Toplotna črpalka za ogrevanje – cenik priča o ugodni ceni toplote črpalke zrak voda

Ali se tudi vi sprašujete, kateri je najbolj ugoden, ekonomičen in ekološko osveščen način ogrevanja? Odgovor je toplotna črpalka, še zlasti toplotna črpalka zrak voda. Cenik toplotnih črpalk, ki je na voljo na spetni strani, priča o ugodni ceni toplotne črpalke za ogrevanje z montažo. Poleg ugodne cene pa prinaša toplotna črpalka številne prednosti pred ostalimi načini ogrevanja. Toplotna črpalka namreč za svoje delovanje potrebuje le 25 % električne energije, preostalih 75 % pa črpa iz zraka, zemlje ali vode. Toplotna črpalka iz obnovljivih virov pridobi okoli 75% zahtevane energije, hkrati pa ustvari manjšo količino emisij CO2 kot ostale naprave, ki služijo ogrevanju in uporabljajo fosilna goriva. S pomočjo toplotne črpalke lahko tako stroške za ogrevanje hiše zmanjšamo tudi za polovico. Varčno ogrevanje hiše s toplotno črpalko pa dosežemo tudi s priključitvijo toplotne črpalke na centralno ogrevanje.

mitsubishi cenik

Toplotna črpalka za ogrevanje – cenik navaja informativne cene

Vas zanima, koliko pravzaprav stane toplotna črpalka za ogrevanje? Cenik toplotne črpalke za ogrevanje sicer navaja zgolj informativne cene, saj je končni strošek odvisen predvsem od izvedbe, opreme in kakovosti vgrajenih komponent. Kljub dejstvu, da je investicija v ogrevanje s toplotno črpalko v primerjavi z drugimi načini ogrevanja nekoliko višja, je toplotna črpalka vsekakor naložba v prihodnost. Investicija se vam bo zaradi nižjih stroškov ogrevanja kmalu povrnila.

Glede na toplotni vir ločimo 3 vrste toplotnih črpalk: poleg toplotne črpalke zrak voda in voda voda je na voljo tudi toplotna črpalka zemlja/voda. Cenik toplotne črpalke zrak voda navaja dejansko cene za vse tipe toplotnih črpalk. Vsi imajo sicer podobne lastnosti in bolj ali manj tudi enake prednosti. Bistvena razlika je v njihovi ceni, ki pa bistveno vpliva tudi na to, v kolikšnem času se vam bo investicija povrnila. Za najcenejše velja toplotna črpalka zrak voda – cenik vas bo o tem prepričal.

Toplotna črpalka zrak voda – ugodna cena v ceniku bo prepričala tudi vas

Ker je cena za toplotno črpalko zrak voda tako ugodna, ni presenetljivo, da je ravno ta vrsta toplotne črpalke najbolj priljubljena. Zakaj? Kot vir toplote toplotna črpalka zrak voda namreč izkorišča zrak, tako zunanjega kot tudi notranjega, saj je energija tudi v hladnem zraku. Zrak je neizčrpen vir energije in je na voljo povsod. Obenem pa toplotna črpalka zrak voda omogoča enostavno in poceni vzdrževanje. Uporablja se lahko tudi za ogrevanje sanitarne vode, saj je nameščena na grelnik vode. Ogreje lahko tudi do 1400 litrov vode na dan. Izkoristek električne energije je zelo visok, zato je ogrevanje s toplotno črpalko izredno učinkovito.

Toplotna črpalka zrak voda lahko poleg toplote zunanjega zraka izkorišča tudi toploto notranjega zraka. Najprimernejše mesto za izkoriščanje toplote notranjega zraka je običajno klet, kjer vzdržujemo stalno temperaturo, in sicer približno tri stopinje Celzija. Drugo najprimernejše mesto, ki omogoča toplotni črpalki izkoriščanje notranjega zraka, pa je podstrešje, kjer temperatura zraka načeloma ne pade pod ničlo.

V veliko pomoč pri znižanju stroškov za nakup toplotne črpalke za sanitarno vodo je lahko tudi subvencija, ki jo ponuja Eko sklad. Ta prek finančnih spodbud subvencionira tako nakup in kot tudi montažo toplotnih črpalk, pa naj bo to toplotna črpalka za ogrevanje zrak voda 4 kW ali pa toplotna črpalka zemlja-voda 9 kW. Cena investicije, navedena v ceniku, bo tako že v začetku bistveno nižja.

Toplotna črpalka cenik

Mitsubishi toplotna črpalka zrak voda – cenik na voljo tudi v poslovalnici

Mitsubishi toplotna črpalka zrak voda predstavlja gospodaren in ekološko naravnan ogrevalni sistem za ogrevanje poslovnih in stanovanjskih prostorov ter sanitarne vode. Gre za sistem s toplotno črpalko v deljeni izvedbi (zunanja enota model ECODAN ali ZUBADAN + notranja vodna enota model CYLINDER ali HYDRO BOX). Toplotna črpalka Mitsubishi je energetsko varčna in varna za okolje, saj deluje po principu toplotnih črpalk, ki s pomočjo koriščenja majhnega deleža primarne električne energije zajemajo velik del “toplote iz okoliškega zraka”. Opremljena je s sodobno invertersko tehnologijo, ki z optimalnim prilagajanjem grelne moči omogoča zelo natančno nadziranje ciljne sobne temperature in zagotavlja udobno ogrevanje.

Toplotna črpalka Mitsubishi v primerjavi s plinskimi kondenzacijskimi in oljnimi kotli porabijo do 50% manj energije. Prihranek je še večji pri ogrevanju sanitarne vode. Drug ključen faktor, da lahko toplotno črpalko zrak voda Mitsubishi izberemo za primarni ogrevalni sistem, je hitra in enostavna vgradnja z minimalnimi posegi bodisi v obstoječ, bodisi v nov objekt.
V podjetju Orca so vam na voljo zunanje enote za toplotno črpalko Mitsubishi Zubadan, ki zagotavljajo, da toplotna črpalka tudi v najbolj ekstremnih vremenskih pogojih deluje učinkovito. Toplotna črpalka zrak voda Mitsubishi Zubadan se ponaša tudi z nizkimi obratovalnimi stroški, tihim delovanjem ter dolgo življensko dobo.

Zato nikar ne odlašajte in se še danes prepričajte, da je Mitsubishi toplotna črpalka najboljša izbira za vas. Cenik Mitsubishi toplotnih črpalk si lahko ogledate tudi v vaši poslovalnici.

Morda ti bo všeč tudi...