Uhajanje urina med nosečnostjo

Uhajanje urina po porodu je pojav, ki se mu ne more ogniti skoraj nobena ženska. Vzrok za to težavo so oslabljene mišice medeničnega dna. Velike hormonske spremembe med nosečnostjo, ter povečana teža maternice so velika obremenitev za mišice. Posledično je njihova zmogljivost zmanjšana. Dodatno obremenitev pa predstavlja tudi porod, pri katerem pride do prevelike raztegnjenosti mišic medeničnega dna in živcev, raztrganin in drugih neprepoznanih poškodb porodne poti. Posledice so viden kot nekontrolirano uhajanje urina, včasih tudi blata in vetrov. Uhajanje urina po porodu je za ženske zelo neprijetna težava, zaradi katere se odpovejo telesnim aktivnostim kot je rekreacija, težave lahko privedejo celo do depresivnosti. Uhajanje urina po porodu v večini primerov po določenem času samo od sebe izzveni, nekatere odpravijo težavo s Keglovimi vajami, nekaterim ženskam pa težava na žalost ostane in se jim s časom stopnjuje. Izvajanje Keglovih vaj je priporočljivo že med nosečnostjo. Nemalokrat postane problem tudi uhajanje urina pri kašljanju saj so mišice medeničnega dna tako oslabljene, da ne morejo več opravljati svoje funkcije. Uhajanje urina ob kihanju in kašljanju je pogost pojav že med nosečnostjo saj poleg preobremenjenih mišic medeničnega dna, maternica pritiska na druge organe, med katerimi je tudi mehur. Poleg Keglovih vaj obstaja za krepitev mišic medeničnega dna tudi magnetna stimulacija, pri kateri so rezultati videti že zelo kmalu.

V primeru uhajanja urina po porodu, priporočamo uporabo naših bombažnih vložkov

V našem prodajnem programu imamo za porodnice na voljo bombažne vložke, ki so zelo udobni in nudijo popolno zaščito. Natura Femina Maternity vložki so primerni za uporabo v prvih dneh po porodu. Sterilni vložki velikosti 40 x 10 cm imajo izjemne vpojne lastnosti in zato dajejo poseben občutek varnosti. Zaradi občutljivosti sluznice po porodu, ki je podvržena infekcijam, so vložki sterilni. Izdelani so iz koži prijaznega bombaža. Ne vsebujejo parfumov in kemičnih vpojnih praškov, niso beljeni s klorom. Vložke Natura Femina Maternity priporočamo tudi ženskam pri močnejših menstruacijah ali po ginekoloških operacijah. Povečana krvavitev in uhajanje urina po porodu, zahtevajo veliko sposobnost vpijanja, kakršno imajo To.To Mama vložki. Njihove prednosti so posebna velikost in izredna mehkoba.

vložki za nosečnice

Vložke Vir uporabljajo ženske pri težavah z uhajanjem urina med nosečnostjo in po porodu

Higienski vložki Vir 80 so sestavljeni iz plasti bombažne vate in tekočinske zapore. Na otip so mehki, vpojni in naravni. Klasični higienski vložki so primerni za vse dni v menstrualnem ciklusu, še posebej za ženske z občutljivo kožo ter vse, ki imajo težave s pogostimi alergijami in vnetji. Zaradi svojih lastnosti jih lahko uporabljajo tudi porodnice. Vir ekstra so klasični higienski vložki iz kakovostne mešanice bombažnih vlaken in jedra iz celuloze. So brez tekočinske zapore. Plast bombažne vate je mehka, udobna in primerna za občutljivo kožo. Priporočamo jih za prve oziroma zadnje dni menstrualnega ciklusa, ko krvavitev ni več tako obilna. Uporabljajo se tudi v primeru uhajanja urina med nosečnostjo in po porodu. Klasični higienski vložki Vir Nature so narejeni iz 100% bombaža, nudijo pa udobno zaščito ob srednje močni menstruaciji. Imajo krilca za lažje in bolj zanesljivo pritrjevanje. So hipoalergeni, kar pomeni, da so primerni tudi za ženske z najbolj občutljivo kožo saj predstavljajo najboljšo preventivo pri preprečevanju različnih ginekoloških težav. Uporabo vložkov Vir ekstra priporočamo vsem, ki zagovarjajo uporabo naravnih materialov in tistim, ki imajo pogoste urogenitalne težave kot je na primer vnetje sluznice. Zaradi njihove sestave jih lahko uporabljajo tudi ženske med nosečnostjo in po porodu.

 

mrežaste hlačke

Izdelujemo različne vrste vložkov, tudi takšne, ki so primerni pri uhajanju urina po porodu

V Tosami izdelujemo higienske vložke že od leta 1923. Njihove lastnosti so se skozi leta spreminjale in nadgrajevale, saj smo v koraku s časom in zato sledimo tržnim smernicam. Uvajanje inovacij in novih materialov so razlogi, da že toliko let uspešno poslujemo. V našem prodajnem programu najdete med drugim tudi širok nabor higienskih vložkov, ki so narejeni iz različnih materialov. Linija Jasmin je izdelana iz bombaža in celuloznega jedra, ki ima dodan superabsorbent. Vložki Jasmin Sport so izdelani iz inovativnih naravnih vlaken Tencel, ki nudijo veliko udobje pri nošenju in dobro vpojnost. Razvili smo jih za potrebe športnikov, tako žensk kot moških. Vložki Natura Femina so izdelani iz bombaža, omogočajo dihanje kože in so mehki na otip. Ne vsebujejo nobenih parfumov, niso beljeni s klorom in so brez super vpojnih praškov zaradi česar so primerni tudi za ženske z najbolj občutljivo kožo. To.to Mama so vložki, ki so bili izdelani posebej za porodnice, zato so tudi izjemne velikosti, imajo tudi zelo dobro vpojnost. Higienski vložki Vir so eden od naših izdelkov, ki so najdlje v prodajnem programu. Vložki Vir so primerni za vse dni menstrualnega ciklusa: Vir ekstra priporočamo pri šibki ali srednje močni menstruaciji, Vir 80 in 90 so primerni za uporabo pri srednje močnih menstruacijah, Vir Classic in Nature pa pri srednje močnih menstruacijah. Vložke Vir 80, Ekstra in Nature lahko uporabljajo tudi ženske, ki jih pesti izdatna krvavitev ali uhajanje urina po porodu. Ker so izdelani iz naravnih materialov so na otip nežni in prijazni do razdražene kože.

Morda ti bo všeč tudi...