Tlakovci in plošče za tlakovanje terase in poti

Tlakovanje površin okoli hiše s tlakovci in ploščami je odličen način, kako lepo in funkcionalno urediti okolico doma. V podjetju M – gradnje Štefan Medved s. p. se ukvarjamo s polaganjem tlakovcev in plošč na površine zunanjih teras, sprehajalnih poti in stez, dvorišč in drugih predelov okoli domovanja. Pri storitvah uporabljamo izdelke domačih proizvajalcev (Oblak Commerce Logatec, Semmelrock, Podlesnik, Zobec in Jarc). Za dobro opravljeno delo je treba upoštevati strokovna navodila in postopke. Tako bo tlakovanje poti in teras kvalitetno izvedeno.

Polaganje tlakovcev

Tlakovanje s tlakovci poteka v dveh fazah. Najprej pripravimo podlago, pri čemer zagotovimo nosilnost terena in ustrezno poskrbimo za drenažo. Nasujemo in utrdimo plast gramoza, položimo folijo taypro in nato nasujemo še tanjšo plast peska. Sledi faza polaganja tlakovcev, med katerimi pustimo reže, ki jih nato zapolnimo s kvalitetno fugirno maso. Na kraju z vibracijsko ploščo vtisnemo tlakovce v podlago.

Postopek polaganja plošč za tlakovanje se začne z grobo pripravo podlage in nasutjem gramoza (z upoštevanjem nosilnosti). Pri fini pripravi podlage za označevanje dimenzij uporabimo višinske letve. Namestimo drenažno folijo in nasujemo sloj peska. Plošče polagamo z razmikom, vtisnemo jih z gumijastim kladivom in končno zapolnimo razmike s fugiranjem.

Morda ti bo všeč tudi...