Zasteklitev terase je odločitev, ki je ne boste obžalovali niti za trenutek

Terasa pred hišo je že sama po sebi dragocen dodatek domu. Izkoristite jo lahko za sproščena druženja s prijatelji, prirejanje pogostitev ob različnih praznovanjih, za branje na svežem zraku in še za mnoge druge aktivnosti. Še posebej uporabna pa je zastekljena terasa. Če razmišljate o tem, da bi bila morda smiselna zasteklitev terase, je to vsekakor ena tistih idej, ki jih je pametno čim prej uresničiti.

Zunanja terasa pred hišo bo uporabna vse dni v letu

Za večino je glavni razlog, zaradi katerega jih začne zanimati zasteklitev terase, pridobitev dodatnega prostora, ki bi ga bilo mogoče uporabljati v vseh letnih časih. Čeprav je po eni strani zunanja terasa pred hišo zelo praktična, pa postane skorajda neuporabna, ko se začnejo temperature počasi spuščati. Čeprav je morda opremljena s streho, ki ščiti pred dežjem in drugimi padavinami, pa vas nizke temperature prej ali slej prisilijo, da pobegnete na toplo, v varno zavetje štirih sten vašega doma. Po drugi strani pa zastekljena terasa omogoča uporabo vse dni v letu, ne glede na temperaturo. Tudi v zimskih mesecih jo lahko seveda še naprej uporabljate za zgoraj naštete dejavnosti, obenem pa je možno prostor izkoristiti za sušenje perila in s tem zmanjšati potrebo po pogosti uporabi sušilnega stroja, kot prostor za gojenje zelenjave ipd. Zastekljena terasa pred hišo nedvomno ponuja ogromno različnih možnosti uporabe, zato gre za projekt, ki v kratkem času pomembno doprinese k uporabni vrednosti vašega doma.

zastekljena terasa

Zastekljena terasa pomaga pri zmanjšanju energetskih izgub

Zasteklitev obenem pripomore k temu, da bodo izgube energije manjše, kot so bile doslej. Posledično gre za odločitev, ki praviloma pomaga pri zmanjševanju stroškov, povezanih z ogrevanjem objekta. Podobno pa velja za stroške uporabe klimatskih naprav v poletnem času. To pomeni, da gre za projekt, ki ga je mogoče dojemati kot investicijo, ki se bo vsaj v določeni meri povrnila. Da pa bi bile toplotne oziroma energetske izgube čim manjše, je nujno izbrati prave materiale oz. stekla, ki bodo zagotovila čim boljšo izolacijo. Ne nazadnje pa dobra toplotna izolacija pogosto pomeni tudi boljšo zaščito pred hrupom. Takšna zunanja terasa bo torej izredno uporabna takrat, ko boste želeli malce več miru.

Zasteklitev terase kot doprinos k estetiki objekta

Poleg povečanja funkcionalnosti doma/pridobitve dodatne uporabne površine in znižanja stroškov pa lahko računate še na to, da bo zasteklitev terase prispevala k nadgradnji estetike stavbe. Slednje seveda velja le v primeru, da se načrtovanja lotite premišljeno in da poiščete konstrukcijske rešitve, ki se bodo skladale s siceršnjimi arhitekturnimi značilnostmi vašega doma. Tako zaprta zunanja terasa ne bo delovala kot moteč tujek, ampak se bo nevsiljivo zlila z okolico vašega doma oziroma s trenutno podobo objekta. Za povrh pa bo zasteklitev povezala vaš dom z naravo. V sodobnem svetu se namreč pogosto zavemo, kako odtujeni od narave smo postali. Zasteklitev terase omogoča, da presežete ostro ločnico in ohranite stik z naravnim okoljem v vseh letnih časih, ne da bi se morali na ta račun odpovedati določenim bivanjskim standardom oziroma udobju, kot ste ga vajeni.

terasa

Strokovnjaki za zasteklitev terase z bogatimi izkušnjami

V podjetju Steklarstvo Seliškar STEK-AL vam pomagamo, da bo zasteklitev izvedena tako, da bo dosežen optimalen spoj funkcionalnosti in estetike. Pohvalimo se lahko z več kot 20 leti delovanja na tem področju, kar pomeni, da dobro poznamo drobne napake, ki pogosto spremljajo zasteklitev terase, zato poskrbimo, da se izognete tem napakam in zares kar najbolje izkoristite dani prostor. Svetujemo vam glede aluminijaste konstrukcije, ki je možna v različnih barv, in glede stekel. Pri slednjih imate načeloma dve opciji glede odpiranja in zapiranja. Klasična rešitev so drsna vrata in okna. Še sodobnejša opcija pa so električna dvižna okna, ki omogočajo, da je odpiranje in zapiranje še posebej hitro in enostavno. Pred začetkom izvedbe oz. izdelave vseh potrebnih elementov vam ponujamo brezplačen ogled na domu, kjer bomo poskrbeli za natančne meritve. Z našo pomočjo bo zasteklitev terase izvedena v zelo kratkem času, hkrati pa profesionalno. Tako bo vaša terasa pravočasno pripravljena na naslednje obdobje ohladitev. Pri načrtovanju upoštevamo vse vaše želje, saj se zavedamo, da gre za projekt, pri katerem ne pridejo v poštev generične rešitve, ampak je nujen individualen pristop, prilagojen specifikam objekta in okolja. Morda vaša ideja glede tega, kakšna naj bi bila na koncu videti terasa, še ni popolnoma izoblikovana? To sploh ni težava – običajno je ogledovanje fotografij že izvedenih projektov odlična pot do tega, da dobite precej boljšo predstavo glede tega, česa si želite, zato vas vabimo, da obiščete našo spletno stran, kjer vas čaka galerija, v kateri boste našli nekaj fotografij projektov, ki smo jih uspešno izpeljali v preteklosti. Verjamemo, da vam bodo te fotografije v pomoč pri iskanju navdiha. O idejah se bomo nato pogovorili in jih skupaj dodelali tako, da bo upoštevan vsak, četudi navidezno nepomemben detajl.

Morda ti bo všeč tudi...