Strešne konstrukcije

alu konstrukcijeStrešne konstrukcije so lahko  zelo raznolike. Veliko je različnih izvajalcev, ki so zmožni korektne izvedbe strešne konstrukcije, saj je montaža jeklenih konstrukcij ali alu konstrukcije marsikje zelo enostavna, kot je denimo enostavna konstrukcija manjše hale. Včasih pa so strešne konstrukcije ali nosilne konstrukcije izredno zahtevne, saj gre za megalomanske projekte. V tem primeru je statika konstrukcije izredno zahtevna in ni veliko podjetij, ki bi zmoglo ali si upalo poskrbeti za tovrstne zahtevne strešne ali druge konstrukcije. V našem podjetju smo ponosni, da lahko rečemo, da smo tovrstnim izzivom vedno kos. Naš tim strokovnjakov je izvrstno podkovan in prekaljen v vrsti najzahtevnejših in najtežjih projektov, kjer nismo obupali, ko bi številni drugi že davno.

Strešne konstrukcije morajo biti natančne, a zdržljive

Bistvo strešne konstrukcije (ne glede na to, ali gre za alu konstrukcije ali železne konstrukcije) je v tem, da podpirajo streho. Streha omogoča funkcionalnost objekta, zato je pomembno, da je montaža jeklenih konstrukcij ali alu konstrukcije takšna, da se kritina konstrukcije natančno prilega kritini. Ob tem je seveda pomembno, da morebitno raztezanje strešne konstrukcije ni v nasprotju z raztezanjem strešne kritine, saj v tem primeru lahko pride do poškodb kritine. Pomembno je tudi, da je statika konstrukcije takšna, da kritino brez težav prenese, saj bi v nasprotnem spet lahko prišlo do situacije, ko strešna kritina ne bi več mogla popolno opravljati svoje naloge, ki je seveda predvsem zaščita objekta pred zunanjimi vplivi, od katerih je najbolj problematična prav padavinska voda.

Strešne konstrukcijeAlu konstrukcije so zelo lahke

Alu konstrukcije so priljubljene, ker so lahke. To je važno tedaj, ko je ključnega pomena, da je lastna teža konstrukcije čim manjša. To je pogosto pomembno pri konstrukciji hale, ki običajno ne more prenesti težke konstrukcije strehe. Takrat je aluminij zaradi popolne možnosti obdelave in nizke teže zagotovo prava izbira. V našem podjetju seveda uporabljamo vse tipe kovin, zato se lahko vašim potrebam maksimalno prilagodimo.

Morda ti bo všeč tudi...