Kaj vse moramo narediti, da bo diplomska naloga kakovostna

Smo v obdobju leta, ko se večina študentov zaključnih letnikov sooča s pisanjem diplomskih nalog. Že samo pisanje diplomskih nalog lahko študentu predstavlja kar zajeten zalogaj, saj gre za dolgotrajen proces, naloga pa mora na koncu izgledati enotno, njena vsebina pa mora biti kakovostna. Vendar samo kvalitetna vsebina ne pomeni nujno tudi kakovostne diplomske naloge. Tako je nujno potrebno, da se posvetimo tudi tehničnemu urejanju diplomske naloge, nenazadnje pa mora biti diplomska naloga tudi lektorirana in lično speta.

Da bi bila vaša diplomska naloga čim boljša, vam v Artmaniji ponujamo nekaj nasvetov, s katerimi bo vaša diplomska naloga kakovostna in dobro ocenjena. Najprej je pomembno, da si za diplomsko nalogo izberemo tematiko, ki nas resnično zanima. Veliko enostavneje je, če pišemo o vsebini, ki nas zanima, naloga pa bo navadno tudi veliko bolj kvalitetna, saj se bomo v zadevo poglobili in jo tudi do konca razjasnili. Ko izberemo naslov in se o njem tudi pogovorimo z mentorjem se je potrebno lotiti dejanskega pisanja naloge. Seveda moramo pri tem paziti na slog pisanja, zraven tega pa ne smemo pozabiti tudi na strokovnost, ki jo moramo v pisanju diplomske naloge izkazati. Jezik, ki ga pri pisanju uporabljamo mora biti zboren, pri pisanju pa moramo dobro poznati tudi vse strokovne izraze, ki jih v besedilo vključimo. Pri pisanju moramo imeti ves čas v mislih to, da bodo nalogo brali ljudje, ki nimajo toliko strokovnega znanja, kot ga premoremo sami, zato moramo vse napisano tudi dobro in razumljivo utemeljiti.

tehnični pregled magistrske naloge

Tehnično urejanje diplomske naloge je izjemno pomembno

Seveda pa naloga nikakor ni končana, ko končamo s pisanjem golega besedila, pač pa je potrebno tudi tehnično urejanje diplomske naloge. V Artmaniji se zavedamo, da se veliko študentov sooča s pomanjkanjem znanja o grafičnem oblikovanju, nenazadnje pa je tehnično urejanje diplomske naloge tudi zelo zamudno, zato lahko storitev tehničnega oblikovanja diplomske naloge opravimo za vas. To pomeni, da se vam z urejanjem diplomske naloge ni potrebno posebej ukvarjati, in se lahko posvetite predvsem vsebini ali pripravi zagovora vaše diplome, saj bomo za tehnično urejanje vaše diplomske naloge poskrbeli mi. Tehnično urejanje diplomskih nalog in tehnični pregled magistrske naloge ter tehnično urejanje doktorske dizertacije standardno obsega:

  •  urejanje naslovnice,
  • urejanje oz. izdelavo kazal (tudi za slike, tabele ipd.),
  • urejanje robov,
  • številčenje strani in poglavij,
  • urejanje slogov,
  • urejanje prelomov strani in odsekov,
  • urejanje pisav in razmikov med vrsticami ter poravnave besedila,
  • urejanje slik, tabel ipd.,
  • oblikovanje glave in noge,
  • urejanje seznama virov in literature ter citiranja in povzemanja znotraj besedila.

Naloge se v urejenosti in samem obsegu med seboj zelo razlikujejo, splošen cenik pa je zato težko postaviti. Običajno se cene tehničnega oblikovanja diplomskih nalog gibljejo med 15,00 in 50,00 EUR, če želite točno ponudbo za oblikovanje vaše naloge, pa nam svojo nalogo pošljite na info@vsezadiplomo.si in posredovali vam bomo ponudbo. Plačilo je možno po predračunu (s plačilnim nalogom na banki, pošti ali preko elektronskega bančništva) ali z gotovino v prostorih našega podjetja.

tehnično urejanje diplomskih nalog

Po tehničnem urejanju diplomske naloge sledi še lektoriranje in vezava

Ker pa se v Artmaniji zavedamo, da pri pisanju diplomske naloge ni pomembno zgolj tehnično urejanje diplomske naloge, smo za vas pripravili tudi ponudbo lektoriranja diplomskih nalog ter njihovega prevajanja, nenazadnje pa ne smemo pozabiti niti na možnost tiska ter vezave diplomskih in drugih zaključnih nalog. Lektoriranje, ki ga pri nas izvedemo, je kakovostno in natančno, jezik in gramatika diplomske naloge pa sta neoporečna.

Nalogo vam lahko tudi natisnemo. Za tiskanje uporabljamo profesionalne tiskalnike. Tiskamo na kakovosten 100g papir, ki omogoča še boljšo kakovost tiska, barve pa v tem primeru pridejo še bolj do izraza. Pri tem moramo opozoriti, da je diplomsko nalogo ali drugo zaključno delo najbolje poslati v PDF formatu, saj se pri tiskanju iz Worda občasno rado kaj zatakne.

Pri vezavah se lahko stranke odločajo med različnimi možnostmi. Najpogosteje se še vedno uporablja ”klasična” vezava s trdimi platnicami in svetlečimi črkami. Pri tem lahko stranke izbirajo med različnimi barvami črk – zlato, srebrno, črno, modro in rdečo barvo. Ponujamo tudi druge vrste vezav, kot sta na primer mehka ali spiralna vezava. V sodelovanju s podjetjem DPD Slovenija ponujamo dostavo po celi Sloveniji, možen pa je tudi osebni prevzem v prostorih našega podjetja.

Vas zanima več o tehničnem urejanju diplomskih nalog in drugih zaključnih del? Obiščite našo spletno stran in se prepričajte o kakovostni ponudbi, ki smo jo pripravili za vas. Poleg tehničnega urejanja diplomskih nalog ponujamo še tehnično urejanje magistrskih nalog in tehnično urejanje doktorskih dizertacij. Za dodatne informacije o tehničnih pregledih magistrskih nalog in drugih zaključnih del smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam pred naročilom tehničnega urejanja diplomskih nalog še zastavljajo.

Morda ti bo všeč tudi...