Toplotne črpalke za ogrevanje

Toplotne črpalke za ogrevanje delujejo tako, da prenašajo toplotno energijo iz vira toplote v tako imenovano hladilno telo. Toplotne črpalke za ogrevanje nam zagotavljajo ogrevalno dejavnost s tem, da premikajo toplotno energijo v nasprotni smeri spontanega prenosa toplote. To zagotavljajo preko tega da absorbirajo toploto iz hladnega prostora in jo sproščajo, kar zagotavlja ogrevanje v toplejših prostorih. Toplotna črpalka za ogrevanje tako porablja majhno količino energije iz zunanjega napajanja za to, da prenos energije iz vira toplote (zraka) zaključi z dovajanjem v hladilno telo. Smo eni največjih prodajalcev in serviserjev na Slovenskem. Že od leta 1995 zagotavljamo izjemno kakovostne izdelke in storitve, smo pooblaščeni za uvoz in distribucijo priznane znamke LG. Te izdelke v svetu in pri nas poznajo zaradi izjemne varčnosti in energetske učinkovitosti, zanesljivosti in natančnosti. Postanite tudi vi del te velike družine z našo pomočjo.

Toplotna črpalka za ogrevanje

Veliko koristi v prid ogrevanju s toplotno črpalko

Ogrevanje s toplotno črpalko ima v primerjavi s klasičnimi metodami ogrevanja veliko prednosti. Najbolj očitna je ekološka prednost, saj je gorivo za toplotno črpalko za ogrevanje kar zrak. Tako ogrevanje s toplotno črpalko manj obremenjuje okolje kakor kakšen drug vir, zlasti premog. Če razmišljate o toplotni črpalki za ogrevanje, vedite, da lahko z njo pridobite način za ogrevanje prostorov ali njihovo hlajenje. Gre za zelo raznoliko napravo oziroma naprave, saj jih poznamo več vrst. Naši strokovnjaki so specialisti za svoje področje, saj že več desetletij zagotavljamo prodajo in servis najkakovostnejših izdelkov. Če se boste odločili ogrevati prostore s toplotno črpalko za ogrevanje, bo delovala po tipu hlajenja, ki ga uporablja klimatska naprava ali hladilnik. Razlika je v tem, da gre tukaj za gibanje zraka v nasprotni smeri, saj se toplota sprošča v prostor, ki ni del okolice. Toplotne črpalke za ogrevanje večinoma pridobivajo toploto iz hladnejšega zunanjega zraka ali iz tal.

Med vrstami toplotnih črpalk priljubljene tudi visokotemperaturne toplotne črpalke

Vrste toplotnih črpalk iz naše ponudbe so primerne tako za stanovanja kot za hiše ter za tiste, ki imate več ali manj zunanjega prostora. S tehnološkim napredkom na dodatnimi možnostmi so zdaj omejitve za uporabo pravzaprav neobstoječe, naši strokovnjaki pa vam vsako situacijo podrobno preučijo. Tako vam jamčimo najbolj ugodno in pripravno rešitev za vaše razmere. Najpogostejše vrste toplotnih črpalk zajemajo glavne sestavne dele, med katerimi je poleg kondenzatorja in kompresorja še uparjalnik. Ste vedeli, da so visokotemperaturne toplotne črpalke med energetsko najbolj učinkovitimi? Na splošno je tovrsten način ogrevanja kar tri do štirikrat učinkovitejši kot običajni grelniki. Res je, da gre včasih za nekoliko bolj znatne stroške namestitve toplotne črpalke, a ta naložba se vam srednjeročno povrne in je tudi naravi bolj prijazna od nekaterih bolj klasičnih načinov ogrevanja. Pri ocenjevanju energetske učinkovitosti se uporabljajo predvsem različni dejavniki, ki temeljijo na koeficientu učinkovitosti, tudi po posameznih letnih časih in glede na dobo enega leta. Če je toplotna črpalka učinkovitejša, porabi manj energije in vam torej zagotavlja nizke stroške. Vsi naši modeli dosegajo izjemno dobre rezultate glede učinkovite rabe z energijo. Nanjo pa vpliva več dejavnikov, kot so podnebje in temperaturne razmere, kjer stoji, pa tudi dodatna oprema, tehnologija, ki se uporablja, ter velikost same naprave.

Vrste toplotnih črpalk

Vse informacije, tudi o sanitarnih toplotnih črpalkah, na naši spletni strani

Sanitarne toplotne črpalke pomagajo ogrevati sanitarno vodo in so pomemben del rabe tovrstne metodologije ogrevanja. Sicer se morda še niste posvetili vprašanju ogrevanja sanitarne vode, a je vredno razmisliti tudi o integrirani obliki. Priporočamo vam, da pred vsako določitvijo dobro preučite razpoložljive možnosti. Na naši spletni strani najdete vse informacije in podrobne opise izdelkov, radi pa vam bomo tudi odgovorili na vsa vprašanja osebno, po telefonu ali prek elektronske pošte. Zlasti vam svetujemo, da ne glede na to, s kom boste poslovali, vedno zahtevate ocene stroškov v pisni obliki. Poleg tega bi bilo dobro poznati zgodovino izvajalca in njegova priporočila. Naši kupci so nam zvesti skozi desetletja ravno zaradi naše obširne baze referenco po Sloveniji in tujini. Treba je vedeti, da mora vsako podjetje, ki se ukvarja s tovrstnim poslom, poznati tudi ustrezno zakonodajo in pravila ter spoštovati standarde na tem področju. Naše podjetje je pridobilo vse potrebne standarde in certifikate, kar nam omogoča tudi poslovanje v tujini z velikim uspehom. Ponosno lahko tudi zagotavljamo servis vseh montiranih aparatov, kar nam omogoča sledljivost in preglednost ter prevzem odgovornosti za vse faze namestitve in delovanja toplotnih črpalk. Redno vzdrževanje lahko namreč bistveno podaljša življenjsko dobo. S tem se zmanjša tudi izguba učinkovitosti in se prihrani velik izdatkov za morebitna popravila ali zamenjavo rezervnih delov. Svetujemo vam, da vedno preberete navodila za uporabo ali se obrnete na nas prek telefona, da vam pošljemo strokovnjaka na teren. Izboljšanje energetske učinkovitosti lahko dosežete tudi z nekaj majhnimi ukrepi. Ko je grelnik vode pravilno nameščen in vzdrževan, lahko poskusite z dodatnimi energijsko varčnimi strategijami. Tudi te vam razkrijejo naši vzdrževalci ob ustreznih letnih pregledih. Ob nakupu vsakega izdelka pa prejmete tudi izčrpna navodila glede uporabe in hrambe vašega artikla.

Morda ti bo všeč tudi...