Vozniški izpit: kategorije B, B1 in ostale kategorije ter priprava na teste

Vozniški izpit kategorije B lahko pričnete opravljati pri starosti 17,5 let, k izpitni vožnji pa lahko pristopite, ko dopolnite 18 let. V šoli vožnje morate opraviti zakonsko predpisanih najmanj 20 ur vožnje in izpitno vožnjo. Avtošola 3D oziroma Šola vožnje 3D d. o. o. deluje že 27 let. Naša osnovna dejavnost je kandidate izobraziti in pripraviti za vožnjo motornih vozil. Pri nas lahko pridobite vozniški izpit kategorije B, B1, B s spremljevalcem, A, A2, A1, AM. Ponujamo pa vam tudi »kondicijsko vožnjo«, ki je namenjena tistim, ki že imate veljavno vozniško dovoljenje, pa bi želeli osvežiti svoje znanje in opraviti nekaj praktičnih ur z inštruktorjem. Za takšno vožnjo potrebujete le veljavno vozniško dovoljenje. Poleg praktičnega dela pridobitve vozniškega dovoljenja različnih kategorij pa poučujemo tudi teorijo Cestno prometnih predpisov (CPP), s pomočjo katere boste lahko opravljali teste oziroma republiški izpit pred republiško komisijo. Če iščete dobro avto šolo, kjer boste pridobili vozniški izpit B kategorije ali katerekoli druge kategorije, potem je Avtošola 3D pravi naslov za vas. Eden od pokazateljev kakovosti našega dela je zagotovo zavidljivo visok odstotek opravljenih izpitov na praktičnem in teoretičnem delu usposabljanja, ki ga primerjamo z odstotkom v celotni ljubljanski regiji.

Vozniški izpit B kategorije: enostavno in hitro do vozniškega izpita

Vozniški izpit B kategorije lahko pričnete opravljati pri starosti 17,5 let, k izpitni vožnji pa lahko pristopite, ko postanete polnoletni. Kategorija B je kategorija vozniškega izpita oziroma dovoljenja, s katero lahko po uspešno opravljenih testih za vozniški izpit in izpitni vožnji vozite motorna vozila, razen kategorije A1, A2, A, F in G, katerih največja dovoljena masa ne presega 3,5 t in poleg sedeža za voznika nimajo več kot osem sedežev. Vozniško dovoljenje za B kategorijo vključuje tudi dovoljenje za vožnjo vozil kategorij AM, B1 in G. Kategorija B1 je nova kategorija, v katero spadajo štirikolesniki (motorno vozilo s štirimi simetrično nameščenimi kolesi, katerega masa ne presega 400 kg, če je namenjeno prevozu oseb, ali 550 kg, če je namenjeno prevozu tovora), pri katerih nazivna moč motorja ne presega 15 kW. Vozniški izpit kategorije B avtomatsko vključuje tudi pridobitev dovoljenja za vozniški izpit kategorijo B1.

Vozniški izpit kategorije

Kako poteka vozniški izpit kategorije B?

Poleg pogoja starosti za vozniški izpit B kategorije morate opraviti tudi tečaj CPP, ki ga pravtako izvajamo v naši avtošoli. Tečaj izvajamo vsakih 14 dni, v šestih delovnih dneh vas v 24 urah tečaja pripravimo na teoretične teste oziroma izpit, ki ga morate opraviti pred republiško komisijo. V naši avtošoli morate za vozniški izpit kategorije B opraviti najmanj 20 ur vožnje in izpitno vožnjo. Ostale obveznosti, ki jih morate za vozniški izpit opraviti so: zdravniški pregled (ki velja 3 leta), izpit PP (Prva pomoč – velja neomejeno) in omenjeni teoretični izpit CPP (test pred komisijo izpitnega centra). Komaj nato se lahko začnete praktično usposabljati, in sicer tako, da odvozite predpisan program vožnje in opravite izpitno vožnjo pred komisijo izpitnega centra. Pogoj za pristop k izpitu pa je starost 18 let.

Vozniški izpit kategorije B s spremljevalcem

V naši avtošoli vam ponujamo možnost opravljanja vozniškega izpita B s spremljevalcem. S tečajem CPP lahko pričnete pri starosti 16 let, po končanem tečaju pa se prijavite na teoretični del vozniškega izpita. Prav tako kakor za kategorijo B morate opraviti zakonsko predpisanih najmanj 20 ur vožnje, nato pa nadaljujete vožnjo z izbranim spremljevalcev. Kandidat lahko s spremljevalcem vozi največ dve leti od vpisa spremljevalca v Evidenčni karton vožnje. Po izteku dveh let mora kandidat opraviti izpit pred republiško izpitno komisijo. Spremljevalec kandidata za vozniški izpit B kategorije je lahko eden od staršev, posvojiteljev, skrbnikov ali rejnikov mladoletnega voznika, mora biti star najmanj 27 let in mora imeti veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo motornih vozil kategorije B najmanj 5 let. Za vozniški izpit B kategorije s spremljevalcem veljajo enake obveznosti kot za vozniški izpit kategorije B.

vozniški izpit b kategorije

Vozniški izpit: testi in praktični del po ugodni ceni

Pri nas boste za vozniški izpit različnih kategorij plačali ugodno ceno. Cena vozniškega izpita pa je odvisna tudi od vas oziroma od tega, koliko ur boste morali opraviti za pridobitev vozniškega dovoljenja. Organiziramo tudi tečaje CPP, kjer vas pripravimo na republiške teste, ki so potrebni za začetek praktičnega dela. Na naši spletni strani si lahko ogledate aktualen cenik in se sami prepričate, da vam ponujamo odlično ceno za vozniški izpit B, B1 in ostalih kategorij.

Zakaj se odločiti za Avtošolo 3D?

Če ne veste, kje bi opravljali vozniški izpit kategorije B in ostalih kategorij, vas vabimo, da nas obiščete. Zavedamo se, kako pomembno je, da je avtošola, kjer boste opravljali vozniški izpit, dobra. In naša šola vožnje je takšna. Naš vozni park obsega 10 vozil. Imamo zaposlene odlične inštruktorje, ki bodo poskrbeli, da bo vozniški izpit za različne kategorije potekal po začrtanem planu in v najkrajšem možnem času. Zagotavljamo vam, da vas bomo v naši avtošoli primerno usposobili za vožnjo z motornim vozilom, da boste kos vsem izzivom na cesti tudi brez inštruktorja.

Morda ti bo všeč tudi...