočjo regulatorja polnjenja. V baterijah se shranjuje električna energija za noč, za slabo vreme in za čas, ko so moduli osenčeni. Na ta način je možen priklop električnih porabnikov tudi takrat, ko ni obsevanja sonca. Otočni sistemi so odlična rešitev za vikende, počitniške prikolice, morska plovila, kjer ni dostopno javno omrežje, poraba električne energije pa je zmerna. V našem podjetju nudimo različne sete za otočne sončne elektrarne. Z nakupom seta boste dobili: vrhunske solarne module, ki imajo 10 let garancije ter 25 let garancije za 80% izkoristek oziroma doseganje 80% izhodne moči, vrhunsko montažno konstrukcijo SOLALU, ki nudi pritrjevanje na vseh tipih streh, kvalitetne komponente svetovnih proizvajalcev in konkurenčno ceno. Seti so enostavni za montažo in za nadgradnjo, če je potrebno.

sončna elektrarna v Sloveniji

V naši ponudbi imamo tri sete, ki so primerni za postavitev sončne elektrarne za vikend

Pred nakupom seta za vikend, mora biti natančno opravljena analiza bremen oziroma porabnikov. Analiza je zelo pomembna, saj je od nje odvisna stabilnost sistema. Do nestabilnosti lahko pride zaradi predimenzioniranja ali poddimenzioniranja. Velikost razsmernika izbiramo glede na vsoto vseh bremen, ki so priklopljena istočasno. Glede na višino dnevne porabe električne energije vseh porabnikov, ki so prisotni na vikendu, določimo potrebno število panelov. Večja kapaciteta akumulatorskih baterij pa nam omogoča večjo avtonomnost sistema. Nudimo tri vrste setov, ki so primerni za vikend in se med seboj razlikujejo glede na moč oziroma možnost priklopa različnega števila porabnikov. Set mini dovoljuje priklop porabnikov v skupni moči do 300 W. Sestavljen je iz enega polikristalnega modula, enega regulatorja polnjenja, enega razsmernika in dveh akumulatorjev. Drugi set za vikend, ki se imenuje midi, omogoča delovanje porabnikov v skupni moči do 750 W. Sestavljajo ga dva polikristalna modula, eden regulator polnjenja, eden razsmernik in štirje akumulatorji. Zadnji največji set maxi pa je sestavljen iz treh polikristalnih modulov, enega regulatorja polnjenja, enega razsmernika in šestih akumulatorjev. Set omogoča priklop porabnikov v skupni moči do 1200 W.

Po naših izkušnjah lahko postavite sončno elektrarno za vikend brez gradbenega dovoljenja

 

Sončna elektrarna v Sloveniji je v današnjem času že kar pogosta izbira lastnikov hiš in drugih objektov, ki želijo prihraniti pri stroških električne energije oziroma želijo postati samozadostni. V našem podjetju nudimo postavitve sončnih elektrarn po celotni Sloveniji. Lahko vam jo postavimo po sistemu na ključ ali pa vam dobavimo samo material. Naše podjetje je eno izmed najbolj usposobljenih podjetij v Sloveniji za postavitev sončne elektrarne. V desetih letih smo v Sloveniji in v tujini postavili že več kot 100 sončnih elektrarn v skupni moči preko 10 MW. Pri svojem delu uporabljamo samo kvalitetne in preverjene komponente, ki zagotavljajo optimalno delovanje in maksimalen izkoristek sončne elektrarne. Fotonapetostni moduli, ki jih uporabljamo so izdelani v Sloveniji v podjetju Bisol. Lahko pa vam vgradimo tudi katere koli druge solarne module vodilnih svetovnih proizvajalcev. Moduli morajo biti varno pritrjeni na streho zato uporabljamo aluminijasto nosilno konstrukcijo, ki smo jo razvili in jo izdelujemo v našem podjetju. Konstrukcija SOLALU je primerna za vse vrste kritine. Nudimo 10 letno garancijo, da zaradi montaže naše konstrukcije ne bo prišlo do zamakanja strehe. Sončna elektrarna v Sloveniji se lahko postavi na streho ali fasado objekta, ki bo samo oskrbovan z električno energijo. To sta edini mesti, na katerih je lahko v Sloveniji brez dodatnih stroškov postavljena sončna elektrarna. Gradbeno dovoljenje za sončno elektrarno občutno dvigne ceno, če je sončna elektrarna postavljena na zemljišču poleg objekta. Po zakonu mora biti omogočen tudi izklop v vsakem trenutku za preprečitev električnega udara. V izključenem stanju mora biti zagotovljena mala napetost, ki ne sme presegati 50 V izmenične napetosti oziroma 120 V enosmerne napetosti.

izkušnje z izkoristkom sončne elektrarne na vikendu

V primeru nerednega vzdrževanja je izkoristek sončne elektrarne na vikendu manjši

Sončna elektrarna za vikend ali kateri koli drug objekt rabi tudi redno vzdrževanje. Naše podjetje vzdržuje več kot 35 solarnih sistemov za pridobivanje elektrike v Sloveniji v tujini. Po nekaj letnem delovanju se lastniki sončnih elektrarn za vikend ali drug objekt zavedajo, da je strošek, ki ga imajo z rednim vzdrževanjem občutno nižji od stroškov, ki bi nastali, če bi prišlo do izpada elektrike zaradi pomanjkljivega vzdrževanja. Starejši kot je sistem, več vzdrževanja rabi sončna elektrarna. Izkušnje s sončnimi elektrarnami so pokazale, da v večini primerov pride do napak pri varovalkah, razsmernikih, tudi razrahljani spoji so lahko odgovorni za nedelovanje precejšnjega dela sončne elektrarne na vikendu. Vrhunska merilna oprema in termovizijska kamera omogočajo zaznavo napak, ki se pri običajnih pregledih ne vidijo. Zaradi nerednega vzdrževanja sistema lahko pride celo do požara, obstaja pa tudi nevarnost, da bi kakšen del padel iz strehe. Z vizualnim pregledom konstrukcije lahko odkrijemo razrahljane spoje, ki so posledica vremenskih vplivov. Če okvare ne saniramo, nam v vikend ali hišo lahko začne zamakati voda, v najhujšem primeru pa nam lahko močnejši veter odpihne del ali celotno konstrukcijo iz strehe vikenda.

Morda ti bo všeč tudi...