Varilni aparat CO2, žica za varjenje in drugi dodatki ter zaščitna oprema

Varilni aparat CO2 omogoča obdelavo po postopku MAG. Podobno kot pri postopku MIG se tudi tu uporablja neoplaščena elektroda, le da se kot zaščitni plin ne uporablja intertni argon, ampak, kot nakazuje že poimenovanje CO2 varjenje, aktivni ogljikov dioksid. Tu moramo upoštevati, da prihaja pri visokih temperaturah do nastajanja kisika. Posledično pa lahko material, ki smo ga stalili s pomočjo varilnega aparata, deloma oksidira. Poleg tega pa moramo računati na to, da so možni vplivi na samo obliko spoja. V osnovi sicer varilni aparati CO2 omogočajo precej možnosti uporabe. Pogosto jih srečujemo tako v domačih delavnicah kot v največjih industrijskih obratih. Pri tem je mogoče izbirati med številnimi modeli oz. kombinacijami karakteristik posameznih naprav.

Varilni aparat CO2

Za optimalne rezultate moramo izbrati pravi varilni aparat

Pomembno je, da pred nakupom natančno razmislite o tem, kaj pričakujete od naprave. Je varilni aparat MIG-MAG zares prava izbira ali pa bi bil morda primernejši pripomoček, ki omogoča spajanje elementov z uporabo metode TIG? Slednja sicer zahteva več časa, znanja in izkušenj, vendar pa poskrbi za izredno trdne spoje, ki so pri mnogih izdelkih ključni za dolgotrajno obstojnost in zagotavljanje visoke stopnje varnosti. Vprašati se je treba še, ali bi prišli za naše konkretne potrebe v poštev varilni aparati CO2 ali pa bi bila morda boljša uporaba drugih zaščitnih plinov. Omenimo naj sicer, da se je v preteklosti, zlasti v 50. letih 20. stoletja, CO2 nekaj časa uporabljal celo za varilni aparat  TIG. Prednost uporabe tega plina je bila predvsem v tem, da je bil mnogo cenejši v primerjavi s helijem ali argonom. Na žalost pa je bila posledica manj trden zvar, kar je bilo še zlasti problematično, ko je šlo za spajanje izdelkov iz magnezija ali aluminija. Danes se zato ogljikov dioksid pri metodi TIG praktično ne uporablja več.

Možni varilni aparati CO2 s transformatorskim ali invertrskim izvorom

Če ugotovite, da vas zanimajo varilni aparati CO2, sledi še nekaj pomembnih nadaljnjih odločitev. Izbrati bo na primer treba med inverterskim in transformatorskim izvorom. Na to pogosto vpliva dejstvo, ali nameravate napravo (vsaj občasno) uporabljati na terenu oz. kako pomembna je mobilnost. V povezavi s tem je obenem vsekakor potrebna previdnost pri izbiri optimalnih dimenzij in teže. Poleg tega je včasih dobro, da se odločite še za hladilni sistem, še posebej ko so varilni aparati CO2 namenjeni industrijski uporabi. V primeru kakršnih koli dvomov je vedno smiseln posvet s specializiranim ponudnikom varilnih aparatov, ki vam bo pomagal pri izbiri najboljšega modela za vaše potrebe.

Varilni aparat za CO2 varjenje in druge vrste naprav

V podjetju Pretent vam ponujamo možnost, da izbrani varilni aparat CO2 pred nakupom testirate. Zavedamo se namreč, da včasih šele v praksi ugotovimo, ali določena naprava zares ustreza našim pričakovanjem. Pišite nam oziroma nas pokličite ali pa nas obiščite na naslovu Cesta na Brdo 85, Ljubljana, kjer se nahaja sedež našega podjetja. Informacije o delovnem času najdete na naši spletni strani. V naši ponudbi vas čakajo varilni aparati CO2 MIG-MAG različnih lastnosti – od 180 A pa kar do 600 A, od manjših, lažjih pa do največjih itn. Hkrati vam ponujamo varilni aparat za izvajanje postopka TIG  ali pa varilni aparat MMA. Pri obeh vrstah je seveda mogoče izbirati med več podtipi. Izdelki, uvrščeni v prodajni program, so proizvod svetovno uveljavljenih podjetij, znanih po vrhunski kakovosti. Najpomembnejša je torej vsekakor kvaliteta, vendar se obenem trudimo, da kupcem zagotavljamo karseda dostopne cene. To velja še posebej za naš akcijski program, ki ga redno osvežujemo. Omeniti pa velja še, da smo pravi naslov tudi za vse, ki potrebujete hiter in profesionalen servis.

Varilni aparat

Žica za varjenje in drugi dodatki ter zaščitna oprema za varjenje

Da pa bi bilo možno varilni aparat uporabljati nemoteno, je seveda občasno potreben nakup določenih dodatkov/dodajnega materiala, za varnost pa skrbi ustrezna zaščitna oprema. To velja za vsak varilni aparat, ne glede na vrsto/namen uporabe in njegove značilnosti. Tako je naša ponudba sestavljena iz raznovrstnih dodatkov, kot so na primer žica, gorilniki, klešče, jeklenke, brusilke/rezalke, reducirni ventili, paste itn. Žica za varjenje je na voljo v različnih materialih. Možna je denimo žica za spajanje delov iz železa, inoxa (nerjavnega jekla) ali aluminija. Kategorija Zaščitna oprema pa združuje artikle, kot so maske, očala, podkape/rute, rokavice in delovna oblačila. Zagotovljena je torej vsa oprema, ki je potrebna za zaščito vašega trupa, nog, rok ter predvsem oči in glave. Pri delu pa je treba nedvomno misliti še na varnost okolice, zato vas v ponudbi med drugim čaka še izjemno odporna cev, izdelana iz gumiranega platna, ki je namenjena zaščiti gorilnika. Pri nas vas torej ne čaka »zgolj« vrhunski varilni aparat, ampak resnično vse, kar je potrebno za varno in natančno delo. Hkrati pa so vam na voljo še mnogi drugi stroji in dodatki, namenjeni obdelovanju kovin. Bogato založeno skladišče poskrbi za izredno hitre dobavne roke, zato se lahko na nas obrnete tudi v primeru, da se vam z nakupom določene naprave ali pa rezervnega dela zelo mudi – z veseljem vam bomo poskušali pomagati!

Morda ti bo všeč tudi...