Toplotna izolacija hiše: kakovostne izolacije strehe, balkona, stropa in podstrešja

Toplotna izolacija igra pomembno vlogo pri vsakem objektu in pripomore k bolj prijetnem, udobnem in zdravem bivanju. Rečemo lahko, da je toplotna izolacija temelj vsakega objekta, ki preprečuje prehod toplote v objekt predvsem v poletnih mesecih, pozimi pa preprečuje prehod toplote iz objekta navzven. Za prijetno in zdravo bivanje v objektu, pa tudi za sam objekt, je pomembno, da je toplotna izolacija kakovostna in dolgotrajna. Le na tak način se boste izognili nepotrebnim stroškom pri ogrevanju oziroma ohlajanju objekta. Med najbolj pomembne izolacije na hiši sodi izolacija fasade, saj so na zunanjih stenah izgube največje. Pomembna pa je tudi kakovostna toplotna izolacija podstrešja in toplotna izolacija strehe, sploh v primeru, če imate ravno streho. Če bo vaš dom ali katerikoli drugi objekt dobro toplotno izoliran, potem bodo tudi izgube manjše. Mi vam ponujamo najboljše izolacije na trgu, zato smo pravi naslov, če potrebujete toplotno izolacijo balkona, stropa, fasade, kleti, temeljne plošče itd.

zvočna izolacija strehe

Fibran toplotne izolacije so učinkovite, trajne in kakovostne

Ni vsaka toplotna izolacija enaka, zato je potrebno izolacijo za vsak element stavbe, ki ga želimo izolirati, dobro načrtovati. Fibran toplotne oziroma gradbene izolacije sodijo med najboljše na trgu, saj predstavljajo trajen in učinkovit energijski ščit. Fibran je eden najpomembnejših proizvajalcev toplotne izolacije v Evropi, ki svoje izdelke trži tudi drugod po svetu. Ne le, da ponujajo izredno učinkovite in trajne rešitve na področju izolacije, Fibran skupina načrtovalcem, izvajalcem in investitorjem nudi kakovostno in trajno zaščito s pomočjo tehnično izpopolnjenih in ekološko neoporečnih toplotno izolacijskih materialov, pa tudi s snovanjem naprednih rešitev na področju uporabe izolacij ter odgovornim širjenjem tehničnega znanja med razvojniki, načrtovalci, izvajalci in uporabniki, z aktivnim delovanjem in osveščanjem udeležencev gradnje o ohranjanju ravnovesja v naravi in sonaravnem bivanju, s čimer zagotavlja učinkovito rabo energije in trajno bivalno ugodje. Fibran toplotne izolacije predstavljajo odlično rešitev za učinkovito zaščito vašega doma in ostalih objektov.

Kako pomembna je toplotna izolacija strehe?

Poleg izolacije fasade, ki je za objekt najbolj pomembna, je izredno pomembna tudi toplotna izolacija strehe. Ne glede na to, ali gre za ravno streho ali poševno streho, izolacija mora biti izvedena pravilno, saj bo le takšna lahko zaščitila vašo hišo. Najbolj pomembna naloga izolacije strehe je, da sam objekt zaščiti pred neugodnimi vremenskimi razmerami, pred pregrevanjem in izgubo energije. Streha je najbolj izpostavljena vremenskim vplivom, saj je njena površina velika. Že pri samem  načrtovanju objekta je potrebno razmisliti o tem, kako izolirati streho, da bi bile energetske izgube čim manjše. Le dobro premišljena in izvedena toplotna izolacija strehe bo poskrbela za prijetno in udobno bivanje. Najboljša izolacija strehe je zagotovo Fibran izolacija oziroma FIBRANxps izolacijske plošče. Kontaktirajte nas in skupaj bomo našli rešitev za izolacijo vašega doma in poskrbeli bomo, da se boste doma počutili odlično.

Kakšno toplotno izolacijo izdelujemo in tržimo?

Niso vse toplotne izolacije enake in ne zagotavljajo vse enake zaščite. Fibran toplotne izolacije imajo pred ostalimi izolacijami veliko prednosti. So izredno trdne in nevpojne, zato so primerne tudi za najbolj zahtevne objekte in mesta, kjer druge izolacije odpovejo. Fibran izolacije so izdelane iz ekstrudiranega polistirena in se uporabljajo v pogojih, ki so zelo zahtevni. Med take pogoje sodijo tudi izolacije ravnih streh, kleti, izolacije pod temeljno ploščo nizkoenergijskih objektov itd. Ker je zelo trdna in nevpojna se odlično obnese tudi za izolacijo fasade, saj je odporna na mehanske poškodbe, kot so na primer udarci ali neugodni vremenski pojavi, kot je na primer toča. Zavedamo se, da je le najboljše dovolj dobro. Če se želite v prihodnje izogniti velikim toplotnim izgubam in posledično velikim stroškom ogrevanja in ohlajanja, vam svetujemo, da razmislite o toplotni izolaciji vašega objekta.

toplotna izolacija hiše

Ali je potrebno izolirati tudi balkon?

Toplotna izolacija balkona je prav tako pomembna kakor ostale izolacije, morda še bolj. Balkoni in terase so najbolj izpostavljeni deli na stavbi, saj prihaja na balkonu do toplotnih izgub. Priporočamo, da se balkon izolira po celotnem obodu, kar pomeni, da je potrebna tudi toplotna izolacija stropa balkona. Pri toplotni izolaciji in hidroizolaciji balkona je potrebno biti zelo previden, saj v primeru slabo izvedene izolacije hitro pride do zamakanja ob steni. Tudi za balkone je odlična izolacija FIBRANxps, predvsem zaradi svoje trdnosti, obstojnosti in dobre izolativnosti.

Toplotna izolacija podstrešja za manjše energetske izgube

Toplotna izolacija podstrešja ni vedno potrebna, smiselna pa je takrat, kadar podstrešja ne uporabljate in vam je vseeno, kakšna temperatura je tam poleti ali pozimi. Če pa se odločite za izolacijo podstrešja lahko prihranite veliko površino, ki bi jo morali izolirati, če bi se odločili za izolacijo strehe. Izolacija podstrešja mora biti izvedena pravilno in natančno, saj lahko le na ta način zagotovimo zagotoviti optimalno zaščito vaše hiše in preprečimo energetske izgube.

Morda ti bo všeč tudi...