Pri nakupu vgradne omare se lahko odločamo med različnimi načini odpiranja vrat

Vgradne omare po meri so v modernejših stanovanjih pravi hit, saj ponujajo veliko prostora, ki ga lahko s pridom izkoristimo, hkrati pa prostor puščajo odprt. Vgradne omare so vgrajene v steno tako, da so v prostoru vidna zgolj vrata vgradne omare, ki so lahko izdelana iz različnih materialov in imajo različne načine odpiranja. Odločamo se lahko med odpiranjem z drsnimi vrati ali pa s klasičnimi vrati. Pri tem ne smemo pozabiti, da drsna vrata vgradne omare ob njihovem odprtju nujno povzročijo, da polovica omare ostane zaprte. Po drugi strani pa klasična vrata velikokrat nerodno posegajo v prostor in motijo prost prehod med prostori ali pa motijo dostop do drugih elementov, zato velja o sistemu odpiranja vgradne omare po meri dobro razmisliti. Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti na vgradne omare brez vrat. Te se najpogosteje uporabljajo v prostorih, ki so izdelani kot garderoba, kjer dobesedno stopimo v omaro in že se znajdemo med policami oblačil. Ena izmed slabih strani vgradnih omar brez vrat je, da se stvari, ki so pospravljene v omari naprašijo veliko hitreje, kot če se odločimo za vgradno omaro z drsnimi vrati ali klasičnimi.

Pri nakupu vgradne omare moramo dobro razmisliti o razporeditvi prostora v omari

Ob izdelavi kvalitetne vgradne omare po meri pa ne smemo pozabiti na izjemno pomemben vidik – organizacijo prostora v omari. Ni nujno, da so v vgradni omari zgolj police. Le te so izjemno praktične ob vrhu omare, kamor lahko postavimo stvari, ki jih ne uporabljamo pogosto, ampak le nekajkrat na sezono, drugje v omari pa je praktično namestiti predale in pustiti tudi prostor za obešanje. Pri prostoru za obešanje je izjemno pomembno, da je prostor dovolj velik, da lahko vanj obesimo tudi obleke, ki so nekoliko daljše, kot so na primer ženske obleke, plašči ali jakne. Predali so nekaj, kar v vgradni omari po meri enostavno moramo uporabiti, saj ponujajo ogromno odlično izkoriščenega prostora. Stvari, ki jih pospravimo v predale so namreč izjemno enostavno dostopne, saj si celotno vsebino predala pripeljemo iz omare, pri brskanju za dotično stvarjo pa nam ni potrebno prestaviti pol police, ki jo moramo po končanem iskanju seveda pospraviti nazaj. V predale je tako dobro shranjevati različne manjše predmete. Ženske predale velikokrat uporabljajo za shranjevanje rut in nakita, moški pa v predale shranjujejo kravate, pasove ali ure.

kvalitetne vgradne omarekvalitetne vgradne omare

Tudi izbira materiala iz katerega naj bo vgradna omara izdelana je izjemno pomembna

Seveda pa je potrebno izbrati tudi material iz katerega naj bo vgradna omara po meri izdelana. Pri izbiri materiala moramo biti najprej pozorni na kakovost, saj gre za produkt, ki nam bo služil dolgo časa. Odvisno pa je tudi, kje bomo vgradno omaro postavili. Za kopalnico se večinoma izbirajo vodoodporni materiali, medtem ko drugje v stanovanju navadno prevladuje les, velikokrat pa se les kombinira tudi s steklom.

Vgradne omare se vgrajujejo pravzaprav v vse prostore v hiši. Največkrat se uporabljajo pri opremljanju garderob in kabinetov, ne manjka pa jih niti v spalnicah, otroških sobah, kopalnica, stranke pa se odločajo tudi za vgradne omare v kleteh. Poleg tega je dan danes tudi večina kuhinj pravzaprav ena velika vgradna omara v kateri je puščen prostor za hladilnik, pečico in štedilnik ter druge gospodinjske aparate. Vgradne omare v spalnicah so še posebej uporabne, kadar ustvarjamo lastno garderobno sobo.

Kakovostna in natančna izdelava vgradnih omar po meri v mizarstvu Avbelj

V mizarstvu Avbelj ponujamo pestro izbiro različnih kvalitetnih vgradnih omar po meri. Izdelujemo tudi kotne vgradne omare, s pomočjo katerih lahko izkoristimo drugače popolnoma neizkoriščen prostor. Vgradne omare so izdelane iz izjemno kakovostnih in trpežnih materialov, ki vgradni omari zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Ker se pred izdelavo omare s stranko natančno pogovorimo ob izdelavi vgradne omare po meri dosledno upoštevamo želje stranke. Pred samo izdelavo omare se s stranko sestanemo in izdelamo natančen izris vgradne omare po meri, ki ga stranka pregleda, poda morebitne pripombe, ter šele nato začnemo z izdelavo vgradne omare po meri.

Tudi montaža vgradne omare po meri je natančna, hitra, pri njej pa pazimo na ostale stvari v stanovanju

V mizarstvu Avbelj bomo seveda poskrbeli tudi za kakovostno in kar se da hitro montažo vgradne omare po meri. Pri tem smo izjemno pazljivi in prostor pred posegom v stanovanje dobro zasitimo ter tako pazimo, da stanovanja ne poškodujemo. V mizarstvu Avbelj pa izdelujemo tudi druge kose pohištva. Tako lahko izdelamo opremo za spalnice, otroške sobe, dnevne sobe, kabinete pa tudi kuhinje. Vsa oprema, ki jo pri nas izdelamo je narejena iz kakovostnih materialov, ki skupaj z izjemno natančno in kvalitetno izdelavo pohištvu zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.

V primeru dodatnih vprašanj o vgradnih omarah po meri ali o drugih kosih pohištva smo vam dosegljivi tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam o vgradnih omarah po meri še zastavljajo in se vam tako pomagali odločiti o nakupu vgradne omare.

Morda ti bo všeč tudi...