Strešna kritina z ugodno ceno na m2

Strešna kritina na našem objektu ima dvojno vlogo, čeprav se tega velikokrat ne zavedamo. Pred različnimi vremenskimi vplivi in drugimi dejavniki iz okolja ne ščiti le nas, temveč tudi objekt, ki ga pokriva. Izbira dobre strešne kritine z dolgo življenjsko dobo je zato ključnega pomena za kvalitetno bivanje. Ker se tudi v Sloveniji vse pogosteje srečujemo z močnim vetrom, točo in drugimi vremenskimi razmerami, ki lahko odkrijejo ali poškodujejo streho, posvečamo izbiri strešne kritine malce več pozornosti, ena izmed glavnih skrbi pa sta njena vzdržljivost in kljubovanje vremenskim razmeram. Iz teh razlogov na prvo mesto pri izbiri strešne kritine za naš dom ne bi smeli postaviti ceno na m2, saj lahko potreba po popravilih, do katere bi prišlo po neurju, od nas zahteva bistveno večjo investicijo. Danes so najpogostejša izbira valovite pločevinaste kritine, ki so enostavne za montažo in vzdrževanje ter prinašajo kar nekaj prednosti. So namreč lahke in izjemno odporne na različne vremenske razmere, vključno z dežjem, točo, močnim vetrom, nizkimi temperaturami in UV žarki. Takšna strešna kritina je primerna za polaganje na večino objektov, njena cena pa se giblje 10 – 15 EUR / m2. Izberemo lahko valovito pločevinasto kritino s filcem proti kondenzu, pri čemer je naloga filca preprečevanje kapljanja kondenza. Ne glede na to, katero vrsto strešne kritine bomo na koncu izbrali, naj bo vodilo pri izbiri vedno njena vzdržljivost, saj gre za trajno naložbo, ki bi jo sicer hitro obžalovali. Kakovostna strešna kritina najtežje kljubuje hujšim vremenskim razmeram, kot sta močan veter in toča, za najboljšo rešitev v tem primeru pa se je izkazala kovinska strešna kritina, ki zahvaljujoč svojo vzdržljivosti prispeva k preprečevanju nepotrebnih dodatnih stroškov. Pri tistih malce manj kakovostnih strešnih kritinah se nam lahko zgodi, da bodo že po nekaj letih zahtevale popravilo oziroma sanacijo na več mestih, kar pa seveda pomeni dodatne stroške. Odlične karakteristike strešnim kritinam Metrapan omogočajo več kot 50 let življenjske dobe, obenem pa so kupcem na voljo po dokaj ugodni ceni na m2.

Strešna kritina Diamant

Zakaj izbrati strešne kritine s tradicijo?

Danes ponekod še srečujemo salonitne plošče, ki so prisotne predvsem na stanovanjskih blokih in številnih drugih objektih, veliko boljši nadomestek zanje pa predstavlja pločevinasta kritina s filcem. Pri iskanju primerne nove kovinske strešne kritine imamo možnost izbirati med različnimi barvami in izvedbami. Same plošče so na voljo tako v trapezni obliki, kot tudi v obliki strešnikov, ki po svoji obliki in barvi posnemajo klasično opečnato kritino. Pločevinaste plošče se namestijo na strehe vseh naklonov, saj so za pravilno odtekanje meteorne vode potrebne le štiri stopnje naklona. Zaradi različnih oblik, barv in izvedb ki so na voljo, ugodne cene na m2, nadstandardne izolacije iz poliuretana, mineralne volne, filca ali stiroporja ter odlične vzdržljivosti so kovinske plošče primerne za širok krog kupcev. Ne glede na to, ali gre za gradnjo ali zgolj prenovo objekta, so strešne kritine Metrapan najprimernejša izbira. Podjetje je na trgu prisotno vse od leta 1992, prodajni program pa ne obsega le različnih vrst strešnih kritin, temveč vključuje tudi žlebove, odtočne cevi in druge kleparske izdelke, ki jih potrebujemo pri gradnji ali sanaciji strehe. Kovinske plošče Metrapan so danes zaradi svojih odličnih lastnosti razširjene po vsej Sloveniji, čisto vsi pomisleki o njihovi kvaliteti, montaži in končnem videzu pa so povsem odveč.

Strešne kritine

Valovitke za stanovanjske hiše in druge vrste objektov

Valovitke so naravno lepe, praktične in trajne strešne kritine, primerne za pokrivanje stanovanjskih hiš in številnih drugih vrst objektov. Zanje se odločamo tudi v primeru najzahtevnejših arhitekturnih izvedb, ker nam omogočajo lom strešine, prehod na fasado ter izvedbo slemena. Uporabljajo se na položnih in strmih strehah. Valovitke kot strešne kritine niso le estetsko dovršene, temveč so tudi energetsko učinkovite, uporabljajo pa se za prekrivanje novih objektov in pri sanacijah starih streh. Ime so dobile po značilnem valovitem izgledu, na podlagi katerega ustvarjajo estetsko dovršen videz strehe. Metrapan strešne kritine ne škripajo, pokajo ali ropotajo, sledijo modnim arhitekturnim trendom in čeprav so lahke, so obenem tudi izjemno odporne na dejavnike iz okolja, na katere sami ne moremo vplivati. Odlikujejo jih še hitra in enostavna montaža, prijaznost do okolja, varčnost, energetska učinkovitost in kupcem prijazna cena na m2. Z nenehnim širjenjem prodajne mreže in asortimana želimo v podjetju  zagotoviti dolgoročen razvoj in celovitost ponudbe. Svojim kupcem nudimo najkvalitetnejše storitve in prepričani smo, da bomo z 39-letnimi izkušnjami kos še tako zahtevni nalogi. Če iščete primerno strešno kritino za vašo novogradnjo ali objekt, katerega streha je potrebna sanacije, nas obiščite.

Morda ti bo všeč tudi...