Tamponi za menstruacijo iz organskega bombaža in probiotični

Tamponi za menstruacijo – katere so prednosti uporabe?

Tamponi so izjemno praktična rešitev za ohranjanje higiene med menstruacijo, zlasti, kadar nameravamo izvajati telesno aktivnost. Velikokrat dekleta pričnejo z uporabo higienskih vložkov, ki so na prvi pogled enostavnejši za uporabo, saj jih ni potrebno vstaviti v nožnico, vendar pa kmalu spoznajo prednosti uporabe higienskih tamponov, ki pa jih ni malo. Ker je ponudba na trgu velika, se osredotočimo na izbiro organskih tamponov, ki ne vsebujejo materialov, ki bi lahko dražili nožnico. Izdelani so iz organskega bombaža, ne vsebujejo umetnih dišav in so povsem ekološki. Pri izdelavi klasičnih tamponov se uporabljajo pesticidi, ki uničujejo okolje in imajo negativen vpliv na zdravje posameznika, vendar pa to ne velja za tampone, ki so v celoti izdelani iz bombaža in so idealna rešitev za ohranjanje higiene tudi med menstruacijo. Ker so številni izdelki za ohranjanje higiene med menstruacijo izdelani iz sintetičnih snovi, ki dražijo sluznico in kožo, je še posebej pomembno, da izberemo pripomočke, ki ne vsebujejo sintetičnih snovi in posledično ne dražijo kože in sluznic. Enako velja za tampone, ki naj bodo izdelani iz 100% organskega bombaža, saj je le-ta koži in sluznicam najbolj prijazna izbira, ko se odločamo o nakupu higienskih izdelkov. Bombaž je material, ki koži omogoča dihanje – je nežen, vpojen in povsem neškodljiv, zato je možnost, da bi med menstruacijo prišlo do izpuščajev in vaginalnih vnetij, zmanjšana na minimum.

Tamponi Tosama

Izberite le najbolj kakovostne higienske pripomočke

Bombažni higienski tamponi Natura Femina normal z aplikatorjem za lažje vstavljanje so primerni za dekleta in ženske z srednje močno menstruacijo. Uporaba tamponov z aplikatorjem je povsem preprosta tudi za začetnice, poleg tega pa zagotavlja popolno varnost in čistočo v primerih, ko ne moremo povsem zagotoviti higiene rok. Tamponi so dvakrat zavarovani: vstavljeni so v tanko aplikatorsko cevko in nato še oviti v zaščitno folijo. Zaradi priloženega aplikatorja za enostavnejšo uporabo so še posebej primerni za ohranjanje higiene med menstruacijo pri mladih uporabnicah, ki se s tovrstno zaščito pri menstruaciji spoznavajo prvič. Vsi higienski izdelki proizvajalca Natura Femina so visokokakovostni izdelki za ženske, ki imajo visoka merila pri izbiri zaveznika zase in okolje. Izdelani so iz certificiranega organskega bombaža, ki je prijazen koži in okolju, zato so varni za uporabo. Embalaža je biorazgradljiva, izdelana iz koruznega škroba, zato v okolje ne pušča strupenih kovin. Pri izbiri primernih tamponov ne pozabimo, da jih izberemo glede na velikost nožnice in moč menstruacije, saj bomo le tako lahko poskrbeli za maksimalno higieno tudi med krvavitvijo. Predvsem tiste posameznice, ki imajo zelo občutljivo kožo, morajo izbirati dermatološko testirane, sterilizirane tampone, brez dodanih parfumov, ki niso beljeni s klorom.

bobmbažni tamponi

Za začetnice primerni tudi probiotični tamponi

Probiotični tamponi Natura Femina by ellen® MINI so zanesljiva zaščita v času menstruacije in so izjemno primerni za dneve s šibko krvavitvijo in za posameznice, ki se s tamponi srečujejo prvič. Tamponi Natura Femina by ellen® vsebujejo probiotike, ki so naravno prisotni v zdravi nožnici in ščitijo nožnično mikrofloro, vzdržujejo njeno pH vrednost ter zmanjšajo neprijetnosti, kot so srbenje, draženje, povečan izcedek in neprijeten vonj. Neravnovesje v nožnični mikroflori hitro privede do okužb, kot sta bakterijska vaginoza in glivična kandidaza. Nožnično neravnovesje največkrat povzročajo antibiotiki, hormonska kontracepcija, neustrezna ali pretirana higiena intimnega predela, spolna aktivnost, uporaba sintetičnega spodnjega perila in higienskih pripomočkov ter stres in pogosta uporaba bazenov s klorirano vodo. Pomembno je vedeti, da se v času menstruacije pH vrednost v nožnici zviša, kar ima za posledico zmanjšanje števila laktobacilov, ki še hitreje privede do neravnovesja v nožnični mikroflori in s tem do povečane možnosti za razrast patogenih mikroorganizmov, ki povečujejo verjetnost nastanka urogenitalnih infekcij. Tamponi s probiotiki so zato idealna rešitev za ohranjanje higiene intimnih predelov v času menstruacije. Uporaba se svetuje posameznicam s ponavljajočimi se urogenitalnimi infekcijami, tistim, ki želijo vzpostaviti, obnoviti ali zaščititi mikrofloro v nožnici in vsem, ki se zdravijo z antibiotiki. Če probiotike svojemu telesu dostavimo v zadostni količini, pomagajo krepiti naravno telesno obrambo. V Tosami danes izdelujemo več kot 1200 različnih izdelkov, med njimi pa količinsko izstopajo prav higienski tamponi, ki jih letno naredimo kar 560 milijonov. Po svetu nas zato prepoznavajo kot moderno podjetje, ki že od leta 1923 razvija, izdeluje in prodaja higienske in medicinske izdelke. Večino izdelkov smo razvili doma, saj je naše vodilo misel, da si potrošniki zaslužijo stalno skrb, odgovoren odnos in zanesljivo kakovost. Za maksimalno udobje in ohranjanje higiene med menstruacijo zato izberite naravne tampone Natura Femina.

 

Morda ti bo všeč tudi...