Strešni vrt

Zelene strehe so ambasador narave v modernem gradbeništvu

zelena streha rastlineZelene strehe oz. strešni vrt v vaše prostore vtisne pečat narave. Sodobna dognanja gradbenega sektorja so res izredna in hvalevredna, a umetne kreacije imajo svojo omejitev, preko katere ne morejo: kar je mrtvo je mrtvo. Na srečo je sodobno gradbeništvo priznalo moč in pomen narave ter iznašlo zelene strehe, ki vnašajo moč narave v estetsko čudovite sodobne objekte. Na našem svetu je prav življenje tisto, ki je najbolj mikavno. Rastline, ki so del zelene strehe, so živa bitja, ki vam bodo le vsestransko koristila – tako zdravstveno kot finančno. Poleg tega sta debelina zelene strehe in teža zelene strehe v primeru ekstenzivne ozelenitve tako majhni, da stroškovno nista problematični. In tudi z vzdrževanjem ne bo težav, saj ga skoraj ni.

Zelene strehe za vaš prihranek in v sožitju z vami

zelene strehe sestava

Zelene strehe so bistveno več kot zgolj sanje estetov in okoljevarstvenikov. Rastline zelene strehe bodo za vas tudi delale in vam zmanjševale obratovalne stroške objekta. Čeprav je teža zelene strehe nizka zaradi majhne debeline zelene strehe, je ekstenzivna vegetacija izredno trdoživa in se odlično znajde v nemogočih razmerah. Ena od njenih odlik je tudi samo-ohlajanje v času velike in dolgotrajne poletne vročine. Male rastlinice se učinkovito hladijo, saj bi sicer odmrle. In s tem tvorijo nekakšen ovoj, ki hladi tudi vaš prostor pod streho. To, kar zmorejo ta mala živa bitja, mrtva, toplotna izolacija ne zmore in se – kot vedo povedati gradbeni fiziki – slej ko prej pregreje ter ne opravlja več svoje funkcije. Živa bitja, ki tvorijo strešni vrt, pa si tega ne smejo privoščiti, ker bi to za njih pomenilo gotovo smrt. Vaša zelena streha bo tako v vsakem primeru omogočila konkreten prihranek pri uporabi klimatske naprave.

Strešni vrt za vaše zdravje

Strešni vrt polovi prašne ter strupene delce, ki bi sicer zašli v vaša pljuča. Poleg tega zelene strehe vlažijo ozračje in v svoji bližini omogočajo lažje dihanje.

Morda ti bo všeč tudi...