Vhodna vrata – lesena vzbujajo vzdihe občudovanja

Vhodna vrata srečujemo, opazujemo, se jih dotikamo in jih odpiramo vsak dan. V kateri koli objekt vstopimo, bomo to storili skozi vhodna vrata, ki so del življenja vsakega posameznika. Od nekdaj so simbol varnosti, simbolizirajo pa tudi zasebnost, priložnost in upanje ali kadar so zaprta, utesnjenost. Skoznje sprejemamo obiske, vstopamo v zavetje svojega doma in iz njega izstopamo. Pri vsem tem pa se premalo zavedamo, da ni pomembna le funkcija vhodnih vrat, temveč tudi njihov videz. Danes so zelo pogosta izbira lesena vhodna vrata, ki dajejo občutek povezanosti z naravo, hkrati pa se tako vizualno, kot tudi funkcionalno precej razlikujejo od preostalih materialov. Ni skrivnost, da material, iz katerega so izdelana vhodna vrata, vpliva tako na estetski videz, kot tudi na njihovo funkcionalnost. Vsak izmed materialov ima svoje prednosti in slabosti. Lesena vhodna vrata tako niso najprimernejša izbira le z vidika prijaznosti do okolja, temveč prinašajo tudi mnoge druge ugodnosti. Les je naravni material, ki diha in oddaja posebno toploto, prav tako pa z vidika izoliranosti ne nazaduje za drugimi materiali. Morda je malce bolj občutljiv na različne vremenske vplive, vendar ima kljub temu zelo dolgo življenjsko dobo, seveda, če izberemo kakovostna vhodna vrata. Prispevajo k posebnemu občutku domačnosti, ki ga občutijo tako domači, kot tudi obiskovalci, ki že ob samem pogledu na lesena vhodna vrata ne morejo prikriti občudovanja. Čeprav ogromno doprinesejo k privlačnemu videzu objekta in prostora, to počnejo na povsem nevsiljiv način. V kolikor želimo, da bi vhodna vrata nekoliko izstopala iz okolice, imamo možnost izbire med različnimi vrstami lesa, kot tudi med različnimi barvnimi odtenki, s čemer zlahka dosežemo posebne estetske poudarke. Že dalj časa razmišljate, katera vhodna vrata bi bila najprimernejša izbira za vaš dom oziroma skozi kakšna vhodna vrata boste potovali iz svojega sveta v zunanjega? V podjetju Pirnar vam nudimo le najboljšo kakovost vhodnih vrat, ki so čudovita in drzna ter ustrezajo vašemu stilu. Ustvarjajo občutek mehkobe ter so spoj sodobnosti in tradicionalnosti. Na voljo so tradicionalno-sodobni modeli masivnih lesenih vrat, ki oddajajo pozitivno energijo, obarvano s svežino narave, hkrati pa so topli in nežni, prijetni na pogled. Prav tako lahko izbirate tudi med drugimi modeli vhodnih vrat, izdelanih iz različnih materialov.

Primerna vhodna vrata za vsak dom

Preden se lotimo izbire vhodnih vrat, imejmo v mislih tip objekta – tista za dom oziroma bivalni objekt se namreč precej razlikujejo od tistih, ki se uporabljajo zlasti za stanovanja. V primeru bivalnega objekta so vhodna vrata konstrukcijsko močnejša, pa tudi veliko bolj izolativna. Običajno so na voljo v različnih materialih in barvnih različicah, pogosto pa so tudi zastekljena. Stanovanjska vhodna vrata imajo bolj enoten videz, so preprosta, v ospredju pri izbiri pa sta zvočna izolativnost in požarna varnost. Edinstven in naravni les v svoji najlepši obliki poskrbi za optimalno toplotno zaščito doma in najvišjo stopnjo varnosti. Odločite se za raznolikost, saj s pomočjo naših strokovnjakov nobena vaša želja ne bo ostala neizpolnjena. Lesena vrata ustrezajo vsem okusom in niso le lepa na pogled, temveč tudi izredno funkcionalna. S premišljeno usklajenostjo detajlov na lesenih vratih dosegamo unikate, ki so prave rokodelske mojstrovine. Med Pirnarjevimi modeli boste deležni lepote v najčistejši obliki, kjer se vse zlije v eno, nagrajenih svetovnih inovacij za najbolj zahtevne okuse, čudovite tradicije in toplega dotika preteklosti ter spoja sodobne elegance z očarljivo romantiko.

Pri izbiri vhodnih vrat najprej pomislite nase

Vhodna vrata so osebni del vaše hiše in pripovedujejo zgodbo o vas. Naj se zavedate ali ne, obiskovalec bo presodil vas in vašo hišo prav na podlagi vhodnih vrat, zato je tako zelo pomembno razmisliti o prvem vtisu, ki ga želimo ustvariti. Vhodnih vrat ne opazijo le obiskovalci, temveč tudi morebitni investitorji ali kupci hiše in nepridipravi, ki svojo odločitev o vlomu hitro spremenijo, če pred njimi stojijo kakovostna masivna vrata. Glede na lasten slog in videz hiše nato izberemo sodobni ali tradicionalni model – to so lahko čudovita tradicionalna klasična vhodna vrata z okvirjem iz stekla, ki bodo zagotovo bolje poudarila starejšo hišo s kamnitimi detajli, kot pa sodobno. Prav tako se moramo odločiti, ali želimo z vhodnimi vrati obiskovalcu vzeti sapo in ga navdušiti z edinstvenostjo, ali bi bili bolj veseli diskretnosti. Ko boste razmislili o vseh teh vprašanjih in poiskali prave odgovore nanje, si Pirnarjeve vhode oglejte v živo, v salonu, saj si boste šele tu zares predstavljali, kako bi bila določena vhodna vrata videti pri vas doma. Lesena vhodna vrata s svojim šarmom in ugodno bivanjsko klimo, ki jo ustvarjajo v prostorih, prepričajo vsakogar. Oblikujte si vhodna vrata po vaših željah.

Morda ti bo všeč tudi...