Zaščita proti komarjem iz naravnih sestavin

Sredstva proti komarjem so priročni in množično uporabljeni izdelki, ki uporabniku olajšajo številne situacije. V Sloveniji trenutno še ni strahu, da bi se s komarjevim pikom širile neozdravljive bolezni kot malarija – kljub temu je komarjevo stalno obletavanje vir številnih neprespanih noči. Komarji so izjemno trdoživa in odporna vrsta, ki se razmnožuje izjemno hitro. Predvsem ob viru stoječe vode, kamor samica odlaga jajčeca, se mnogi domovi znajdejo oblegani z preštevilnimi novo-izleglim mrčesom. Brez zaščite je človeška koža izpostavljena razdraženje in močni srbečici, ki jo povzročajo komarjevi piki. Tigrasti komarji, ki se na slovenskem ozemlju, zaradi dvigajočih se temperatur, pojavljajo vedno pogosteje, so posebno agresivni.

Podjetje Tosama nudi številna raznovrstna in kakovostna sredstva proti komarjem za boljše počutje in mirne noči. Naravna zaščita pred piki insektov neguje kožo. Ne vsebuje alkohola, parabenov, naftnih derivatov, umetnih barvil ali škodljivih DEET. Tosama stremi k celostni ponudbi, ki ščiti tako okolje kot telo pred škodljivimi vnosi. Njihova sredstva proti komarjem so osnovana na rastlinskih repelentih, kot so eterična olja limonske trave, sivke, verbene, krvomočnice in drugih.

Sprej proti komarjem nudi zaščito brez škodljivih potisnih plinov

Sredstvo proti komarjem

Sprej proti komarjem je med najbolj iskanimi zaščitnimi sredstvi.  Napredek na področju zagotavlja, da sodobni spreji učinkujejo brez okolju škodljivih potisnih plinov. Prav tako nudi Tosama številne kvalitetne spreje proti komarjem brez alkohola in konzervansov. Produkti so spoštljivi do okolja, zaradi njihove naravne osnove pa so primerni tudi za občutljivo kožo. Tveganje za razdraženje kože ali alergije je veliko nižje. Poleg tega spreji proti komarjem v ponudbi Tosame ne vsebujejo sintetičnih insekticidov. Delovanje spreja je popolnoma osnovano na  zaščitni moči eteričnih olj citronele in krvomočnice. Vonj razvite formule namreč odbija komarje in druge žuželke.

Uporaba spreja proti komarjem je preprosta. Izdelek je potrebno po telesu razpršiti enakomerno – najbolje na izpostavljeno kožo. Izogniti se je nujno očem in drugim sluznicam, saj bi lahko stik izzval slabo reakcijo. Kvalitetno pršilo je osnovano tem bolj dolgoročno. Učinkovita zaščita je zagotovljena do 6 ur. Tudi za čas igranja ali fizičnih aktivnosti na travnikih, gozdovih ali ob jezerih, sprej nudi zanesljivo zaščito vsaj 3 ure. Sprej je učinkovit tudi proti različnim vrstam muh in mrčesa.

Zapestnica proti komarjem je priročna za aktivnosti na prostem

Zapestnice proti komarjem predstavljajo učinkovito in zanesljivo zaščito v času opravljanja raznovrstnih aktivnosti ali opravkov na prostem. Tosama ponuja izdelke, izdelane celotne iz naravnih aktivnih snovi. Naravna osnova zagotavlja, da je zapestnica varna za uporabo tudi za otroke nad 6 leti starosti. Polnilo, ki vsebuje snov za odganjanje komarjev, vstavimo v žepek v zapestnici. Pri nošenju koža tako ne bo neposredno izpostavljena repelentu, temveč le obroču iz naravnih sestavin. Izdelek je dermatološko testiran in vodoodporen.

Posamezno polnilo za zapestnico nudi celo do dveh tednov zaščite. Dnevno ni priporočeno nositi zapestnice več kot 8 ur. Odsvetovana je uporaba med spanjem. Zapestnico je najbolje med nočjo shraniti v originalni, neprepustni embalaži, da se ohrani njen rok trajanja.

Pršilo proti komarjem oddaja človeku prijeten vonj, ki odbija mrčes

Najsodobnejša priporočena pršila proti komarjem vsebujejo naravne, rastlinske izvlečke za optimalno zaščito. Pršila so osnovana, da bi odbijala neprijetno mrčes, predvsem komarje. Najnovejša sredstva proti komarjem na področju učinkovito delujejo tudi do 9 ur brez ponovnega nanosa. Izdelek se nanese neposredno na kožo – tem bolj enakomerno. Pri nanosu pršila na obraz je nujno biti previden. Vlaga, potenje ali stik z vodo lahko omilijo zaščitno moč pršila. Ponovni nanos se opravi po potrebi.

Pršilo proti komarjem je priporočen za vsak potencialno rizičen predel, kjer bi se bilo prek komarja možno okužiti s tropskimi boleznimi. Uporaba je priporočena tudi ob mirni vodi in v gozdnatih predelih, oziroma vsakokrat, ko bi uporabnika motila pikajoča mrčes. Skrbi, da bi bil vonj produkta nadležen, niso potrebne. Poleg zaščite, pršilo proti komarjem oddaja prijeten vonj.  Pri uporabi je potrebno paziti, saj pršilo ni primerno za majhne otroke.

Zaščita proti komarjem za otroke mora biti učinkovita in varna

zaščita proti komarjem za otroke

Komarji in drugi insekti so lahko prav tako moteči za majhne otroke ali dojenčke. Žal zapestnice proti komarjem ter nekateri spreji ali pršila proti komarjem niso priporočljivi za uporabo pred 6 leti starosti. V zgodnjem obdobju razvoja je človeška koža nežna in hitro razdražljiva. Podjetje Tosama zato distribuira široko paleto sredstev proti komarjem, namenjenih izključno uporabi v rosnih letih. Formula je blažja in prijetno nežno dišeča. Da bi bil za malčka nanos lažji, so sredstva nemastna in vodoodporna. Vsi produkti pa so dermatološko testirani ter varni.

Izdelki so narejeni na naravni osnovi, da nobena izmed njihovim sestavin ne bi izzvala alergijske ali druge neprijetne reakcije na koži. Priljubljena so pršila proti komarjem za otroško uporabo iz naravnih olj, ki ne vsebujejo alkohola. Mešanica herbalnih olj vsebuje sledi geranije, mandeljnov, limonske trave, mete ter drugih rastlin, ki so naravni repelenti komarjev. Sredstvo proti komarjem je primerno tudi za novorojenčke – naravno olje ne draži dojenčkove kože. Nanos pršila neguje telo ter varuje kožo pred izsušitvijo. Vsakih nekaj ur je postopek nanosa potrebno ponoviti.

Morda ti bo všeč tudi...