Stružnice za kovino – naj izbire ne narekuje cena

Stružnice za kovino so najstarejši obdelovalni stroji, ki se uporabljajo pri struženju in brez katerih si dela praktično ne moremo niti predstavljati. Ogromno se uporabljajo v lesarstvu in strojništvu, pa tudi na najrazličnejših drugih področjih, saj v večini proizvodenj preprosto ne smejo manjkati. Stružnice za obdelavo kovin so le ene izmed mnogih, ki so danes uporabniku na voljo na trgu. Univerzalne so idealna izbira za izdelavo posameznih izdelkov oziroma manjših serij, zato jih mnogokrat srečujemo v manjših delavnicah domačih mojstrov in povsod tam, kjer za normalno opravljanje dela potrebujemo primeren stroj. Stružnica za kovino je sestavljena iz več delov, med katere sodijo postelja, podajalni menjalnik,  vretenjak, konjiček, lineta in sani s suporti. Iz tega razloga poznamo več vrst stružnic, kot smo že omenili. Preden se lotimo nakupa, moramo dobro premisliti, katero v resnici potrebujemo. Je to tista, namenjena kovini? Izbrati moramo torej vrsto in namen uporabe, šele nato se lotimo preverjanja ostalih lastnosti, kot je cena. Le-ta naj nikoli ne odloča o nakupu stružnice za obdelavo kovine! Naprava mora biti kompaktna in vsestransko uporabna, zmogljiva in dolgo obstojna. Pri nakupu torej ne preverimo samo cene, temveč se osredotočimo tudi na druge parametre. Preverimo obliko in sestavo zobnikov, možnost preklopov smeri podajanja, na vodilne sani, ki morajo biti natančno nastavljive in na priložen podstavek, ki običajno ni na voljo v kompletu s stružnico za kovino. Prav tako pomembne so tudi dimenzije, poleg cene pa je potrebno pomisliti še na moč in zmogljivost. Si želite karseda zmogljive in za vas najprimernejše stružnice za kovino? Preverite ponudbo podjetja Robomac.

nakup CNC stružnice

Horizontalne in vertikalne stružnice za kovino

Razlika med njimi ni samo v ceni. Horizontalne stružnice za obdelavo kovine. So avtomatski stroji, ki so primerni za izdelavo izdelkov iz različnih materialov, v večinoma okroglih oblikah. Zanje je značilno, da se obdelovanec vrti, rezilno orodje pa ga z gibanjem po eni ali dveh oseh mehansko obdeluje. Najstarejše takšno orodje je CNC stružnica za kovine, ki zahteva strokovno usposobljenega delavca ter določeno znanje in izkušnje. Ker naprava odstranjuje odvečni material, ustvarja valjasto obliko. Obdelujemo lahko različne velikosti materialov, poleg tega je delo opravljeno hitro in natančno. Na drugi strani imamo vertikalne, ki so namenjene obdelavi  zelo težkih in velikih obdelovancev, ki lahko v premeru merijo tudi do 10 m. Zaradi lažjega centriranja in vpenjanja ima naprava vertikalno glavno os. Na tak način lahko učinkovito izkoristimo težo obdelovancev kot zanesljivo pomoč pri samem vpenjanju. Tako gre za nepogrešljiv stroj v marsikateri industriji. Z lahkoto jih uporabimo pri obdelavi velikih odlitkov turbin in izdelavi ladijskih motorjev. Kakovostne naprave po ugodni ceni vam nudimo v podjetju Robomac in sicer od proizvajalca Hwacheon – vodilno ime v industriji obdelovalnih strojev. Na voljo sta modela VT 950 in VT 1150. Stružnice za kovino so zelo prilagodljive, saj lahko delo programiramo in program pripravimo že vnaprej. Obe zgoraj opisani vrsti omogočata prilagajanje obdelovalnega procesa, shranjevanje programov dela, enostavno spremljanje obdelave in optimizacijo rezalnih parametrov. Poskrbeti je mogoče za ustrezno dokumentiranje orodij in nastavitev, obdelavo pa povežemo s kontrolnimi sistemi.

Ne le prodaja, temveč tudi servis

Pri nas strankam ne nudimo samo stružnic za kovino po ugodnih cenah – poskrbimo še za servis strojev in izdelamo aplikacije po naročilu. Strankam skupaj z našimi partnerji, dobavitelji in proizvajalci zagotavljamo najboljšo rešitev glede na njihove želje in potrebe. Cilj podjetja je dosegati maksimalno zadovoljstvo svojih strank. Smo ambiciozno  podjetje, z večletnimi izkušnjami, pri prodaji in upravljanju, poleg tega pa sodelujemo le z najboljšimi ponudniki / proizvajalci. Smo uradni distributer strojev FANUC Robomachine, ZIMMER & KREIM, HWACHEON in TAKAMAZ v Sloveniji, ter na celotnem področju bivše Jugoslavije. Še vedno niste prepričani, da je Robomac tisto mesto, na katerem najdemo stružnice za kovino in ciklične po konkurenčnih cenah? Prepričajte se z ogledom ponudbe, ki je dostopna na spletni strani.

CNC stružnica cena

Pri uporabi ne pozabimo na zagotavljanje varnosti pri delu

Stružnico za kovino naj uporablja samo strokovno usposobljena oseba, ki ima na tem področju izkušnje. Nestrokoven način uporabe namreč poveča tveganje za nastanek poškodb pri delu, ki mnogokrat niso nedolžne. Zahtevano je brezpogojno upoštevanje navodil za uporabo in predpise o preprečevanju nezgod. Pred samim zagonom je potrebno preveriti funkcije zaščitnih naprav na stroju, upošteva pa naj se pravilo – mlajšim od 18 let je delo s stružnico za kovino dovoljeno samo v prisotnosti odrasle osebe. Osebe, ki so mlajše od 16 let, stroja ne smejo uporabljati. Struženje je proces mehanske obdelave, ki nam pride prav na različnih področjih proizvodnje, vsekakor pa moramo upoštevati navodila za telo. Samo tako bo delo s stružnico za kovino potekalo optimalno.

Morda ti bo všeč tudi...