Ženske drsalke

Ženske drsalke povprečno nudijo v večjem razponu barv v primerjavi z moškimi drsalkami. Razlog zato je morda, da je velika večina ženskih drsalk namenjena umetnostnemu drsanju, velika večina moških drsalk pa hokeju. Uporabnost drsalk je ne glede na spol, kateremu so namenjene, vsestranska. Povprečno lahko visoko kvalitetne drsalke uporabniki prosto uporabljajo za takšno športno aktivnost na ledu, kot jim srce poželi. Sama drsalke so namreč namenjene za zagotavljanje primerne opore za gležnje in neovirano, dinamično gibanje na spolzki površini. Drsalke iz kakovostnega materiala, ki primerno tesnijo in se prilagajajo premikom noge, nudijo primerno zaščito pred morebitnimi poškodbami. Predvsem pri oblikovanju drsalk za umetnostno drsanje na profesionalni ravni je stabilnost in čvrstnost opore ključnega pomena. Odlična stabilnost in izvrstna toplotna izolacija sta sicer lastnosti, ki naj bi jih zagotavljale vse drsalke – te namenjene umetnostnemu drsanju in te namenjene igranju hokeja. Ne glede na to ali gre za profesionalne ali le rekreativne športnike, zanesljivost opore je nujna za varnost na ledu.

Ženske drsalke

Moške drsalke za dinamičnost gibov in prilagajanje premikom stopal

B2MS je slovensko spletno podjetje, ki se specializira za športno opremo. Podjetje locirano v Kopru nudi zanesljivo in hitro dobavo. Kvaliteta vseh prodajnih izdelkov je preizkušena. V zimskih mesecih v B2MS spletni trgovini po pričakovanjih vsako leto skokovito poskoči prodaja opreme za zimske športe. Profesionalno umetnostno drsanje in hokej na ledu sta med najbolj priljubljenimi kategorijami sezone. V Sloveniji imamo sicer trenutno le redko kje drsališča, ki bi ostala odprta celo koledarsko leto in bi nudila redni obisk. Profesionalni športniki trenirajo v naravi, v standardnih športnih dvoranah ali – v primeru smučarskih skokov – na premočeni zelenici. Mnogokrat mora slovenska profesionalna ekipa za daljše obdobje na trening v tujino. Kljub temu je športna aktivnost na ledu izjemno priljubljena med javnostjo. Vsako zimo se ponovno obnovi interes za drsanje na ledu, ter posledično drsalke. Umetnostno drsanje in hokej sta disciplini, ki sta ostali vseskozi našo zgodovino prisotni v mislih publike. Kot košarka ali nogomet, privabljata vsako leto znova zavzete gledalce. Slovenija se je v omenjenih disciplinah žal v zadnjem desetletju le redko izkazala na svetovnih lestvicah, kakor so se slovenske ekipe prebile na drugih področjih, kot so smučarski skoki, slalom in – nepričakovano – v evropskem košarkašem prvenstvu. Zanimanje kljub temu ni vplahnilo in morda se v naslednjih letih kaj spremeni.

Drsalke za umetnostno drsanje za občutek udobja in prijetne toplote

Umetnostno drsanje zahteva izjemno dinamičnost na ledu, odlično gibčnost in nadzor nad telesom. Profesionalne drsalke ali drsalci izvajajo nepredstavljive gibe in skoke. Zanesljivost in oporo drsalke je nujna, saj je pristanek po sunkovitem skoku v višino na spolzki ledeni površini lahko potencialno nevaren. Primerna čvrstost zagotovi, da lahko športnik izvede kompleksne gibe, ki so fizično izjemno naporni za gležnje ter kolena. Drsalke za umetnostno gibanje služijo med drugim tudi za utrditev stopal in pripomorejo k varnosti skokov. Odlične drsalke visoke kakovosti lahko pomagajo preprečiti morebitni poškodbi pri pristanku. Na B2MS spletni strani lahko uporabnik najde drsalke za umetnostno drsanje različnih ravni – za vrhunske športnike in amaterske ljubitelje.

Trdno ogrodje drsalke je oblikovano tako, da objame gleženj in nudi čim več udobja. Naravna postavitev noge v drsalko je ključnega pomena. Notranjost drsalk je obložena z materialom, ki je odporen proti abraziji in se prilagaja obliki noge. Oblikovna ekipa mora najti primerno razmerje med čvrstostjo in stabilnostjo drsalke, ki pa ni preveč toga, da bi omejevala naravno gibanje. Notranja obloga zagotavlja toplotno izolacijo. Ženske drsalke za umetnostno drsanje najdemo pri B2MS v velikostih noge med 38 in 44.

Drsalke za hokej morajo prenesti hitre gibe in visoko obremenitev

Hokej na ledu je hiter, dinamičen šport, ki zahteva sunkovito gibanje in stabilnost pri gibanju na ledu. Ogrodje drsalk za hokej je oblikovano tako, da prenese visoke obremenitve in ščiti gleženj pred poškodbami. Nudijo fleksibilnost, ki je potrebna za prilagajanje nogi in aktivni, hitri igri. Na področju gležnjev in ahilove tetive so drsalke za hokej posebno ojačane za dodatno oporo. Podplat je oblikovan iz trdnega najlona – ta ojača moč in stabilnost športne drsalke. Notranja obloga je v določenih modelih oblikovana iz spominske pene, ki se “zapomni” oblike uporabnikove noge in zagotavlja popolno tesnitev. Oblikovanje drsalk za hokej je zelo podobno oblikovanju drsalk za umetnostno drsanje.

Moške drsalke za hokej

Cena drsalk se razlikuje glede na raven izkušenosti in potrebe atleta

V B2MS spletni trgovini so na voljo ženski, moški in otroški modeli drsalk. Za najmlajše je v kolekciji vključena široka ponudba raznobarvnih modelov, modelov, ki se svetlikajo in modelov s pisanimi vzorci. Standardne drsalke so narejene iz plemenitega, nerjavečega jekla, ki je toplotno obdelano. Notranjost je povprečno oblikovana iz najlona, po želji si je mogoče omisliti notranjo oblogo iz črnega žameta. Spominska pena je zanimiva lastnost, ki jo imajo le določene ženske in moške drsalke. Cena je pričakovano višja, zaradi odličnega udobja, ki ga zagotavlja, se zanje odločajo številni.

Morda ti bo všeč tudi...