Cev za vodo različnih podvrst – tudi spiralna cev za vodo

Cev za vodo različnih podvrst – tudi spiralna cev za vodo

Cev za vodo je poimenovanje za veliko skupino pripomočkov. Čeprav je njihova funkcija v osnovi enaka, pa se med seboj pogosto pomembno razlikujejo. To pa pomeni, da morate dobro razmisliti, katere lastnosti bi bile najprimernejše za vaše konkretne potrebe. Med najbolj priljubljene izbire zagotovo sodijo fleksibilne plastične cevi za vodo, pri katerih je ena izmed podvrst spiralna cev za vodo. Da bi ugotovili, katero opcijo je najbolje izbrati, pa morate seveda najprej poznati tako prednosti kot določene pomanjkljivosti posameznih različic. Če ste nato še vedno v dvomih, pa je za nasvet najbolje poprositi strokovnjaka. Navsezadnje gre za pomemben element številnih sistemov, zato ni smiselno tvegati z vgradnjo oziroma uporabo približkov.

Cevi za vodo

Fleksibilne PVC cevi za vodo – možen razrez na poljubno dolžino

Kot pove že njihove ime, so fleksibilne PVC oz. plastične cevi zelo prilagodljive (to velja še posebej za spiralne, ki jim bomo nekaj več besed namenili na koncu). Dejstvo, da so gibljive, omogoča njihovo poljubno upogibanje pod različnimi nakloni. Za dodatne možnosti prilagajanja pa poskrbi premišljen izbor debeline in drugih lastnosti. V podjetju S3C vam ponujamo fleksibilne PVC cevi za vodo različnih premerov in debelin. Možne so tako izjemno majhne kot zelo velike nazivne širine (slednje pridejo običajno v poštev predvsem za industrijsko rabo). Poleg tega so na voljo posebne različice gibke plastične cevi –  odporne na varilno brizganje, antistatične, težko vnetljive, kombinirane s kovino, za stisnjen zrak, večkratne za pnevmatske sisteme itn. Pri izbiri zares najprimernejše vrste vam po potrebi svetujemo, saj želimo, da ste s končnim izborom zares optimalno zadovoljni. Nudimo vam možnost razreza po meri – kupite lahko torej natanko tolikšno dolžino, kot jo potrebujete.

Gumijasta cev za vodo

Poleg fleksibilne plastične cevi na voljo drugi materiali

Seveda pa gibljive PVC cevi za vodo (in druge tekočine ter pline) še zdaleč niso edino, kar vam ponujamo. Izbirati je mogoče še med mnogimi drugimi materiali – od silikona in gume pa do kovin. Cev za vodo in druge snovi je dobavljiva v različnih barvah, po želji na kolutu. Poleg tega pa boste pri nas našli še mnoge druge dodatne elemente, kot so npr. objemke, prirobnice – kompenzatorji, elementi za povezovanje snopov in hitre spojke. Na enem mestu je torej zbran pester nabor pripomočkov, brez katerih si je nemogoče predstavljati številna dela oziroma sisteme na področju hidravlike. Za povrh pa vam zagotavljamo izredno hitro dostavo, ki je pri večjih naročilih povsem brezplačna – pogoje za brezplačno dostavo preverite na naši spletni strani.

Kdaj je smiselna pocinkana cev za vodo?

Pri izbiri hidravličnih pripomočkov moramo biti nedvomno pozorni na pogoje, v katerih jih bomo uporabljali. Nemalokrat je denimo smiselna posebna zaščita, ki zagotovi boljšo obstojnost oziroma daljšo življenjsko dobo. To je glavni razlog, zaradi katerega je večkrat pametna rešitev pocinkana cev za vodo (možna spiralna oblika), ki jo boste prav tako našli v naši ponudbi. Pomembna odlika, ki jo ima pocinkana cev za vodo, je nedvomno zaščita proti rji, ki postane ob dolgotrajnejšem stiku z vodo resnejša težava. Pocinkana cev za vodo vam torej prihrani kar precej nevšečnosti v prihodnje, še posebej pri vodovodnih napeljavah in podobnih sistemih. Tu sicer prav zaradi nevarnosti postopnega rjavenja kovino vse pogosteje nadomeščajo drugi materiali, ki so hkrati bolj prilagodljivi, kar je velikokrat zelo dobrodošlo pri montaži/vzpostavljanju sistema.

Ena izmed opcij spiralna cev za vodo

V mnogih situacijah pa je najboljša izbira t. i. spiralna cev za vodo. Ta se veliko uporablja v industriji, kmetijstvu itn.. Spiralna oblikovanost običajno omogoča še boljšo gibljivost, celo v primerjavi z gumo, zaradi elastičnosti pa se tu zmanjša nevarnost za poškodbe ali celo pretrganje. Tudi spiralna cev za vodo pa mora biti prilagojena specifičnim okoliščinam uporabe. Pogosto je priporočljivo, da izberete takšno, ki je odporna na najrazličnejša olja in druge maščobe, topila itn. Vsekakor pa je večkrat pametno še, da poiščete spiralno izvedbo, ki ima oznako »težko vnetljivo«. Oblikovanost (spiralna idr.) je torej le ena izmed lastnosti, na katere morate biti pozorni. Ne glede na to, ali vas zanima spiralna cev za vodo ali pa katera izmed drugih možnosti, ste lahko povsem prepričani, da vas bo kakovost naših artiklov navdušila. Kombinacija izjemne trpežnosti in prilagodljivosti je natanko tisto, kar je pri uporabi tega pripomočka najpomembnejše. V naši spletni trgovini boste našli podrobnejše opise karakteristik in priporočljive pogoje uporabe posameznih artiklov, ki vam bodo pomagali pri izbiri. Pri oblikovanju svoje ponudbe smo v prvi vrsti pozorni na izbiro preverjeno kakovostnih izdelkov svetovno priznanih proizvajalcev, vendar pa si obenem prizadevamo, da svojim strankam ponujamo karseda konkurenčne cene. To je načelo pri vseh artiklih v našem prodajnem programu, ki zajema izredno širok spekter opreme oz. pripomočkov s področja hidravlike, pnevmatike in industrijske armature. Če se zgodi, da ne najdete želenega elementa, vas vabimo, da s pomočjo spletnega obrazca hitro in preprosto oddate povpraševanje – odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času in poskušali storiti vse, da pridete do izdelka, ki ga potrebujete.

Morda ti bo všeč tudi...