Zalivanje vrta

Zalivanje vrta z uporabo cevi – količina vode odvisna od potreb rastlin

zalivanje vrtaZalivanje vrta je ključnega pomena za ohranjanje zdrave rasti in razvoja naših rastlin, kljub temu pa se ga pogosto lotimo na napačen način. Za uspešno pridelavo vrtnin je nujno potrebna uravnotežena oskrba rastlin z vodo, česar se zaveda vsak pridelovalec. Zelo pomembno je, da rastlinam zagotovimo zadostno količino vode, vendar jih pri tem ne preobremenimo. Pravilno zalivanje vrta je enakomerno, potrebno pa se je izogibati delom rastlin, ki rastejo nad zemljo (zalivamo vedno v območju korenin). Pri vsem tem moramo upoštevati potrebe rastlin, ki so odvisne tudi od vrste rastline in od tega, ali gre za mlado ali odraslo rastlino. Pri zalivanju si lahko pomagamo tudi s cevmi za zalivanje vrta ali s črpalko za zalivanje vrta. V podjetju RAR novi vam nudimo vse, kar potrebujete za zalivanje.

cevi za zalivanje vrtaCevi za zalivanje vrta in kapljični način zalivanja

Z uporabo cevi za zalivanje vrta dosežemo kapljični način zalivanja, ki ga pogosto omenimo kot najbolj optimalni način zalivanja. Če za zalivanje vrta uporabimo cevi, lahko prihranimo vodo, prav tako pa lahko rastlini zagotovimo prav toliko vode, kot je potrebuje. Mnogokrat naletimo na vprašanja o tem, kako je potrebno vrt zalivati poleti. Strokovnjaki v vročih mesecih priporočajo zalivanje vrta zgodaj zjutraj, s količino vode pa raje ne varčujemo (prav tako smo pozorni na to, da rastline niso preobremenjene z vodo). Če je le mogoče, rastline zalivamo z deževnico, saj bi pri zalivanju z vodo iz vodovoda narasli tudi stroški. Pri črpanju vode iz rezervoarja deževnice moramo uporabiti ustrezno črpalko. Če v poletnih mesecih rastline zalijemo že zgodaj zjutraj, jih tako pripravimo na vročino. Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete tudi na podjetje RAR novi, v katerem vam nudimo vse, kar potrebujete za pravilen način zalivanja vrta.

Zalivanje vrta z namakanjem je koristno tudi za rastline

Zalivanje vrta z namakanjem ne prinaša prednosti le nam (v smislu prihranka časa), temveč tudi rastlinam. Gre namreč za pravilen in najbolj priporočljiv način zalivanja, s katerim lahko v vročih poletnih dnevih poskrbimo, da bodo rastline preskrbljene z vodo ves dan. Zagotovo pa je potrebno pred zalivanjem vrta z namakanjem preveriti, kako globoko smo namočili naš vrt. Da bodo tudi vaše rastline vedno preskrbljene z zadostno količino vode, obiščite RAR novi.

Morda ti bo všeč tudi...