Varjenje

V podjetju Varikon razumemo varjenje, saj se z njim ukvarjamo že več kot dvajset let. Smo med vodilnimi slovenskimi uvozniki in distributerji vrhunske opreme za varjenje priznanih svetovnih znamk, kot sta EWM in Telwin. V več kot dveh desetletjih smo številnim strankam predstavili vrhunsko kvaliteto in zagotovili zanesljiv servis. Naši sodelavci so izjemno visoko strokovno podkovani in pripravljeni svetovati ter pomagati. Pristop, ki temelji na mentorstvu in svetovanju, je naš zaščitni znak, ki nam je pridobil zaupanje številnih kupcev in odjemalcev aparatov za varjenje doma in v tujini. Opremljeni smo z novo delavnico, kjer vam ob nakupu vse izdelke brezplačno pokažemo in predstavimo, da boste resnično dobro pripravljeni na njihovo vsakodnevno uporabo. Načeloma je varjenje proces, ki je razmeroma enostaven za učenje in lahko v sedanjem okolju zagotavlja veliko zaposlitvenih možnosti. Naš asortiman izdelkov in svetovanje s strani naših sodelavcem vam omogoča usposabljanje in strokovno znanje, potrebno za pridobitev  novih strank ali dodatnega poslovnega uspeha v prihodnosti.

Varjenje

V naši ponudbi najsodobnejši aparati za varjenje priznanih svetovnih znamk

V našem asortimaju najdete aparate za varjenje, namenjene različnim vrstam varjenja. Ponujamo tako opremo za varjenje, namenjeno MIG/MAG, TIG, MMA  ter točkovnemu ali orbitalnemu varjenju. Vsako od njih ima določene prednosti in izbrati morate tisti aparat za varjenje, ki bo vam in vašemu podjetju prinesel največ koristi. MIG/MAG je postopek varjenja, ki se najpogosteje uporablja v industriji in proizvodnji, zato imamo v naši ponudbi veliko različnih modelov aparatov in opreme za varjenje tega tipa. Najpogosteje se uporablja za popravilo avtomobilov, motornih koles, rekreativnih vozil, kombijev in terenskih vozil. Tovrstno metodo odlikuje močan zvar tudi zelo tankih kovin, zato je ta način pogost pri avto industrijskih obratih in delavnicah, kjer je potrebno sestavljanje in popravilo karoserije ali notranjosti vozil. Na ta način obdelane kovine so tudi izredno vsestranske, kar pride prav, če je treba vozila vzdrževati več let. Vendar pa to varjenje ni vedno primerno in za nekatere veje industrije ali proizvodne dejavnosti so bolj ustrezne druge oblike oziroma načini. V vsakem primeru vam v našem podjetju svetujemo in zagotovimo najboljši izdelek za vašo dejavnost.

Zavarujte se z varilno opremo, med katero najdete tudi varilske rokavice

Pri tako zahtevnih delovnih procesih, kot je varjenje, ne smemo nikoli pozabiti na zaščitno varilno opremo. V našem naboru zaščitnih izdelkov najdete maske, kape, rute, predpasnike in izjemno kakovostne varilske rokavice. Zagotavljajo vam varne delovne procese ter vam omogočajo prožno in ustaljeno rokovanje z izdelki, ki jih obdelujete. Rokavice znamke Weldas so izjemno odporne in udobne, narejene iz brušeno obdelanega telečjega usnja. Odlikuje jih velika stopnja gladkosti in prožnosti, za lažje premike pa imajo dodan brezšivni kazalec. Ne glede na vejo industrije, v kateri ste dejavni, so rokavice del opreme, tako za varjenje kot za druge delovne procese. Tudi če delate v gradbeništvu, boste potrebovali ustrezno zaščitno opremo, tudi za varilske metode, ki so v tej industriji pogoste. Jeklo je namreč najpogosteje uporabljena kovina v gradbeništvu in velikokrat tudi predmet varilnih procesov. Ne pozabite na ustrezno zavarovanost delovišča in delavcev, pri čemer vam naši izdelki zagotavljajo najbolj priznano stopnjo kakovosti v skladu z evropskimi industrijskimi standardi. Pričakovati je, da se bo uporaba varjenja v gradbeništvu še krepila, saj naj bi v tej veji obstajala manjša verjetnost avtomatizacije ali polavtomatizacije kot v drugih gospodarskih panogah.

Varilska oprema

Optrel maska za varjenje in ostali modeli tudi na naši spletni strani

Med kakovostno zaščitno opremo iz naše ponudbe spadajo tudi visokokvalitetna prepoznavne maske za varjenje. Gotovo ste že slišali za proizvajalca Optrel, ki s svojimi modeli orje ledino v najbolj tehnološko razvitih maskah, ki so estetsko in funkcionalno brez konkurence. Opremljene so s filtrom, ki omogoča pogled v realnih barvah, z uporabo novih tehnologij pa se njihove lastnosti na vizualnem in tehnološkem področju še krepijo. Odlikuje jih izjemna dolgoživost in dovršenost ter energetska učinkovitost. Standardnim nastavitvam lahko dodajate svoje izbire in si tako zagotovite lastno, unikatno delovno izkušnjo. Z vsemi možnostmi so te maske resnično mojstrovina na trgu, ki bo pripomogla k vašemu večjemu udobju in učinkovitosti. Ne glede na panogo, v kateri ste aktivni, si varjenja brez maske ne morete več privoščiti. Ta sektor namreč razvoj dogodkov izjemno zadeva in vse bolj se zahteva uporaba novih, naprednih tehnologij. Industrija varjenja je vse bolj prepredena z uporabo robotov, zato je človeški faktor velikokrat vključen v funkcije za upravljanje in nadzor. Ob sedanjih smernicah razvoja pa je strokovno podkovano osebje zelo iskano ter tehniki, strojniki in programerji so v tem sektorju zelo dobro plačani. V našem podjetju izvajamo mini predstavitve pri nas kupljenih aparatov ter vam lahko pomagamo do bolj tehnološko prilagojene delavnice in proizvodnje. Naš pristop je oseben, zato vam bomo z veseljem prisluhnili. Kmalu vas pričakujemo v naši novo opremljeni delavnici, kjer se vam bomo posvetili in poiskali pravi rešitev za vas. Oglasite se nam po telefonu ali elektronski pošti in postanite del družine z rezultati našega bogatega znanja.

Morda ti bo všeč tudi...