Toplotna črpalka zrak voda

Toplotna črpalka zrak voda Thermia Atec nudi skozi celo leto udobje in maksimalno zmogljivost. Zagotavlja maksimalni prihranek na letni ravni, z enim izmed najvišjih grelnih števil na trgu. Zaradi edinstvene akustične zasnove je njeno delovanje zelo tiho, zato ni moteča v primeru, če je nameščena v bližini dnevnih prostorov. Montaža toplotne črpalke ni zahtevna, končana je v nekaj urah. Poleg funkcije gretja ima tudi funkcijo hlajenja, možno pa je z njo celo ogrevati bazensko vodo. Prav tako omogoča podporo sekundarnega vira ogrevanja, ki je lahko sončna energija. Brez dodatnih stroškov nudi do 15% več tople vode v primerjavi z običajnimi grelniki. Pri razvoju naprave je uporabljena najnovejša tehnologija. Trije ključni parametri delovanja, ki so pretok zraka (hitrostno prilagodljiv ventilator), pretok hladiva (EEV) in pretok tekočine v sistemu (Optimum tehnologija) so neprekinjeno optimizirani kar zagotavlja najmanjšo možno porabo energije. Hitrostno prilagodljivi ventilator je energijsko učinkovit, njegova naloga je regulacija pretoka zraka skozi napravo v takšni meri, kot je v danem trenutku potrebno. Zagotavlja maksimalno zmogljivost naprave ne glede na temperaturo. Nudi možnost tihega načina uporabe, kadar se pojavi potreba po ekstremno tihem delovanju toplotne črpalke. EEV ali elektronski ekspanzijski ventil prilagaja in nadzira pretok hladiva v napravi glede na pogoje delovanja. Na hladni strani naprave zagotavlja višjo energijsko učinkovitost ter največjo zmogljivost pri različnih zunanjih temperaturah, tudi pri ekstremnih kot je -20°C. Optimum tehnologija, ki skrbi za pretok tekočine v sistemu konstantno nadzira sistem in prilagaja delovanje naprave, da ji zagotovi delovanje na najučinkovitejši ravni.

Toplotna črpalka Thermia Atec

Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda zmanjša ogrevalne letne stroške do 75%

Energijo, ki jo naprava pridobiva iz zraka, distribuira v radiatorski sistem ogrevanja, poleg tega jo uporabi za gretje sanitarne vode. Učinkovit prihranek energije je mogoč prav tako pri ekstremno nizkih temperaturah, celo do –20°C. Stroški ogrevanja se tako zmanjšajo na letni ravni za 75%. Toplotna črpalka Thermia Atec je na voljo v močeh od 6 – 36 kW. Sestavljena je iz zunanje in notranje enote, ki je na voljo v treh različicah: standard, plus in total enota. Plus enota je nadgradnja enote Standard in ima pet stopenjski električni grelni element v razponu moči od 3 – 15 kW, obtočno črpalko Razreda A, ki je hitrostno prilagodljiva in 3 potni preklopni ventil, na katerega lahko priklopite grelnik sanitarne vode. Total enota je nadgradnja enote Plus in ima grelnik vode s prostornino 200 litrov. Na voljo je tudi z vgrajenim hranilnikom toplote, s prostornino 60 litrov ter ekspanzijsko posodo. Ogrevanje s toplotno črpalko zrak voda je komfortno, ekonomično in ekološko.

Toplotna črpalka za radiatorsko ogrevanje ima možnost upravljanja in nadzora na daljavo

Toplotna črpalka zrak voda za radiatorsko ogrevanje Thermia Atec je pripravljena na povezavo z napredno aplikacijo Thermia Online, ki nudi nadzor sistema na daljavo, kar je še posebej priročno kadar vas ni doma ali kadar potrebujete serviserja. Tako je mogoče krmiliti ali nadzorovati vaš ogrevalni sistem preko pametnega telefona, tablice ali računalnika, kjerkoli na svetu se nahajate. To pomeni, da ste lahko brez skrbi, saj ste vedno na tekočem glede delovanja vašega ogrevalnega sistema. V primeru, da pride v sistemu do napake, sistem obvesti vas in serviserja. Ta se posveti odpravljanju težave nemudoma, v večini primerov je težave rešljiva na daljavo in tako prihod serviserja na vaš dom ni potreben.

Delovanje toplotne črpalke

Izkoristek toplotne črpalke zrak voda je velik, naprave so tehnološko dovršene in napredne

V našem prodajnem programu imamo poleg toplotnih črpalk zrak voda, na voljo ogrevalne naprave, ki za svoje delovanje uporabljajo geotermalne vire energije. Sončna energija se shranjuje v zraku, zemlji, kamninah, rekah, jezerih in v podtalnici. Vsa ta brezplačna energija nam je vedno na voljo v neomejenih količinah. Toplotne črpalke jo črpajo iz zraka, iz podtalnice in iz zemlje s pomočjo zemeljskih kolektorjev ali geosond. V našem podjetju nudimo štiri različne modele naprav, ki ogrevajo prostor in sanitarno vodo s pomočjo geotermalnih virov energije. Model Thermia Diplomat Optimum ima minimalno porabo energije, saj je njeno delovanje konstantno optimirano. Naprava ima visoko letno grelno število, kar pomeni, da lahko stroške radiatorskega ogrevanja in ogrevanja sanitarne vode, zmanjšate do 75%. Toploto lahko pridobiva iz kamnin, zemlje ali podtalnice. Tehnologija Optimum ustvarja idealne pogoje za delovanje naprave, kar pomeni maksimalno učinkovitost in minimalno energetsko porabo. Pospeši funkcijo za gretje sanitarne vode v grelniku in omogoča doseganje visoke temperature v najkrajšem možnem času. Naprava Thermia Diplomat Inverter je najbolj inovativna in fleksibilna geotermalna toplotna črpalka z modulacijo moči. Primerna je za objekte, ki imajo potrebe po toplotni moči od 6 – 17 kW.  Njena posebnost je, da pri nizkotemperaturnem režimu 30°C za talno gretje, tudi segreva sanitarno vodo do 70°C. To je ena izmed prednosti, s katerimi se ponaša ta tehnološko napredna toplotna črpalka. Izkoristek je zelo velik, saj lahko zmanjša stroške gretja tudi do 85%. Je tako učinkovita, da presega najvišjo stopnjo učinkovitosti po energijskih nalepkah. Naprava Thermia Comfort Optimum v vseh letnih časih zagotavlja visoko udobje bivanja, saj pozimi z radioatorskim ogrevanjem skrbi za topel dom, poleti pa prostore prijetno hladi, obenem zagotavlja tudi dovolj tople sanitarne vode. Vse kar morate narediti je, da nastavite želeno temperaturo v prostoru, naprava pa bo opravila vse ostalo.

Morda ti bo všeč tudi...