Zdravilišča v Sloveniji

Zdravilišča v Sloveniji so namenjena ljudem z najrazličnejšimi zdravstvenimi težavami. Pogosto so pacienti napoteni v zdravilišče za poškodbe, pri katerih bi zdravljenje doma trajalo mnogo dlje. Velikokrat je potrebna rehabilitacija v zdravilišču zaradi obolenj hrbtenice, težav s sklepi, dihali ipd. Mnogokrat pa se priporoča tudi rehabilitacija po možganski kapi v zdravilišču. Obstajajo različna zdravilišča v Sloveniji, kjer se izvajajo tovrstni programi. Katero izmed možnosti, ki so vam na voljo v Sloveniji, torej izbrati? Gotovo ni smiselno, da se odločate samo na podlagi lokacije, ampak je dobro upoštevati različne dejavnike in poiskati resnično najboljšo opcijo za čim hitrejše okrevanje. Še posebej rehabilitacija po možganski kapi je zelo zahtevna, zato morajo v tem primeru svojci poskrbeti, da dobro preučijo različna zdravilišča v Sloveniji in izberejo zares najustreznejšo rešitev …

 

Zdravilišče za poškodbe v Sloveniji

Rehabilitacija v zdravilišču je pogosto mnogo hitrejša in uspešnejša

Danes številna zdravilišča v Sloveniji zaposlujejo ekipo izkušenih strokovnjakov, ki pomagajo pri tem, da poteka proces obravnave bolnikov v skladu z zastavljenimi smernicami. Seveda se morate zavedati, da gre pri določenih primerih za zelo kompleksen proces, zaradi česar je nujna potrpežljivost. Vsekakor pa velja, da je rehabilitacija v zdravilišču večinoma mnogo uspešnejša, kot če bi bili prepuščeni sami sebi ali pa če bi zgolj občasno obiskovali fizioterapijo ipd. Če obiščete zdravilišče za poškodbe in druge težave z zdravjem, v Sloveniji ali tujini, bo večina vašega časa tam posvečena okrevanju oziroma občutnemu izboljšanju vašega trenutnega stanja, zato bo tudi napredek hitrejši, kot če bi se »projekta« lotili manj zavzeto. Zdravilišče za poškodbe, rehabilitacijo po možganski kapi in druge težave temelji na celostnem pristopu. Poleg tega, da se tovrstni programi v Sloveniji stalno nadgrajujejo in temeljijo na interdisciplinarnem pristopu, ki povezuje najboljše strokovnjake z različnih področij, ima pozitiven vpliv na bolnike že samo okolje. Kombinacija termalne vode in bližine narave, ki je v Sloveniji na srečo še marsikje skorajda povsem neokrnjena, prinaša presenetljive rezultate.

Katero je najboljše zdravilišče za poškodbe v Sloveniji?

Čeprav obstajajo mnoga kakovostna zdravilišča v Sloveniji, v Termah Topolšica verjamemo, da prav naša ponudba izstopa med številnimi drugimi možnostmi, za katere se lahko odločijo bolniki iz Slovenije. Naša termalna voda s temperaturo 32 stopinj Celzija ima izjemno blagodejen vpliv na ljudi, ki se soočajo z bolečinami v sklepih in hrbtenici, na tiste z obolenji dihal in z blažjimi srčno-žilnimi boleznimi, na posameznike, ki potrebujejo intenzivno pomoč po možganski kapi, na paciente, ki okrevajo po operativnem posegu, na vse z revmatičnimi obolenji in še na mnoge druge. Poleg tega pa večini bolnikov izredno ustreza blaga srednjegorska klima. Lokacija naših term je ena tistih v Sloveniji, kjer je megla skorajda nepoznan pojav. Večji del leta je mogoče uživati v prijetnih sončnih žarkih, kar je za večino drugih predelov Slovenije precejšnja redkost. Razmere za uspešno zdravljenje so torej več kot odlične, vsekakor pa precej boljše kot marsikje drugje v Sloveniji.

Rehabilitacija po možganski kapi v zdravilišču – osnovne informacije

Vas zanima predvsem rehabilitacija po možganski kapi v zdravilišču? Svojci, ki iščejo najboljšo možnost za svoje najbližje, so postavljeni pred težko nalogo. Možganska kap pogosto povzroči zelo hude okvare, zaradi česar je samostojnost bolnika močno zmanjšana. Tako je jasno, da je okrevanje po možganski kapi zahteven proces, pri katerem morajo sodelovati najboljši strokovnjaki, med drugim seveda fizioterapevti, logopedi, psihologi, medicinske sestre ipd. V Termah Topolšica poskrbimo, da bo rehabilitacija po možganski kapi prinesla optimalne rezultate. Zdravljenje v našem zdravilišču, ki se izvaja na podlagi 45. člena Pravil zdravstvenega zavarovanja (Uradni list Republike Slovenije), mora sicer odobriti imenovani zdravnik, in sicer na predlog specialista ter osebnega zdravnika. Običajen čas trajanja rehabilitacije je v Sloveniji 14 dni, zdravnik pa se lahko po potrebi odloči za podaljšanje tega obdobja na 28 dni. Če potrebujete dodatne informacije glede rehabilitacije po možganski kapi ali drugih možnosti zdravljenja pri nas, z veseljem odgovorimo na vsa vaša vprašanja.

Zdravilišča v Sloveniji

Komforten hotel, zdravilišče z najboljšo ekipo specialistov v Sloveniji

Med časom zdravljenja vam bo za bivanje na voljo naš moderno opremljen hotel. Zdravilišče bo tako skorajda dobesedno na dosegu roke, še pomembneje pa je, da bodo vseskozi v bližini izkušeni zdravniki in drugo medicinsko osebje, ki bo nadzorovalo potek vašega napredka. Pohvalimo se lahko s tem, da zaposlujemo posameznike, ki se uvrščajo med najboljše v Sloveniji, zato boste v povsem varnih rokah. Hotel Vesna, kjer boste bivali, gostom ponuja brezplačen dostop do savn ter neomejeno uporabo bazenov, tako zunanjih kot notranjih. Seveda pa vam je v hotelu 24 ur na dan, vse dni v letu na voljo receptor, če bi potrebovali kakršno koli pomoč. Napredek, ki ga boste dosegli z našo pomočjo, vas bo zagotovo prijetno presenetil – naj gre za blažje težave ali pa resnejše zaplete, kakršna je na primer možganska kap. Ponovno boste uživali v dejavnostih, ki jih imate radi, in bili pri tem povsem neodvisni od pomoči drugih. Terme Topolšica so vsekakor odlična izbira za vse, ki iščete kakovostne zdraviliške storitve v Sloveniji – zase ali za svoje najbližje.

Morda ti bo všeč tudi...