Vhodna vrata alu izdelujemo ročno iz kvalitetnega aluminija

Vhodna vrata alu izdelujemo v podjetju Pirnar ročno, iz najboljših materialov. Eleganten videz, varnost, energetska učinkovitost je samo nekaj lastnosti naših vrhunskih izdelkov za katere imamo razvejano prodajno mrežo po celem svetu. Nudimo več kot 260 modelov, v sodobnem ali tradicionalnem izgledu. Sodobne modele največkrat zasledimo v modernih hišah, tradicionalne pa v klasično grajenih zgradbah in v hišah na podeželju. Vrata aluminij, ki jih proizvajamo v podjetju Pirnar imajo več nivojsko zasnovo ali popolnoma ravno zasnovo čistih modernih linij. Več nivojska zasnova se najpogosteje uporablja za tradicionalen videz, z zasteklitvijo iz različnih vrst stekla. Vhodna alu vrata v tradicionalnem videzu čudovito dopolnjujejo različni vitraži, ki jim dajo poseben pridih elegance. Popolnoma ravna zasnova s čudovitimi ravnimi linijami, navdušuje s svojo perfekcijo.

Vhodna vrata aluminij

V našem salonu v Ljubljani si lahko ogledate vhodna vrata alu z odlično izolativnostjo

Vhodna vrata alu nudijo odlično toplotno in zvočno izolativnost. Štirikratno tesnjenje, štiri slojna zasteklitev in izredna debelina krila botrujejo tem, da se naša alu zunanja vrata ponašajo z najboljšim količnikom toplotne prevodnosti na svetu. Dobre izolacijske lastnosti so izredno pomembne, saj so v hišah toplotne izgube največje prav pri stavbnem pohištvu. Zato je to pomembno za vse vrste hiš, tako novogradnje kot tudi starejši objekti. V današnjem času se najpogosteje gradijo nizkoenergijske hiše, v katere se vgrajuje stavbno pohištvo z najmanjšimi toplotnimi izgubami, fasade hiš pa imajo velike izolacijske sposobnosti, saj se s tem veliko prihrani pri ogrevanju in hlajenju hiše. Na starejših objektih se v zadnjih letih renovirajo fasade in menja se stavbno pohištvo, da bi staro hišo naredili kar se da energetsko učinkovito. Naša vhodna vrata alu imajo lahko debelino krila do 14 cm, kar pomeni, da odlično tesnijo, pri tem pa jim pomagajo še odlični profili nemškega podjetja Schuko. Krilo debeline 14 cm smo prvi naredili mi, pred nami ni na tržišče še nihče lansiral krila v takšni debelini. Krilo je čvrsto in togo, kar pripomore tudi k boljši varnosti vašega doma.

Vhodna vrata alu imajo lahko vgrajeno tudi LED osvetlitev, ki osvetli njihovo zunanjost

Vrata aluminij iz našega obširnega programa dopolnjujejo različne kljuke, tolkala, potezala in ključavnice, ki jim dajo personaliziran izgled. Za varnost vašega doma poskrbimo z neopaznimi potezali, z raznimi ključavnicami in z inovativnim sistemom One Touch. Potezala so nad ravnino ali pa se skrivajo v ravnini aluminij vrat. Nekateri modeli imajo tudi LED osvetlitev, ki razsvetli okolico vhoda kar ima praktično funkcijo ob večerih, prav tako pa je osvetlitev zelo lep estetski dodatek. Avtomatska izvlečna potezala delujejo v kombinaciji s sistemom One Touch. Ko sistem prepozna prstni odtis stanovalca, se potezalo izvleče iz krila, kar omogoča vstop v hišo. Po nekaj sekundah se vrata aluminij nazaj zaprejo in zaklenejo, potezalo pa se uvleče nazaj v krilo in postane nevidno. Sistem One Touch deluje na podlagi prepoznavanja prstnih odtisov, ki so unikatna karakteristika vsakega posameznika. Vgrajen je v krilo, v potezalo ali pa je skrit v zaščiti cilindra. Za sistem One Touch smo dobili prestižno nagrado German Design Award Winner 2017, ki jo podeljuje eden vodilnih svetovnih strokovnih centrov za oblikovanje German Design Council. Nagrado podeljujejo za izjemne in pionirske dosežke na področju oblikovanja. Poleg te nagrade smo prejeli še dve nagradi istega centra in sicer German Design Award Special Mention 2015 in 2017.

Vrata aluminijasta

Vhodna vrata alu les z zasteklitvijo imajo zelo poseben unikaten izgled

Pred nakupom priporočamo obisk našega salona, da si ogledate in preizkusite naša alu vrata. Ljubljana in Maribor sta mesti, kjer lahko obiščete naš salon in dobite vse informacije o naših izdelkih. Preden se odločite o nakupu, je potrebno premisliti kar nekaj stvari. Najprej se je potrebno odločiti ali se k vaši hiši bolj poda moderen izgled ali tradicionalen izgled vrat. Potem je tu vprašanje o materialu. V ponudbi imamo poleg aluminij, tudi vrata alu les. Slednja kombinacija, daje vhodu unikaten izgled, saj sta združena materiala, ki sta pravo nasprotje. Vhodna vrata alu imajo možnost vgradnje stekla, ki s prepuščanjem dnevne svetlobe pričara čudovito osvetlitev prostora. Dnevna svetloba prostor optično poveča. Druga vrsta zasteklitve so obsvetlobni elementi, ki se vgradijo na levo in desno stran, možno pa jih je vgraditi tudi nad alu vhod. Z obsvetlobnimi elementi optično povečamo alu vhod do maksimalne dimenzije 280 x 350 cm. Takšne dimenzije najbolj pridejo do izraza pri zgradbah z visokimi stropovi, razkošnih vilah, gradovih in podobno. Tudi barva alu vhoda vpliva na končni izgled vašega doma. V naši obširni ponudbi nudimo izbiro številnih barv, ki jih delimo v pet skupin: standardna bela sijajna ali mat barva, gladka mat barva, kovinska in fino strukturna barva, barva po RAL lestvici in lesni dekor. Ponavadi se v primeru fasade v svetlih barvah, kupci odločijo za alu vhod v temnejših odtenkih in obratno. Odločitev o debelini krila je običajno pogojena s tem, kje bodo vrata aluminij vgrajena. V primerih, da bodo vgrajena v samostojni hiši, priporočamo nakup krila z največjo debelino, saj so vhodna vrata alu prva in edina ovira vlomilcem. Če pa bo krilo vgrajeno v stanovanju, je pa smiselna odločitev za tanjše krilo, saj prvo obrambno linijo pred vsiljivci predstavlja že glavni skupni varovan vhod.

Morda ti bo všeč tudi...