Toplotne črpalke za ogrevanje vzdržuje primerno temperaturo doma

Toplotne črpalke za ogrevanje zagotovi prijetno domače vzdušje tudi med dolgimi zimskimi meseci. Stalno nihanje temperatur med hladnim in toplim lahko hitro privede do vpada imunskega sistema in posledičnega bolečega grla, glavobola ali prehlada. Toplotne črpalke za ogrevanje stanovanja iz ponudbe Atlas nudijo udobje in vzdržujejo konstanto primerno temperaturo po željah uporabnika. Podjetje se lahko pohvali z izvrstno kakovostjo tako na področju proizvodnih materialov, tehnični učinkovitosti in sanitarnosti izdelkov. V njihovi prodajni ponudbi lahko morebitni kupec najde  raznovrstne produkte priznanih evropskih znamk po odličnih cenah.

Slovenska družinsko podjetje se z ogrevanjem stanovanjskih kompleksov ukvarja že 30 let. Danes je eno vodilnih podjetij na področju vgradnje toplotnih črpalk. Prav tako se poleg ogrevanja specializirajo tudi za hlajenje doma med vročimi poletnimi meseci. Stremijo k inovativnosti – če je le možno se njihovi strokovnjaki vedno trudijo čim bolje prilagoditi potrebam stranke. Njihov cilj je učinkovito izpolniti želje novega uporabnika, po čim ugodnejši cenovni ponudbi.

toplotna črpalka za ogrevanje sanitarne vode

Sanitarna toplotna črpalka hitro in učinkovito ogreje vsak dom

Slovensko podjetje Atlas lahko stranka osebno obišče v bližini Celja, kjer izkušeni strokovnjaki rade volje priskočijo na pomoč glede najrazličnejših vprašanj. V živo si je mogoče ogledati široko ponudbo sanitarnih toplotnih črpalk. Odločitev za nakup je smiselno sprejeti šele, ko je stranka prepričana o svojih željah in zahtevah. Izbira modela sanitarne toplotne črpalke bo odvisna prav tako od specifičnih potreb strankinega stanovanja. Različne potrebe po ogrevanju zahtevajo različno veliko moč toplotne črpalke za centralno ogrevanje. Strokovnjak glede na specifične značilnosti vgradnega objekta svetuje o dimenzijah sanitarne toplotne črpalke. Pravilno dimenzioniranje je ključnega pomena za učinkovite letne prihranke pri ogrevanju.

Toplotna črpalka za ogrevanje stanovanja za redne letne prihranke

Družinsko podjetje stremi k inovativnih rešitvah in tehničnem razvoju. Nov pristop k rešitvi problema in ustvarjalnost proizvajalcev predstavljajo ključne vrednote podjetja. Sodobni proizvodni modeli se manj zanašajo na tradiciolne vire energije in so vse bolj ekološko osveščeni. Pomemben cilj Atlasa je zavarovati okolje ter istočasno zagotoviti enako stopnjo uspešnosti svojim novim, varčnejšim sanitarnim toplotnim črpalkam. Toploto je dandanes mogoče odvzeti iz podtalne vode, geotermalnih vrtin in celo odpadnega zraka. Uporaba obnovljive energije je presenetljivo učinkovita. V primeru, da pridobljena energije ne bi bila zadostna, je velika večina toplotnih črpalk prav tako priključena na standardni energijski vir, ki vskoči v sistem po potrebi. Izbira trajnostne črpalke je ekonomična za uporabnika – alternativni viri energije so cenejši. Montaža je lahko prvotno dražja in kompleksnejša, vendar se uporabniku dolgoročno poplača s vsakoletnimi prihranki.

toplotna črpalka za ogrevanje

Pri Atlas so na voljo prav tako izvrstni in učinkoviti toplotni grelniki po dostopni ceni. Glede na različne potrebe ali želje, je mogoče naročiti grelnik s prostornino celo do 1000 litrov. Za vsakogar, ki bi ga slabe vremenske razmere, slaba izolacija ali velika prostorska površina stanovanja je lahko med  kupno ponudbo Atlas najti močnejše toplotne črpalke z dvojno spiralo. Da bi prihranili nekaj energije, pa so na v zadnjih letih vse bolj priljubljene kombinirane toplotne črpalke, ki jih delno poganja sončna energija. Vsi izdelko so predhodno vakumsko emajlirani in zagotavljajo učinkovito uporabo čez daljše obdobje, brez neprijetnih popravil.

Toplotna črpalka za centralno ogrevanje – energija iz podtalnice

Tehnologija za ogrevanje in hlajenje v zadnjem desetletju doživlja nov razvoj. Novi ustvarjalci velik pomen postavljajo na trajnostni razvoj in tem učinkovitejšo porabo energije. Vsi novejši modeli vse bolje prihranjajo energijo in varujejo okolje pred nepotrebnim ter potratnim onesnaženjem. Da bi zmanjšali potrošnjo materiala se stremi k višji kvaliteti izdelkov in daljši življenjski dobi. Visoko kakovostna proizvodnja in montaža nudijo boljšo uspešnost toplotnih črpalk za ogrevanje stanovanja.  Za učinkovitejšo uporabo med drugim novejši sistemi v večji meri izrabljajo trajnostno energije. Različne modele toplotnih črpalk lahko delno poganja sončna energija ali voda.

Za uporabnike, ki imajo večje zunanje površine je odlična izbira toplotna črpalka, ki zbira energijo iz podtalnice. Montaža je kompleksnejša, a vgradnja se dolgoročno izplača. Strokovnjaki na zunanji površini ustvarijo vodnjaško vrtino, ki je prek cevi povezana s toplotnim izmenjevalnikom. Voda se iz podtalnice črpa navzgor proti toplotnemu izmenjevalniku, kjer se vsa energija zbira. Uporabljena voda se nato preusmeri nazaj v podtalnico skozi drugo vrtino, ki jo monterji zvrtajo 10 do 15 metrov proč. Namestitev toplotne črpalke za centralno ogrevanje, ki črpa energijo iz vode iz podtalnice je primerna le za površine, kjer je podtalnica naravno prisotna. Posebno pozornost je potrebno posvetiti tudi stabilnosti prsti in vrsti kamnine, skozi katero bi potekalo vrtanje. Trše kamnine so manj primerne, saj lahko cena vrtanje in montaže toplotne črpalke nepričakovano poskoči.

 

Montaža toplotne črpalke učinkovitejša s pomočjo Atlas strokovnjakov

Toplotne črpalke za ogrevanje so primerne za vse vrste stanovanjskih objektov. Montažni sistem se prilagaja tako individualnim potrebam stavbnega objekta kot tudi zahtevam kupca. Natančno in zanesljivo načrtovanje je ključno za učinkovito izvedbo. Za montažo kvalitetnih toplotnih črpalk se stranka lahko zanese na Atlas. Podjetje ima na področju večletne izkušnje in se je med montažo že spoprijelo z najrazličnejšimi izzivi. Toplotna črpalka po namestitvi potrebuje le malo vzdrževanja. V primeru, da bi se pojavile kakršnekoli težave, opravljajo pri Atlasu natančne tehnične preglede po odličnih cenah. Če bi bila težave le malenkostna, so v podjetju stranki vedno na voljo prek telefona. Prav tako je zagotovljena spletna pomoč.

Morda ti bo všeč tudi...