Varnostna kamera

Nadgradnja sistema tehničnega varovanja, torej osnovnega protivlomnega sistema, z video nadzornim sistemom je smiselna, saj poleg informacije o neželenem dogodku, ki nam ga posreduje alarmni sistem, pridobimo tudi sliko. Razlogi, zakaj se odločiti za varnostno kamero, se od posameznika do posameznika razlikujejo. Starši v video nadzoru hiše vidijo priložnost, da imajo v času odsotnosti možnost vpogleda v dogajanje doma – med tem ko so otroci sami ali z varuško – napredek v tehnologiji pa nam omogoča video nadzor preko interneta in možnost uporabe brezžične kamere. V takšnem primeru je sicer smiselna vgradnja notranjih varnostnih kamer.

Izberite pravo varnostno oziroma brezžično kamero

brezžična kameraKo se odločate o video nadzoru hiše je zelo pomembno, da specificirate vaše želje in izrazite, kaj od varnostnih kamer oziroma brezžičnih kamer sploh pričakujete. Cenovni razpon pri izbiri video opreme je odvisen od tipa (notranja dome kamera, zunanja video nadzorna kamera…) in tehnologije kamer. Med kamerami, ki jih je mogoče dobiti v Sloveniji, seveda lahko izbirate tudi med mini kamerami za nadzor in IP kamerami WIFI. Žal se naročniki sistemov vse premalo zavedajo, da nizka cena in kakovost slik nekako ne gresta skupaj. Preden se odločite za video nadzorni sistem doma ali v podjetju, preverite reference ponudnika. Izbira video nadzorne oziroma brezžične kamere je zgolj en element video nadzornega sistema, pravilno načrtovanje in izbor opreme pa za kakovosten sistem zahteva leta in leta izkušenj.

Kamere nas danes spremljajo na vsakem koraku. Tistih s poštenimi nameni največkrat ne motijo, predstavljajo pa ogromno pridobitev pri preprečevanju in rekonstrukciji kriminalnih dejanj. Smiselnost video nadzornih kamer velikokrat sproži kopico dilem, o dejanskih pozitivnih lastnosti video nadzornih kamer pa govori le malo ljudi in po navadi so to ljudje, ki video-nadzor poznajo in ga uporabljajo. Zagotovo pa lahko kamere bistveno povečajo občutek varnosti, saj so v prvi vrsti namenjene varovanju objektov in preprečevanju kaznivih dejanj.

Varnostna in brezžična kamera za optimalno zaščito stanovanjskega objekta

Varnostna kameraKo se odločamo za video-nadzor stanovanjske hiše, je zadeva drugačna. Veliko posameznikov video nadzorni sistem povezuje s protivlomnim sistemom, čeprav gre tukaj za ločena sistema – s protivlomnim sistemom zavarujemo svoje imetje in svoje družinske člane s hišnim alarmom. Vgradnja protivlomnega sistema nam danes ne predstavlja težav, saj so na voljo tako žični kot tudi brezžični varnostni sistemi. S protivlomnim sistemom več kot uspešno preprečuje vlomilcem opravljanje svojega dela. Ko je stanovanjski objekt zaščiten z alarmnim sistemom, se odločite tudi za nadgradnjo protivlomnega sistema z video nadzornim sistemom. Ta vam služi za rekonstrukcijo dogodkov; če ste zdoma in se sproži alarmni sistem lahko z video nadzorom kar preko interneta preverite, kaj se v objektu dogaja.
Varnostna kamera v kombinaciji s protivlomnim sistemom predstavlja optimalno zaščito stanovanjskega objekta.

Morda ti bo všeč tudi...